![]() |
tylko po co, o2 ma na przykład 30 GB pojemności, taki gmail go nie doścignie przez dłuugi okres - i znakomicie się nadaje do P2M.
Podawanie swoich danych (bo chyba o to chodzi że gugiel chce wysępić telefon) dla jakiś tam 2 GB...? Zresztą, i tak nie wierzę w cloudy i ogólnie web-aplikacje bo nigdy nie wiadomo czy usługa nie zostanie zamknięta (google buzz, code, ubuntu one i wiele, wiele innych...) oraz czy potem nie będą potrzebne jakieś opłaty. Aplikacje offline niemal zawsze są najlepsze (o ile nie dot. to jakieś usługi typu real-time) |
+2 GB jeżeli wejdziesz do ustawień bezpieczeństwa konta.
http://www.gdanskstrefa.com/gmail-i-google-drive/ |
Ten cały inbox jest dziwny... stary dobry gmail lepszy ;)
|
Inbox wkroczył do Google Apps! (:
Jeżeli ktoś jest zainteresowany zaproszeniem, to dać znać na PW ;) |
Macie problem z trybem push w Inbox?
Od jakiegoś czasu u mnie nie działa. W kliencie GMail jest ok. |
Cytat:
|
Cytat:
|
A ja dla zasady chętnie przetestuję ;)Tylko... gdyby ktoś mógłby podesłać mi zaproszenie na [ciach] ;)
|
No Inbox nie wszystkim się przyda. To bardziej skierowane do osób, które używają skrzynki skrzynki od Google do pracy.
|
zaproszeń ludzie mają już "od cholery" :)
na moje oko po dłuższym testowaniu powróciłem do gmaila (teraz w wersji 5.0), bardziej przejrzyste - moja opinia. P.S. mam jeszcze zaproszenia :P |
Cytat:
Zobacz czy na pewno dla kategorii w której grupowane są wiadomości masz włączone powiadomienia. Dodatkowo zerknij na główne ustawienia inboksa - czy tam masz zaptaszkowane powiadomienia. btw, też dostałem zapro ;) Wygląda, że Google daje nowe raz na tydzień. |
U mnie powiadomienia są na S5 ;)
|
Też już mam możliwość zapraszania jakby co ;)
Andy, nie miałem więcej czasu, żeby to sobie pokonfigurawać, ale jest jedna rzecz, która mnie w tym denerwuje, a jak mówiłem nie mam czasu. Nie dostaję powiadomień z Inboxa o nowej poczcie, a włączyłem dla wszystkich grup. Synchronizuje się niby OK jak podglądam czasy synchronizacji w andku dla inbox, natomiast żadnego powiadomienia. Jak odpalę program nowa poczta jest, nie jest tylko sygnalizowane jak przychodzi. Osochodzi? |
Ja też nie chcę. :D
|
Ja chciałem mieć zaproszenie dla zasady - od by mieć ;)
Brak sygnatury na tą chwilę całkowicie zniechęca do inbox - jak dodadzą sygnaturę, to czemu by nie korzystać... Mała aktualizacja - zaproszeń mam 4 jak by ktoś chciał, pisać na PW |
Mnie tam niepotrzebne. Dlatego też się nie spinałem z wysyłaniem o północy.
|
Udało się, ale nie było warto, jestem rozczarowany tym inbox'em
Brak podstawowej funkcjonalności... co z tego, że ładnie wygląda, jak nie ma możliwości dodania sygnatury / podpisu... No ale dla zasady, trzeba mieć tego inbox ... Mam 2 wolne zaproszenia, ktoś chce przetestować? |
I jak? Udało się?
|
Czyli wysłać im raz jeszcze e-maila po północy ;)
Chyba się skuszę, bo zaproszenia ciągle nie dostałem ;) |
Jakby ktoś był chętny:
Cytat:
Cytat:
|
Dokładnie...
Źle się dzieje w Google. Google Inbox różni się tym od zwykłego klienta, że ma odkładanie wiadomości na później oraz możliwość wyłączenia powiadomień na konkretne grupy wiadomości. Przejęcie ekipy Sparrow się opłaciło jak widać ;) Jest już nowy Gmail 5 z obsługą każdej skrzynki, więc jeżeli ktoś czeka na zaproszenie może sobie ją zainstalować i zobaczyć przedsmak. |
Sztuczne wywoływanie popytu - skoro tak trudno zdobyć, znaczy że to coś dobrego/fajnego/niepowtarzalnego/osom/emejzing. :mruga:
Bez paniki - za rok, dwa będą prosić by wziąć. :P |
Złe, wręcz tragiczne...
Z tymi zaproszeniami to cyrk taki sam jak był z gmail... |
Cytat:
na razie czytelne, choć za bardzo cukierkowe :P możliwe, że jak dotrze S5 i wrócę z wojaży to poprzyglądam się bardziej ... |
Zaproszenia dostałem po tygodniu od momentu otrzymania go od Google, więc pewnie i u Was będzie podobnie.
Co do systemu, to jak wrażenia? |
Cytat:
|
Coś lipa z tymi zaproszeniami, mi nic nie przyszło też....
|
No tak bo inne korporacje tego nie robią hahaha. Apple, Microsoft wszystkie robią dokładnie to samo, tylko się z tym tak nie afiszują. Analizowanie poczty, zachowań, zakupów itp. itd.
Tak btw to ten Okopień przypadkiem nie blogaskował dla SP? :D No ale po zakupie pierwszego sprzętu od Apple w końcówce 2013 widocznie zmienił orientację..znacyz religię..znaczy wyznanie...znaczy zainteresowania i przeszedł do MajApple? ;) aha, Cytat:
|
http://pawel-okopien.myapple.pl/post...z-google-inbox
Andy, mozesz juz zaczac hejtowac uzasadnione argumenty za sama domene. |
Cytat:
;) |
Wyślij na pw adres e-mail na jaki przesłać mam zaproszenie.
@ice jak chcesz to na pw podeślij email na który wysłać. Przesłałem już dwa, więc chyba mi zostaje jedno - śpiesz się :D |
ov'coz.
Cały czas nie dostałem od nich :( |
Ilość załączników: 1
@Ratutaj dalej zainteresowany? ;)
Załącznik 67847 |
Mogę prosić o zaproszenie jak coś to na PW podam maila ok ok ?
dziękuje |
Cytat:
|
Niestety na razie brak możliwości zapraszania :-/
Jak tylko się pojawi to zaraz po Reetou dostaniesz ;-) |
@andy
masz może, wiesz co ;) do mnie nic nie dotarło jeszcze ... |
Wysłałem 22 Października a otrzymałem 25.
|
Andy, ile czekałeś na zapa? Wysłałem chyba z 5 dni temu i nic...
|
http://antyweb.pl/inbox-jednak-zasta...iele-korzysci/
Cytat:
Cytat:
|
|
Wiesz różnica jest taka, że strony www od zawsze przegląda się w przeglądarkach www, natomiast dostęp do poczty od zawsze kiedy pamiętam był realizowany przez tzw. klienty poczty. Czy jest to klient typu Thunderbird, czy uruchamiany po stronie przeglądarki nie ma to większego znaczenia.
Dorabianie dla każdego serwisu www oddzielnego programu do przeglądania jest czymś sztucznym. Wracając do tematu przewodniego :D Mam już na swoim koncie (domena gmail) dostęp i wygląda to fajnie. Na początku człowiek się gubi bo to nie jest zwykły klient poczty. To ma chyba być czymś w rodzaju Google Now dla poczty. Dostajemy możliwość wybrania powiadomień dla grup wiadomości - np. wlączenie dla for, reklam itpe. Jest możliwość dodania zadań dla wiadomości - np możemy ustawić zadanie aby odpisać na wiadomość w późniejszym czasie. To chyba tyle jeżeli chodzi o różnicę w sposobie obsługi poczty. Jeżeli natomiast chodzi o samego klienta to WOW. Przypadło mi do gustu wychodzenie z wiadomości do wątku przez przesunięcie palcem do dołu, jak się przesunie w lewo to wiadomość jest odłożona na później. Wydaje mi się że ten sposób obsługi poczty bardziej przyda się osobom, które wykorzystują pocztę od G w biznesie. Teraz tylko otrzymam dostęp dla swojego konta w mojej domenie i na jakiś czas rozstaje się z klientem standardowym aby przekonać się czy to rozwiązanie jest dla mnie dobre. |
No teraz to sobie dorobiłeś teorię. A jak postawię bazę w innym miejscu i frontend w innym, to już przeglądarka łącząca się z tym drugim jest klientem, tak? ;) I tak samo tapatalk ;)
|
Cytat:
Tak więc to nie jest to samo co taptalk vs przeglądarka www. Cytat:
Ze swojej strony jestem ciekawy jak to się u mnie sprawdzi. Jest kilka innych aplikacji, które próbują zrobić coś podobnego https://play.google.com/store/apps/d...com.mailboxapp Google Inbox ponoć idzie dalej. Cóż zobaczymy ;) \aha po wysłaniu @ na aW5ib3hAZ29vZ2xlLmNvbQ== [base64 antispam] będzie można dostać zaproszenie. |
Serio? A czym to się różni?
Znowu kolejna sekta, że trzeba mieć zaproszenie, żeby tego używać? :sciana: |
Nie zaczynaj :-P Wiesz, że to nie to samo :-P
BTW, jeżeli ktoś już ma zaproszenie to będę dźwięczny. |
A nie lepiej Ci się korzysta z gmaila na mobile'u przez www? ;)
|
Google Inbox
Ilość załączników: 1
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:10. |