![]() |
Zdublowane posty na Chromium
Od momentu kiedy zacząłem korzystać z Chromium na Debianie mam problem z dodawaniem postów.
Ów problem polega na tym, że po kliknięciu zapisz/odpowiedz pojawia się zaawansowane okno i komunikat, że mogę następny post dodać za ok 30 sekund. W oknie "treść" mam to co przed chwilą wpisałem w polu odpowiedź. Najdziwniejsze jest to że mój post się dodaje. Chyba Chromium wysyła dwa razy ten sam post. Dzieje się*to przy ~7/10 dodawanych postach. System: Debian sid/unstable Chromium: 38.0.2125.101 Built on jessie/sid, running on Debian jessie/sid Styl: MacGyver v2 |
Test test test
|
Cytat:
|
Na mobilnym FF czy Chrome ten problem u mnie w ogóle nie występuje. Tylko tam używam stylu mobilnego.
@misiozol jakiego stylu forum używasz? |
Stylu firefox v33.0 na win XP :D
|
Jakiego stylu forum...
|
Nie mam bladego pojecia , zapewne domyslnego wszystko ladnie niebieskie .
Pod opcja "styl forum" mam uzyj domyslnego . |
Łeno to ty jeszcze nie wiesz, co jest najlepszego w tym forum :O
Włącz na cdrinfo stary hires! To forum zawsze takie było i zawsze takie ma być k***a |
Wy tu pitu-pitu o dupier maryni a problem jak był tak jest :/
|
Ale to nie jest ich wina. :P
|
Chyba nie ma? Widzę, że nauczyłeś się wysyłać po jednym poscie :D
|
No czasami jest normalnie...
|
Cytat:
|
Wiedziałem że tak będzie :rotfl:
|
A mi się zdaje że to wina: Debian sid/unstable
Też mam jeden (no dobra prawie dwa komputery jeśli liczyć RaspberryPi) komputer z debianem - ale edycja stable i tam jest wszystko ok |
Cytat:
Cytat:
Ubuntu bazuje na unstable a LTS na testing o ile się nie mylę ;) Problem raczej nie dotyczy Debiana bo na lisku było ok. Może to problem Chromium/Chrome? |
Cytat:
Cytat:
Ubuntu bazuje na unstable a LTS na testing o ile się nie mylę ;) Problem raczej nie dotyczy Debiana bo na lisku było ok. Może to problem Chromium/Chrome? |
To że Ubuntu bazuje to żadna nowość - ale może coś tam poprawili - dorzucili od siebie.
Mowa tutaj o czystym debianie - a nie żadnych pochodnych ... |
Teraz znów jest problem czy z nudów dwa razy wysłałeś? :D
|
Oczywiście że z nudów..
Co ciekawe okno miałem otwarte kilka minut zanim puściłem posta. Może tu jest problem? @mgit to nie winda Debiana tylko co najwyżej Chromium. |
Andy specjalnie tak bije po dwa posty - jak ma czystego debiana to problem nie występuje :P
A tak serio coś się uparł tego Chromium - zainstaluj lub przeinstaluj Chrome i po problemie |
Oczywiście że z nudów..
Co ciekawe okno miałem otwarte kilka minut zanim puściłem posta. Może tu jest problem? @mgit to nie winda Debiana tylko co najwyżej Chromium. |
Ale żeby być pewnym posiedź trochę na innej przeglądarce, ewentualnie zainstaluj nowszą (o ile jest) lub starszą wersję Chromium.
|
@szczuru jeżeli te problemy zaczęły się*zaraz po tym jak zacząłem używać Chromium...
Nie jest to też najnowsza wersja, u siebie mam 38.x a najnowsza to 39.x. Imho ta/ten / ta/wersja silnik forum nie współgra za dobrze z Chromium. |
@szczuru jeżeli te problemy zaczęły się*zaraz po tym jak zacząłem używać Chromium...
Nie jest to też najnowsza wersja, u siebie mam 38.x a najnowsza to 39.x. Imho ta/ten / ta/wersja silnik forum nie współgra za dobrze z Chromium. |
IMHO ta wersja Chromium nie wspolgra za dobrze z silnikiem forum.
|
To zaktualizuj Chromium i daj znać czy się poprawiło ;]
|
Nie tylko na Debianie to jest ;)
https://bugs.mageia.org/show_bug.cgi?id=5837 |
Nie tylko na Debianie to jest ;)
https://bugs.mageia.org/show_bug.cgi?id=5837 |
No ale andy by chciał pewnie - by forum przerobiono pod Chromium :D
|
@szczuru nie mam jeszcze paczki dla 39. Brak jej nawet w experimental ;) Nie chcę*stawiać sobie na razie tak jak to zrobiłem z FF (w /opt).
Cytat:
|
@szczuru nie mam jeszcze paczki dla 39. Brak jej nawet w experimental ;) Nie chcę*stawiać sobie na razie tak jak to zrobiłem z FF (w /opt).
Cytat:
|
W związku z tym, że jestem jednym z najważniejszych bywalców to Bartez powinien zaktualizować forum do najnowszej wersji vB :D
|
Za skromne 209$ ;)
|
Andy się poświęci - i da ze swoich te 209$
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:27. |