![]() |
Mi sie ten model podoba :P , a glownym celem jej zakupu bylo 64gb i kamera 41Mpx i upgrade z noki 808 , windows phone 8.1 wcale niechetnie :D
|
Cytat:
|
Proste i bylo ale troche kosztowne :D
|
Cytat:
|
Problem rozwiazalem poprzez zmiane telefonu na nokia lumia 1020 i wszystko dziala jak trzeba :D
|
Jakiś postęp?
Czy na tym tablecie idzie zainstalować czysty system z pendrive czy tylko recovery? |
Niestety nie .
|
A jak próbujesz się połączyć z telefonem to jaiku choć przez chwilę rejestruje podłączenie się nowego klienta?
|
To może, masz specjalną odmianę Windows'a :D
|
No i tu jest problem , bo tablet byl czysty to byla pierwsze co probowalem potem zaktualizowalem wszystko i dalej dupa , miesiac pozniej ciagle to samo .
|
No to pozostaje chyba już tylko sławetny format c: czyli pewnie przywrócenie systemu z recovery i próba na czystym systemie
|
Tez juz zrobione :)
|
Ja bym odinstalował sterowniki i szukał nowszych u producenta karty wifi, albo reinstalował aktualne.
|
Ilość załączników: 1
Tak wszystko wspiera stery sa od broadcom , wszystko w teori powinno dzialac a tu dupa
Załącznik 68730 |
A czy polecenie
Kod:
netsh wlan show driversSterowniki do karty wifi od MS czy broadcom-a? |
Cytat:
|
Ja nie sprawdzę - stary certyfikat się zgubił na dysku a bez nie go nie podpisze instalki tym samym nie zainstaluje się... a z nowym jest dużo zachodu
|
Nie sprawdzałem "Twojego" programu ale próbowałem NetSetMan i on bez problemu wyszukuje moją "niewidoczna" dla w8.1 sieć ad-hoc i łączy się z nią bez używania netsh... spróbuj a jeżeli nie zadziała to przeinstaluj sterowniki od karty wifi
|
Tez juz testowalem co piszecie , normalnie jakas porazka to jest .
Zobatrzcie czy wam zadziala program z 15 postu , widac go na screenie w 22 poscie , teoretycznie powinien zadzialac bez dodawania nawet profili w windowsie . |
Sposób który u mnie zadziałał, choć sieć nie pojawiła się na liście w w8.1 ale internet działał :)
Cytat:
|
Tak w7 się połączył, internet t-mobile test 9.3Mb/s telefon nokia 500, joikuspot 3.10
|
To czemu u mnie działa ???
Widzi sieć i się z nią łączy :hmm: EDIT Sprawdziłem jak tablet samsunga się zachowa - samsung nie widzi... a PC z WiFi widzi -> dziwne |
hmm... coś w tym jest odpaliłem joiku i w8.1 i xperia p (android) nie widzą udostępnionej sieci, a w7 od razu ją wyszukuje...
|
Ja ustawiałem hasło 8 znaków - przy mniejszym się buntowało ... i nie chciało ustawień zapisać :D
|
A spróbuj może uprościć nazwę punktu dostępowego w joiku i włączyć jakieś szyfrowanie i proste hasło typu ppp. No i oczywiście włącz w ustawieniach karty wifi DHCP.
Kurcze mam stary telefon z symbianem, mam joiku, mam w8.1 ale mam za małą sim żeby włożyć do tego telefonu... zaraz poszukam adaptera... |
ciekawe zapodaj ja jak mozesz na niej potestuje , jeszcze bede u kolegi on ma lapka z win8.1 i u niego zobacze czy to wina tableta czy winny glupi system win8.1
|
Wiedziałem, że jakoś na j a mianowicie:
JoikuSpot tylko, że nie wygląda jak ta na twoim screenie, wersja z przed 3-4 lat... |
No to fajnie jak bys mogl wez mi podrzuc , moze to ta glupia moja aplikacja , juz sam cholera nie wiem .
|
Cytat:
|
A to sie zgadza byly 3 rodzaje N95 , wersja pierwsza golas , druga 8GB pamietam jak dzis to byl zajefajny telefon . A jaki program uzyles do udostepnienia ?
A i generalnie to bylo 6 wersji tej noki ale europejskie byly tymi wypasionymi . |
Pomyliły mi się oznaczenia, miałem na myśli N95 rozsuwane srebrna (to istotne bo wersja czarna N95 to nie tylko kolor obudowy) - wifi ma
|
A jak ty zes udostepnil neta po wifi jak to cudo nie ma wifi :szczerb:
|
Dobra, poszukałem po szafie i znalazłem nokie N73, sprawdziłem jak sobie radzi z udostępnianiem internetu po WiFi i co?
:hmm: Działa (stara wersja aplikacji podpisane certyfikatem deweloperskim) :idea: Mi się już pomysły skończyły... Nie udało mi się odtworzyć tego twojego problemu... A swoją drogą to nawet zapomniałem, że mam tą nokię n73 - zaraz pójdzie na olx :D |
No ale jak moze byc problem aplikacji w telefonie jak stary zapyzialy XP dziala , win 7 dziala druga nokia widzi to polaczenie i moze sie z nim polaczyc , skoro 3 inne urzadzienia problemu nie widza to problemem jest win8.1 . mam 3 telefony na symbian i na kazdym jest to samo .
A i nie rozumiesz ja udostepniam neta po wifi z noki przy pomocy joikuspot w wersji premium czyli full . http://www.binbert.com/blog/wp-conte...a-c6_thumb.jpg |
To nie jest problem Windows to rozłączenie tylko tej twojej aplikacji w telefonie. Sprawdziłem połączenia adhoc w Win 8.1 i działają bez problemu, cmd potrzebny tylko do polecenia ipconfig....
1. Sprawdź jaką masz wersję tej aplikacji do udostępniania neta 2. Jak starą - to sprawdź najnowszą 3. Jak masz najnowszą - to sprawdź starszą wersję. 4. Sprawdź czy oby na pewno masz zainstalowane PC Suite od tej swojej noki 5. Sprawdź ważność certyfikatu... bo zakładam, że aplikacja jest podpisana certyfikatem deweloperskim 6. Dla pewności - zrobiłbym też format symbiana czyli inaczej wipe dla symbiana, zainstalował tylko tą aplikację i sprawdził, co by wykluczyć błędy i pozostałości -> format karty pamięci też wskazany dla testów. 7. Jak nie pomoże to dodatkowo przywrócenie systemu na tablecie i ponowne testy Jak to wykonasz to zdaj raport. |
bylo na sztwyno .
|
Jak robisz screen to korzystaj z narzędzi wycinania który jest w windows 8.1 lub klawisz print screen i wklej do painta - bo chyba Paint'a tam masz ;)
Mi to wygląda na brak wpisanego IP za to się nie łączy tzn. łączy się nie dostaje IP i się rozłącza. Ustaw na sztywno IP i sprawdź raz jeszcze. |
Ilość załączników: 2
Cytat:
Załącznik 68660 Załącznik 68661 Cytat:
|
może da się zainstalować win 7 starter? Fajnie by było gdyby można było kupić sprzęt i samemu wybrać system...
|
Ustaw tak jak ustawiasz i daj screen z polecenia
Cytat:
|
Za cholere mi sie nie udaje nawet tak jak piszesz , wyswietla na chwilke zasieg na pasku z trojkatem i wykrzyknikiem i dupa zaraz znika . A telefon nawet nie widzi proby placzenia , co za guwno to stary xp dziala bez problemu i sie laczy z telefonem i mam zasieg i dziala mi net w laptopie z telefonu a to badziewiaste 8.1 to jakas poirazka pod tym wzgledem jak mozna zrobic system do tabletow i wywalic z niego lacznosc adhoc normalnie idioci siedza w tym ms .
|
Sprawdziłem połączenie adhoc PC ultrabook oraz połączenie drukarka sieciowa PC połączenie adhoc czyli urządzenie urządzenie z pominięciem routera i działa po ręcznym wprowadzeniu adresacji -> Windows 8.1
|
Serynie nie ma mozliwosci polaczenia , wogule win8.1 nie widzi sieci adhoc jakas paranoja juz walcze z tym kupe czasu i dupa , sa jakies narzedzia ? bo mi rece opadaja .
|
Ale serio nie ma tej zakładki? Ja ******* co za absurd... Używam tego alternatywnego do FTP, żeby za każdym razem nie wpisywać od nowa...
|
Wlasnie jakis cymbal to wyciol aby uzytykownicy mieli latwiej i tylko pozostaje cmd , jest program wifi skaner i w zasadzie on powinien dzialac jako jedyny i ma ladne gui ale cos sie gryzie i dupa blada :/
|
To nie ma już tam zakładki Alternatywne? //a propos screenów Mgita
|
dobra poddalem sie , nawet metoda z cmd nie dziala co za guwno ten kretyn zatrudniony w mikrosyfie co to wymyslil ze to wytna powinien zostac rozstrzelany
|
Nie noszę ze sobą lustrzanki, aparat w S5 mi styka w zupełności...
|
taa.. i zapewne lustrzanke masz caly czas przy sobie i do tego zawsze naladowane w niej masz baterie , pomijajac fakt ze zaden z obecnych smartfonow nie oferuje takich mozliwosci jak poczciwa 808 i do tego nie jedna lustrzanka sie przy niej czerwieni ;)
|
Zdjęcia robi się lustrzanką - smartphone ma być do internetu a nie do zdjęć ;)
|
zaden telefon na androidzie nie oferuje kamery 41mpx z xenonflash i takiej jakosci zdjec jak te telefony .
|
To nie lepiej coś z Androidem... pomimo cyrków z polityką bezpieczeństwa zapisu na karcie pamięci - to bardzo dobry system na smartphone ;)
|
generalne to przymierzam sie do zmiany z mojej noki808 na 1020 ale im nowszy model tym bardziej wykastrowany
|
No to jak na symbianie ... dawno symbiana nie miałem... na S5 z tym problemu nie ma...
|
nie dziala na normalnym windows 8.1 w natywnym gui bo zostalo usuniete przez ms i wogule nie znajduje sieci adhoc nawet po manualnym wklepaniu , a telefon mam na symbian i program zwie sie joku spot czy jakos tak ;)
|
Mi tam na Windows 8.1 działa bez problemu:
Na telefonie włączam funkcję Router Wi-Fi na kompie czy tablecie wybieram z dostępnych sieci sieć z komórki wpisuje hasło i działa - zero kombinacji... zero wpisywania IP... Jak z kolei chcę tablet podłączyć do sieci lokalnej z pominięciem routera to wpisuję ręcznie IP (tylko raz) i potem to pamięta... |
To ja wiem ze sie da z cmd ale jest to bardzo upierdliwe na tablecie bez klawiatury , a udostepniam internet z telefonu poprzez wifi niestety jest to polaczenie adhoc a buraki z ms usunely taka mozliwosc polaczenia w wersji 8.1 stad szukam jakiejs z ladnym gui ;)
|
Ilość załączników: 2
Cytat:
Na drogim kompie / urządzeniu podobnie - jak dodatkowo chcesz udostępnić neta to trzeba zaznaczyć to co na screenie na karcie która ma ten net udostępniać :taktak: Po co sobie komplikować życie dodatkowymi narzędziami ? Po za tym CMD nie gryzie, i wiele ułatwia ;) |
win8.1 polaczenie Ad Hoc - metody z gui
Tak jak w temacie ci kretyni z ms usuneli polaczenie adhoc z menu w wersji 8.1 , macie jakies proste metody bez cmd z jakims ladnym gui albo cos sensownego ?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:03. |