Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Reklama Media Expert (https://forum.cdrinfo.pl/f5/reklama-media-expert-94087/)

DarkSlide97 28.12.2014 17:29

Reklama Media Expert

Wczoraj oglądam sobie kulturalnie TV, leci jakiś film... że to był Polsat to pojawiły się reklamy... I zgadnijcie jaka była pierwsza? Tak, Media Expert!!! I od razu ryk "włączamy niskie ceny!!!" zanim wyciszyłem to gówno.
Ludzie jak można zrobić tak w****iającą reklamę? Nie dość że jest krzykliwa i tandetna to jeszcze puszczają ją wszędzie. W każdym radiu Media Expert, w telewizji Media Expert gdzie nie zajrzysz Media Expert! I to kilka razy pod rząd!
Jak nienawidzę reklam to ta zdenerwowała mnie naprawdę bardzo :samozapl:

Was też wkurza?

Patrix 28.12.2014 17:32

Przedstawiam reakcję Siary w tym temacie.

revolver0 28.12.2014 17:33

reklamy to zło...

demek 28.12.2014 17:35

:rzygi:

Patrix 28.12.2014 17:39

Dark nie dziarmol Ewelina Lisowska to fajna laska :) Ewelka rewelka :)

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...8b&oe=552C7A9C

gallus 28.12.2014 17:42

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1307373)
Przedstawiam reakcję Siary w tym temacie.

https://www.youtube.com/watch?v=KRC6uidsBcc

Dokładnie o tym samym pomyślałem... :)
Zamiast męczyć ucho kilkoma pod rząd reklamami z darciem mordy co chwila można było puścić reklamę raz a w niej pokazać kilka produktów w "atrakcyjnych" cenach... :cisza:

Berion 28.12.2014 17:42

Dlatego nie oglądam telewizji. Już żadnej. Reklamy w jakiejkolwiek formie są nie do zniesienia. A już szczytem głupoty jest przeplatać je z filmem.

I jeszcze chcą złodzieje, żebym opłacał ten szajs w podatku bo posiadam:
telewizor, telefon, komputer, radio, może niedługo; konsolę, lodówkę, toster, ołówek... itd. bo przecież MOGĘ na nich oglądać telewizję/słuchać radio...

I znowu się zdenerwowałem niepotrzebnie...

Reetou 28.12.2014 19:26

Reklama to podstawa dzisiejszych mediów. Trzeba się przyzwyczaić i tyle...

Wkurzać może to, że na ogół puszczane są głośniej niż reszta programu, ale z tym już sobie radzą nowe telewizory dusząc je automatycznie.

Ja tam już na nie prawie nie zwracam uwagi, na ogół w tym czasie idę na fajka, albo zrobić herbatę.

Natomiast wkurza mnie jak ktoś/coś reklamuje coś, co mnie ewentualnie zainteresuje, a nie ma tego w sklepie. Ewidentna reklama tylko po to, żeby ściągnąć ludzi do sklepu, którzy może kupią coś innego z półki skoro już przyszli. Historia z dnia dzisiejszego, lidl reklamuje się od pewnego czasu z wielką wyprzedażą, która startowała dzisiaj. Zainteresował mnie dalmierz, ewentualnie patelnie tefalu, bo używam już takich i są niezłe. Przejechałem 3 lidle w pobliżu z samego rana, nigdzie nic nie było z tej wyprzedaży. I to jest wkurzające właśnie. Chociaż... zasadniczo mi to wisi...

ed hunter 28.12.2014 19:42

Boję się otworzyć lodówkę, bo tam będzie reklama Media Expert, osiągnęli jedno tą reklamą, nie kupię tam nigdy nic.
Telewizji też nie oglądam wcale, nawet prognozy pogody, osiągnęli to reklamami.
Jak wchodzę do pokoju dołożyć drewna do kominka i wyją reklamy, to wyłączam telewizor na ten czas.
Reklama wyje w radiu, więc słucham Radia Maryja, dzięki temu, że tam jej nie ma, Zetka rano doprowadziła mnie do szału tą reklamą właśnie.
Gratuluję marketingowcom, zniechęcili na pewno więcej osób niż zachęcili. :]

Patrix 28.12.2014 19:43

Wiecie, że ja nigdy nie byłem nawet w ME... jakoś nie było okazji :D

ed hunter 28.12.2014 19:45

Też nie byłem, a teraz nawet wiem, że nie będę. :D

DarkSlide97 28.12.2014 19:48

To ja Was przebiję... nigdy nie byłem w ME, MM, Avansie, Saturnie czy Partnerze. A w galerii handlowej ostatni raz byłem... trzy miesiące temu? Tak gdzieś :P

Cytat:

Wkurzać może to, że na ogół puszczane są głośniej niż reszta programu, ale z tym już sobie radzą nowe telewizory dusząc je automatycznie.
Nie są puszczane głośniej bo prawo tego zabrania - mają maksymalnie skompresowana dynamikę i są podbite standardowo by brzmiały jak najdonośniej.

A mi wystarczy przycisk MUTE na pilocie, żadne nowoczesne technologie nie są potrzebne :spoko:

mgit 28.12.2014 19:55

Ja to nie byłeś w MM, ani Avansie...? A rewolucje chcesz robić?
Do MM idzie się tylko by pooglądać - kupuje się przez neta - wychodzi taniej.

Nie dotyczy smartphone :D

joujoujou 28.12.2014 19:57

No proszę - czyli reklama osiągnęła swój cel. :taktak:

O to właśnie chodziło. :P

Patrix 28.12.2014 20:04

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1307418)
No proszę - czyli reklama osiągnęła swój cel. :taktak:

Jeśli chodzi Ci o wpienianie ani byłego ani przyszłego klienta to masz rację,
bo co to za reklama skoro nic nie kupię...

mgit 28.12.2014 20:09

To jak z reklamą o bezpieczeństwie w pracy - normalnie jak ją widzę odruch wymiotny :D

Potrafili z samego rana puścić ją 5 razy w jednym bloku reklamowym - i to na każdym kanale...

joujoujou 28.12.2014 20:24

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1307422)
Jeśli chodzi Ci o wpienianie ani byłego ani przyszłego klienta to masz rację,
bo co to za reklama skoro nic nie kupię...

Świadomość marki, przyjacielu. :czytaj:

Jak to już dawno pewien klasyk mawiał - nieważne co/jak mówią, byle nazwiska nie przekręcali. :]

DarkSlide97 28.12.2014 20:42

Cytat:

Ja to nie byłeś w MM, ani Avansie...?
Po co? Nowych rzeczy nie kupuję, jak chcę coś z elektroniki to jadę na giełdę...
To na co miałbym tam iść?

ed hunter 28.12.2014 20:44

Normalnie, jak do muzeum, tylko takiego z nowymi rzeczami. Jeśli chodzi o ceny, to się uspokoili i czasami różnica między MM a netem jest mniej więcej taka jak koszt wysyłki.

mgit 28.12.2014 20:48

Cytat:

Napisany przez DarkSlide97 (Post 1307431)
Po co? Nowych rzeczy nie kupuję, jak chcę coś z elektroniki to jadę na giełdę...
To na co miałbym tam iść?

Wiem wiem ty wolisz używany szmelc - bo tobie lepszego nie trzeba :taktak:

Jarson 28.12.2014 21:06

@Ed
Zgadza się. Dysk, który kupiłem, przepraszam, dostałem od Mikołaja, kosztował w necie najtaniej 289 z darmową przesyłką, a na miejscu w ME - 299. Zawsze liczę się z możliwością zaginięcia paczki czy otrzymania towaru fabrycznie wadliwego, w związku z czym dopłata 10 zł za możliwość zareklamowania towaru w 10 minut jawi mi się jako opłacalna.

Również nie oglądam telewizji nie zazwyczaj, ale w ogóle. Odechciało mi się ponad dwa lata temu i jak do tej pory nie zachciało na powrót. Telewizor wywiozłem z domu. Stoi u znajomych, czasem nawet włączony. Gdybym kupił nowy - to tylko do konsoli, zamiast monitora.

Rynek dostosowuje się do nowych realiów. Obecnie VOD staje się powszechne, co z jednej strony cieszy również osoby oglądające TV, ale przede wszystkim te, które TV nie oglądają, a jest ich (nas) coraz więcej.

Obecnie przez VOD oglądam m.in. Ranczo oraz PŚ w skokach narciarskich. Co do Rancza, zauważyłem, że dostępne za darmo odcinki mają reklamy, ale jak jednego razu w weekend chciałem się odstresować i zapłaciłem 5 zł za przedpremierowy odcinek, to już reklam nie było. Gdyby dali mi możliwość do tego odcinka darmowego dopłacać 50 gr w celu zdjęcia reklam - bez wahania bym zapłacił, z korzyścią dla TVP, ponieważ za jedno odtworzenie 3 minut reklam dostają sporo mniej.

DarkSlide97 28.12.2014 21:37

mgit szmelc? Szmelcu nie kupuję, tam jest taniej o wiele niż w hipermarketach, a żaden sprzęt który tam kupiłem się nie zepsuł. Więc jaki szmelc? :>
Szmelc to teraz sprzedają, na gwarancji działa a po gwarancji dziwnym trafem wysiada :czytaj:

mgit 28.12.2014 21:39

Twój wybór preferujesz lumpeksy i sprzęt z drugiej ręki twój wybór... (a raczej brak wyboru) dla mnie to szmelc...

M@X 28.12.2014 21:47

@mgit - niekoniecznie moge siemzmToba zgodzic.

Zdarzalo mi sie nabywac na tego typu bazarach z przypadku przedmioty o duzej wartosci. Handlarze po prostu niemwiedzieli co maja w rece i ile to jest warte.

Patrix 28.12.2014 21:49

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1307430)
Świadomość marki, przyjacielu. :czytaj:

Jak to już dawno pewien klasyk mawiał - nieważne co/jak mówią, byle nazwiska nie przekręcali. :]

No to nic nie zyskali... bo wiem, że jest też doda, ronaldo, nike i valbon... ale co z tego, skoro nie kupuję? :D

DarkSlide97 28.12.2014 21:49

Szmelc nie szmelc... Ważne że działa i ma się dobrze. Dla mnie nie ma różnicy czy nowe czy używane... Ubrania też mam używane i co jakoś chodzę w nich.
Nie rozumiem co to za moda żeby mieć wszystko nowe ???

mgit 28.12.2014 21:53

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1307447)
@mgit - niekoniecznie moge siemzmToba zgodzic.

Zdarzalo mi sie nabywac na tego typu bazarach z przypadku przedmioty o duzej wartosci. Handlarze po prostu niemwiedzieli co maja w rece i ile to jest warte.

Hmm może, ja nie pamiętam kiedy na takowym bazarze byłem... chyba jeszcze jak królował NES :taktak:

DarkSlide97 28.12.2014 22:14

To sie przejdź jest klimat :D Zawsze nie wiem czemu takie miejsca mają najlepszy klimacik :D I ciągnie mnie do nich.

mgit 28.12.2014 22:19

To musiałby być długi spacer, najbliższa giełda 30 km do Lubina + km po Lubinie w jedną stronę :D

Do MM mam bliżej :P

revolver0 28.12.2014 22:32

Mnie się bazar kojarzy z miejscem w którym mnie obrobią albo dadzą za darmo w ryj.... Jak mam coś kupić kupuje tam gdzie jest taniej, i wolę czasem dołożyć i mieć gwarancje na miejscu.

M@X 28.12.2014 22:32

Nalezy tylko pamietac by zawsze ubrac sie na bazar w jakis sweter i dresy - jak z daleka Cie ocenia po ubiorze to cene razy dwa albo i lepiej zrobia.

revolver0 28.12.2014 22:36

dres raczej w ryj nie zarobi xDD

mgit 28.12.2014 22:41

To już lepiej kupić w MM :)
Przynajmniej ma się pewność, że produkt oryginalny - i z gwarancją nie ma problemu ;)

revolver0 28.12.2014 22:43

i na pewno nie obmacywany...

mgit 28.12.2014 22:44

Cytat:

Napisany przez revolver0 (Post 1307464)
i na pewno nie obmacywany...

Jak coś kupujesz drogiego w MM to przynoszą z magazynu...

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1307465)
Jak coś kupujesz drogiego w MM to przynoszą z magazynu...

Opakowanie zaplombowane wiec o powystawowym towarze nie ma tu mowy

revolver0 28.12.2014 22:48

pytanie co "godnie opłacani" pracownicy robią z opakowaniem...

mgit 28.12.2014 22:48

Cytat:

Napisany przez revolver0 (Post 1307467)
pytanie co "godnie opłacani" pracownicy robią z opakowaniem...

To co w każdej firmie...
Jak ci płacą tak pracujesz..

revolver0 28.12.2014 22:53

ed hunter 28.12.2014 23:19

To jest lepsze:

Patrix 28.12.2014 23:37

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1307460)
Nalezy tylko pamietac by zawsze ubrac sie na bazar w jakis sweter i dresy - jak z daleka Cie ocenia po ubiorze to cene razy dwa albo i lepiej zrobia.

ajfona w domu zostawić, wyjac stara nokie... k***a

DarkSlide97 29.12.2014 09:36

Starczy schować cenne rzeczy do wewnętrznej kieszeni kurtki i ją zapiąć. Poza tym na giełdzie jest pewna kara dla złodzieja, taka że nie przyjdzie tu drugi raz... :>

Patrix 31.12.2014 14:09

ed hunter 31.12.2014 22:42

Jarson 31.12.2014 23:52

Reakcja Jarsona Statham? Taka mogłaby być :taktak:

szczuru 01.01.2015 00:57

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1307380)
I jeszcze chcą złodzieje, żebym opłacał ten szajs w podatku bo posiadam:
telewizor, telefon, komputer, radio, może niedługo; konsolę, lodówkę, toster, ołówek... itd. bo przecież MOGĘ na nich oglądać telewizję/słuchać radio...

I znowu się zdenerwowałem niepotrzebnie...

Homebrew na lodówkę i toster? :D

misiozol 01.01.2015 11:18

Wszystkiego naj w nowym roku , a tutaj kolejny przyklad reklamy :D

Patrix 10.01.2015 22:44

Chyba już skończyli? Albo ostatnio mało TV oglądałem.

joujoujou 10.01.2015 22:48

Dużo (DUŻO) rzadziej i skrócona.

Jarson 10.01.2015 22:58

No i nie można było tak od razu? :P Taniej, milej dla wszystkich... No, może poza mną, ja się o tej reklamie dowiedziałem z internetu; TV nie oglądam wcale, a w sieci jakoś też zadziwiająco skutecznie blokowane są u mnie reklamy ;)

grzeniu 10.01.2015 23:03

Tzn radia też nie słuchasz.
A to gówno wyemitowali 25k razy w ciągu miesiąca...i dalej leci nieco zmienione.
Reklama z Lisowską...

superrrmario 10.01.2015 23:34

Wpadła w ucho?
Wk..wia?
Wzbudza kontrowersje?
W 100% spełniła swoje zadanie!!

andy 10.01.2015 23:40

Dokładnie reklama spełniła swoje zadanie.

Hasło Niskie Ceny będzie teraz kojarzone z Media Expert. Kiedy będziesz chciał kupić jakąś elektronikę, to od razu..A może w Media Expert?

Patrix 10.01.2015 23:43

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1309554)
A może w Media Expert?

U mnie odwrotnie.... byle dalej od ME.

grzeniu 10.01.2015 23:58

Nie byłbym tego do końca pewnym, no ale ja tam się nie znam. Na mnie to nie działa.
Na pewno ludzie pójdą sprawdzić.

Trochę też trudno mi uwierzyć, że koszty tej kampanii wyniosły tylko 30 mln. Pewnie wielu ludzi też ma tego świadomość i się zastanowią, jak pogodzić niskie ceny z takimi kosztami. Pójdą, zobaczą i na pewno porównają z cenami w innych sklepach. Może nawet więcej ich, niż zwykle, użyje szukajek internetowych. I to w tym wszystkim jest największym pozytywem.

PS Sam poszedłem popatrzeć. Po pół godzinie łażenia pomyślałem, że może jednak coś kupię żeby ten czas nie był stracony. Z braku laku wypadło na baterie paluszki. Cóż, w ich ciągle włączanych niskich cenach kosztowały 12 zeta za 4szt (energisery) - zabiłem ich śmiechem i poszedłem do sklepu na przeciwko i kupiłem duracele belgijskie za 6,40 pln/4szt. Może oni cały czas włączają te ceny, ale nadal nie są włączone? :hmm:

Jarson 11.01.2015 00:11

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1309552)
Tzn radia też nie słuchasz.
A to gówno wyemitowali 25k razy w ciągu miesiąca...i dalej leci nieco zmienione.
Reklama z Lisowską...

Ano nie słucham. Tzn. słuchałem naprawdę dużo jeszcze jakiś czas temu, ale skończyła się moja cierpliwość. Po pierwsze w kółko te same piosenki, po drugie programy ambicją wręcz porażające.

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1309556)
Nie byłbym tego do końca pewnym, no ale ja tam się nie znam. Na mnie to nie działa.
Na pewno ludzie pójdą sprawdzić.

Trochę też trudno mi uwierzyć, że koszty tej kampanii wyniosły tylko 30 mln. Pewnie wielu ludzi też ma tego świadomość i się zastanowią, jak pogodzić niskie ceny z takimi kosztami. Pójdą, zobaczą i na pewno porównają z cenami w innych sklepach. Może nawet więcej ich, niż zwykle, użyje szukajek internetowych. I to w tym wszystkim jest największym pozytywem.

PS Sam poszedłem popatrzeć. Po pół godzinie łażenia pomyślałem, że może jednak coś kupię żeby ten czas nie był stracony. Z braku laku wypadło na baterie paluszki. Cóż, w ich ciągle włączanych niskich cenach kosztowały 12 zeta za 4szt (energisery) - zabiłem ich śmiechem i poszedłem do sklepu na przeciwko i kupiłem duracele belgijskie za 6,40 pln/4szt. Może oni cały czas włączają te ceny, ale nadal nie są włączone? :hmm:

Jak widzisz sam przyznałeś, że reklama jednak przekonała Cię do pójścia do sklepu. Czyli zadziałała. Ale i za reklamą musi pójść coś jeszcze; jakby ceny były porównywalne, to z powodu reklamy kupiłbyś w ME. Ponieważ takie nie były to i marketing nie przeszkodził zdrowemu rozsądkowi ;)

grzeniu 11.01.2015 00:25

Nie jestem jednostką reprezentatywną, ja i tak nic bym tam nie kupił (te baterie to były na siłę, nie potrzebowałem ich pilnie).
Wszedłem tam po drodze - sklep miałem pod oknem, dosłownie 25m od drzwi. A szedłem po piwo do sklepu, który był dalej o następne 25m :D
Jeśli zliczają tych, co przechodzą przez drzwi, to niech się cieszą, że będę w ich statystykach.

Pierwszy 11.01.2015 11:20

taak, włączyli... niemieckie ceny

misiozol 11.01.2015 11:43

Predzej europejskie :D

Jarson 11.01.2015 13:35

Ostatnio i tak ME obniżył ceny - pisałem już niedawno o zewnętrznym twardzielu, który kupiłem tam zaledwie 10 zł drożej niż mógłbym w necie. Ale na niektórych produktach mają takie przebicie, że hej...

Nie wiem jak teraz, bo dwa lata tam nie byłem, ale kiedyś prawdziwym "miszczem" w podbijaniu cen i zapewnianiu, że są niskie, był sklep nie dla idiotów :>

DarkSlide97 18.08.2021 22:42

Lata mijają a reklamy Media Expert tak samo *****ne, choć te ostatnie chyba jeszcze bardziej... Dają mi kolejne powody by za wszelką cenę unikać ich sklepu, zapamiętam :taktak:

Jedno się zmieniło - od dawna nie oglądam już telewizji :spoko:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:05.