![]() |
Aktualizacja firmware iHAS 124 EUV
|
Z jednej strony jak wszystko jest dobrze na nośnikach których używasz, to nie ma sensu wgrywać nowego FW. Z drugiej zaś nowy FW zazwyczaj dodaje obsługę nowszych nośników, ale skoro używasz do xboxa i faktycznie wszystko działa, to nie ma sensu kombinować.
|
Zaktualizowałem. Przetestuję zapis i odczyt. Mam poprzednie wyniki, więc będzie co porównywać.
|
Próbowałeś wypalać płytki Platinum na prędkości x2,4? 124.EU z którą mam styczność automatycznie zmienia prędkość na x4 w imgburn i wygląda to, że każda z nowszym FW tak robi.
Jest możliwość zmiany strategii wypalania dla tego nośnika za pomocą MediaCodeSpeedEdit, ale nie wiem czy to działa. Nie miałem jeszcze okazji spróbować. |
Płytki x4 palę tylko XGD2. XGD3 szkoda mi płyt na testy, bo wiem że moja już zmęczona nagrywarka nagra z taką jakością że Xbox jej nie odpali :D
|
Na x2,4 przynajmniej w teorii powinna być lepsza jakość. Spróbuję wgrać zmodyfikowany FW do tej nagrywarki jeśli jej obecny właściciel mi pozwoli. Generalnie to moim zdaniem warto spróbować, platinum prawie dwa razy tańsze od Verbatim.
|
"W teorii". W praktyce na wielu plytach nie ma różnicy.
|
Cytat:
Na iHAS 122\124\324 E\EU\EUV nawet nie próbuj zapisywać Platinium DVR+R DL (MID:RITEK S04) \ szkoda czasu, pieniędzy ,nerwów;) |
Ale można wgrać nowsze FW więc będzie można wgrać też taki zmodyfikowany, w zasadzie we wcześniejszych rewizjach to narzędzie działało.
|
XGD2 jeszcze jeszcze:
http://forum.cdrinfo.pl/f28/platinum...5/#post1317156 Ale XGD3 nie udało się nagrać na EUV pozytywie. |
W modelach iHAS działa FlashUtility tylko w konstrukcjach DH24AASH czyli rewizja A i DH24ABSH czyli rewizja B .
Do pozostałych C\D\E da się wgrać ale metodą unlocked flasher , oczywiście kwestie zmodyfikowania zaszyfrowanego firmware pomijam i życzę szczęścia ,może za 10 lat skończysz modyfikować firmware;) |
No dobrze w takim razie przyjmuję z pokorą do wiadomości, że tą drogą nic nie osiągnę.
@chuckchimney Na pewnym warezowym portalu jest cały poradnik jak wypalać płyty platinum na tej nagrywarce; tylko widocznie jego autor posiada wersję FW które to umożliwia wypalanie na wolnej prędkości x2,4, późniejsze wersje FW od producenta prawdopodobnie zostały ograniczone do szybszych prędkości. Nie ma też możliwości wgrania starszej wersji na nowszą ani jej modyfikacji z tego co napisano wyżej. |
Żaden nie pozwala na wypalenie x2,4, znajomy miał z najstarszym firmware i paliło 4x minumum.
|
Ilość załączników: 1
Nigdy nie było możliwości w tych napędach rewizji C\D\E nagrania płyt DVD+R DL z indeksem x8 z przekładnią mniejszą jak x4.Żaden firmware tego nie umożliwiał .
Jedynym wyjątkiem są starsze płyty w zasadzie już nie produkowane i nie dostepne z indeksem x2,4 tak jak na screen Maxell DVD+R DL x2,4 które wszystkie rewizje C\D\E umożliwiają nagranie właśnie i tylko z przekładnią x2.4. Załącznik 69652 |
Na portalu poniżej było możliwe wypalenie w prędkości x2,4, pytanie tylko jeśli nie chodzi o FW to o co?
Cytat:
Cytat:
|
Nie otwiera mi się link więc nic nie podejrzę ale w takie samo przeskakiwanie ja bynajmniej nie wierzę .
Wiadomo że napęd zaczyna nagrywać wolniej a przekładnie x4 osiąga przy końcu warstw. |
Fizyczne obroty nagrywarki mogą być wolniejsze ale prędkość podawania danych jest stała i oscyluje wokół x4 albo x2,4, tak przynajmniej to zaobserwowałem w imgburn.
Link ma spacje w adresie. Trochę dziwne w takim razie że autor poradnika tak napisał. Potem w tym temacie jest dyskusja i większość osób stwierdziło, ze nie może nagrywać na 2,4. |
Ilość załączników: 3
Cytat:
http://xbox360iso.pl/viewtopic.php?f=16&t=7789 Gość bzdury pisze co widać nawet na jego screen-patrz poniżej , a zamiast odpowiedzi że samo przeskoczyło wystarczy jakby wstawił log z zapisu i weryfikacji w ImgBurn to wtedy możemy o takim poradniku tu dyskutować:> Załącznik 69653 Załącznik 69654 Tak wygląda mój log z ImgBurn z zapisu i weryfikacji XGD3:) na iHAS B dla płyty porównywalnej jakościowo z RITEK S04 czyli Fortis DVD+R DL MID CMC MAG D03 :) Załącznik 69655 |
Ilość załączników: 1
Ok, czyli niepotrzebnie się łudziłem, jak widać nie ja jedyny.
Na iHAs B mam całkiem dobre wyniki z RITEK, log z img burn poniżej. Zaserwowałem predkość x2,4 której jednak ten nośnik na tym fw nie obsługuje: Cytat:
Załącznik 69657 |
Jak na Ritek S04 to świetny wynik . Czy gry XGD3 również wypalasz na tych płytach z taką jakością ?
Są to płyty Platinium DVD+R DL ? Gdzie kupione i za ile? Żeby nagrywać wolniej te płyty musi być zmodyfikowana w fw strategia zapisu dla tego nośnika tak jak w moim fw. jest to zrobione dla nośnika od CMC DL . |
Tak ,ale wkradła się pomyłka i log pochodził z innej gry xgd2 którą nagrałem bez opc. Przepraszam za zamieszanie, nie ogarniam chyba jeszcze edytora postów na forum :ysz:. Prawidłowy log to ten poniżej:
Cytat:
Płytka kupowana w Platinum Polska z Łodzi 2,20/szt Nie widze na razie potrzeby zmiany strategi, jeśli będzie nagrywać w takiej jakości na x4 :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:04. |