![]() |
Za moim fejsem
Cytat:
|
Cytat:
|
nowy temat trzeba będzie wtedy założyć, w nowym dziale który to będzie trzeba utworzyć, bajki i magia.
|
Cytat:
|
Dokładnie tak.
|
Cytat:
A potem będzie cisza, a po niedzieli temat nie będzie już potrzebny. |
Cytat:
Po co się było oszukiwać ;) |
bu hahahaha
Cytat:
|
Dam znać, zaraz zaczynam, tylko kawka. ;)
Były bokser, celebryta popierający Bronka, mówi nam kim jesteśmy (ja też) wyborcy Kukiza. |
Cytat:
A z tym krzesłem to śmiech... |
Przecież tym krzesłem mógł trafić w Prezydenta, ale u nas jest inna kwestia, że jak ktoś nie popiera to nie wolno mu podejść.... Ciekawe jaki zarzut mu postawią, że chciał zabić Bronka papierem?
|
No płacą, ale też wytyczne dają, jeden zamachowiec co krzesłem z 20 metrów wymachiwał, siedzi w psychiatryku i prędko nie wyjdzie, dobre stalinowskie kalki prosto z WSI.
A tak na marginesie, odebrałem ze 2 godziny temu książkę Sumlińskiego, Niebezpieczne Związki Bronisława Komorowskiego, będzie ciekawa lektura, jeszcze dzisiaj poczytam. |
za to płacą Borowi, żeby powalić i skuć :taktak:
|
Taa zaatakowali, jeden gość podarł kartkę i zaczął krzyczeć WSI i Pro Civili, drugi za szybko ruszył z miejsca, zostali powaleni i skuci. Jaki prezydĘt taki zamach.
|
|
dobrze że ten cyrk już się kończy :taktak:
zaakowali aaa Bronka w Toruniu, mogą zechcieć zaatakować plastikowego Dudusia :sciana: |
Ano nie widzę, wskaż mi to obrzucanie się.
|
Z tym, że ci co w polityce naprawdę obrzucali gównem resztę, POpaprańcy na czele z Palikotem i Niesiołowskim, mają najwięcej do zarzucenia innym mowy nienawiści, a ludzie to łykają i boją się PiSu, łomotania do drzwi o 6 rano i tak dalej, ale jak się zapytasz kogoś, czego tak naprawdę się boi, to nie wie, bo nie jest mafiozem, oszustem, a nawet politykiem, ale boi się, widocznie musi.
|
@Berion - jeśli nie widzisz tu rzucania nawozem, to pewnie tylko dlatego, że nie rzucają nim w ciebie. Taki mały szczegół.
Gdyby tu był jeszcze Pali, to dałby ci dokładne definicje i wykładnie 'rzucania' i 'nawozu', ewentualnie obrzuciłby nim ciebie żebyś poczuł. Wiem, że każdy widzi tylko to, co chce zobaczyć, no ale bez przesady. Przykre jest to, że wybory i polityka muszą w naszym kraju sprowadzać się do takich nienawistnych i chamskich wpisów. To się bierze wprost z wzorców zachowań naszych, pożal się Boże, polityków. Ja to sobie tłumaczę młodą polską demokracją, a wręcz etapem niemowlęcym. Staram się myśleć pozytywnie. Bardzo chciałbym dożyć choćby etapu młodzieżowego. A Putin patrzy na to z boku i dostaje rechotu pępka :rotfl: Nu wot duraki! k***a |
"Już w niedzielę wybierzemy mniejsze zło. Dla jednych będzie to Bronisław ***8222;Ja zawsze byłem za JOW-ami***8221; Komorowski, dla drugich Andrzej ***8222;Uśmiechnięty Kisiel***8221; Duda. Czego się dowiedzieliśmy w kampanii? Trudno powiedzieć, ale zrobiliśmy wszystko, co w naszej mocy, aby cały ten burdel jakoś opisać w kliku zdaniach. A więc po kolei.
Komorowski twierdzi, że wszystko jest za***iście. W Polsce zawsze świeci słońce, wszyscy są uśmiechnięci, a nasza gospodarka rozwija się jak turecki dywan i przeciętna polska rodzina sama już nie wie, czy zainwestować w posiadłość na lazurowym wybrzeżu czy może kupić wszystkim znajomym po quadzie. A jeżeli jakimś cudem jesteś luzerem, który zarabia 2100, to, głuptasie, po prostu zmień pracę, weź kredyt i przestań ****a zamulać. Poza tym w trakcie spektakularnej kampanii okazało się, że tak właściwie to Bronisław od zawsze był za wszystkim. A jeśli dziwi cię, że przez ostatnie 5 lat nie znalazł czasu na JOW-y, referenda i ustawy, to po prostu nie wiesz, jaki ten człowiek miał za******* na galach Wiktorów, Paszportów polityki i Telekamer. Z drugiej strony Andrzej Duda. Polski Barack Obama. Kampanię prowadził wg najlepszych wzorców amerykańskich. Łopoczące na wietrze sztandary, wiwatujące tłumy, rzewne przemówienia. Czyli coś między tygodniem meksykańskim w Lidlu a rządami Pinocheta. Nikt nam nie da tyle, ile Andrzej nam obiecał. W trakcie całej kampanii nie pojawiła się chyba tylko obietnica założenia pierwszej polskiej bazy na Marsie, chociaż - jak sam Andrzej podkreśla ***8211; trwają intensywne rozmowy z głosami w jego głowie w sprawie kolonizacji Saturna. Taka kampania nie mogła się nie podobać. I faktycznie, wszystko szło pięknie do momentu, kiedy podczas pierwszej debaty okazało się, że Duda ma problem z samodzielnym używaniem mózgu i nawet taki medialny tygrys jak Komorowski potrafił mu za***ać z karata. Podsumowując: znowu stajemy przed wyborem pomiędzy rozwolnieniem a biegunką. Wiemy, że w kraju nie jest fatalnie. Że nie jesteśmy Ukrainą ani Białorusią. Ale kiedy patrzymy na naszego sąsiada Leszka, który przed klatką całymi dniami grzebie pod maską swojego 15-letniego Lanosa, albo na wąsatą panią w sklepie, która suchymi rękoma wybiera dla nas największą drożdżówkę, to sobie myślimy, że ten smutny jak ***** kraj chyba jednak zasługuje na coś więcej. Nie mamy dla was żadnej mądrej porady. Zróbcie, jak dyktuje wam serce, ale pamiętajcie: nie dawajcie sobie srać do głowy. Bo głowa jest tylko jedna" |
Ale co chcesz Grzeniu od tego tematu? Co Ci się w nim nie podoba? Jeszcze Ed z Palim nie zaczęli się obrzucać nawozem, więc chyba jest ok? :P
|
O tak, Grzeniu to prawdziwy demokrata złotych czasów, jak temat niewygodny, to go zamknąć! :szczerb:
|
Dla mnie gadanie o wyborze mniejszego zła jest głupie.
W państwach, w których wybierany jest prezydent na ostatniej prostej pozostaje dwóch facetów (czasem kobieta). A jednak frekwencja jest wysoka. Polsce potrzebna jest zmiana, ale również w myśleniu wyborców. Na wybory idzie się nie po to by wybrać jakiś ideał, ale dla własnego interesu. Żaden kandydat, ani partia nigdy nie będzie wstanie zaspokoić wszystkich naszych zachcianek. Wybieramy tę partię, z którą nam najbardziej po drodze. Wybory to święto demokracji i tak je należy traktować. |
zamknięty w odpowiednim dziale, czy tylko zamknięty?
Co do wyboru, jeden wszystko obiecuje, może coś z tej listy obiecanek spełni, a drugi ma tą samą listę, ale na papierze toaletowym napisaną.... |
W sondzie brakuje opcji 'zmieniłem decyzję co do kandydata na którego oddam głoś w wyborach'.
Pod wpływem tego, co napisano w tym temacie :rzygi: A tak naprawdę, to odliczam czas do północy żeby wreszcie zamknąć ten temat. Mógł być ciekawy, i z początku był, ale rozwinął się jak zwykle. :sciana: |
http://i.iplsc.com/prezydent-bronisl...4B-C116-F4.jpg
Z okazji dnia matki, Komorowski wyciągnął swoją, 90 letnią, sensacja, syn się z matką zobaczył! A ogólnie na zdjęciu widać radość i entuzjazm. :szczerb: |
@Zetoxa, @Patrix, @andy @grzeniu: Po pierwsze zostawmy politykę ludziom, którzy się na niej znają, interesują i ludziom, którzy mają własne poglądy.
Nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że frekwencja musi być jak największa, moim zdaniem wręcz przeciwnie - im mniejsza tym lepsza. Dlatego ludzie, którzy nie mają pojęcia niech zostaną w domu i pójdą tylko Ci, którzy wiedzą, co robią, a nie lemmingują za resztą społeczeństwa. To przy okazji dobry dowód, że demokracja jest złym ustrojem - większość społeczeństwa jest GŁUPIA, dlatego MUSI być źle, skoro ta głupia większość decyduje m.in. o tym, kto sprawuje władzę. Logiczne chyba? "Najlepszym argumentem przeciwko demokracji jest pięciominutowa rozmowa z przeciętnym wyborcą" jak mawiał Churchill. Nie musicie nawet rozmawiać, odpalcie YouTube'a, pooglądajcie uliczne, niezależne sondaże nt. 11 kandydatów, którzy byli w pierwszej turze. Wnioski nasuwają się same. Nie zgadzam się z tym, co pisze andy - pójdę i wybiorę mniejsze zło. Parafrazując Edmunda Burke'a: "Jedyną rzeczą potrzebną złu do zwycięstwa jest bierność dobrych ludzi". Moja bierność tutaj nie pomoże. Jestem przekonany, że ani Duda, ani obecny prezydent nie jest odpowiednim kandydatem, bo gdyby był to oddałbym na któregoś głos w pierwszej turze. Zdaję sobie sprawę z tego, że AD ma drobne sprawy za uszami, nigdy nie dowiemy się ostatecznie prawdy i nie rozstrzygniemy kwestii etatu, tak jak i nigdy nie dowiemy się prawdy nt. Smoleńska czy nie ujrzymy potwierdzenia teorii spiskowych dotyczących WTC. Osobiście w obie teorie nie wierzę. Prawdą jest, że Duda obiecał najwięcej i najwięcej głupot. Socjalizm pełną gębą, państwo opiekuńcze, zresztą w samym statucie PiSu co dziesiąte zdanie znajdziecie słowa społeczny, socjalny itd. itp. - paradoksalnie to już program SLD jest bardziej prawicowy aniżeli PiSu obecnie. Inna sprawa z p. Magdaleną ogórek, która głosiła zgoła odmienne poglądy od programu partii, co się oczywiście chwali ;-) i czym oczywiście podpadła władzom SLD. Uważam, że wiek emerytalny należy przywrócić - dla tych osób, które było to im obiecane w momencie, gdy podjęli się pierwszej pracy i pobrano od nich pierwszą składkę, a w przeciwnym razie jest to tylko i wyłącznie jednostronna zmiana umowy i obrabowanie tych ludzi. Wiadomo, że nie ma to pieniędzy, ale tak trzeba zrobić, a najlepiej przymus zlikwidować i jedynie wypłacać tym, którzy pośrednio tę umowę z zakładem zawarli - inna sprawa, że aby to funkcjonowało należałoby wprowadzić kilka innych, głębszych zmian, więc tak naprawdę dobrego wyjścia nie ma, a ZUS i tak za te kilka(naście) lat pieprznie. Co też zresztą było oczywiste lata temu. Przy czym warto zaznaczyć, że gdyby Komorowski skorzystał z przysługującego mu prawa weta, ustawa ta nie przeszłaby w ówczesnym składzie, bo nie osiągnęliby większości 3/5 głosów. Nie zrobił tego, nie zawetował też każdej innej, szkodliwej ustawy. VAT 23% za rządów PO, który miał być wprowadzony na chwilę. Zatrudniona Armia Urzędników, a miała być zmniejszana biurokracja. Wiadomo, że to dodatkowe wydatki na ich pensje i zwiększanie klanu i elektoratu przy okazji ;-). Afera Amber Gold, Afera autostradowa, Afera wodociągowa, gazowa, taśmowa, lasów państwowych, dzikie powiązania z WSI, agenturą rosyjską, obrabowanie Polaków z OFE. Wszystkie wystąpienia czytane z kartki, suflerka, która ma powiązania m.in. z aferą krzyżową i wiele innych podejrzanych rzeczy. Pięć lat siedział cicho, nie spełniał obietnic wyborczych, nie wetował żadnych ustaw, jak już był zagranicą to przynosił wstyd. Błędy ortograficzne (prezydent, głowa państwa) w prostych, polskich wyrazach, w parlamencie japońskim zachowuje się jak szympans. Świat się z nas śmieje. Na dodatek po przegranej pierwszej turze nagle się zrywa i obiecuje rzeczy z kosmosu, bredzi(sław) o JOWach, żeby przejąć elektorat Kukiza, pajacuje u Wojewódzkiego, już nawet medyczna marihuana by mu nie przeszkadzała i wiek emerytalny obniżać chce i to jeszcze bardziej niż był wcześniej, a sam podpisał wyższy #fucklogic. Przypominam, że Sikorski sam powiedział na tzw. taśmach prawdy, że robimy laskę Amerykanom, a nasze państwo istnieje jedynie teoretycznie. Trzeba być albo idiotą, no albo należeć do tej głupszej części społeczeństwa, żeby ponownie głosować na kogoś takiego. Jak można mieć tak zamknięte oczy? Naprawdę chcecie taką władzę i wierzycie, że to PBK jest tym mniejszym złem? Jeśli tak to Wam współczuję, bo ja zdecydowanie wolę drobniejsze przewinienia, obietnice z nieba (no czymś przekonać wyborców musi; choćby obietnicami bez pokrycia), temat Smoleńska. Dać innej twarzy szansę, skoro wiemy, że tamta się nie sprawdziła. Szkoda, że dalej z tego samego układu, ale trudno, sami tak wybraliśmy... |
|
|
Tak, dla wszelkiej maści WSIoków, Bronek, to mniejsze zło, dla reszty tragedia.
|
Na podstawie historii najnowszej.
|
Na jakiej podstawie przyjmujesz, kto dla kogo jest mniejszym złem?
Ludzie mają różne priorytety, ale tez maja do nich prawo. |
W teorii może tak, w praktyce rezygnujesz z decyzji czy większe zło zdewastuje do reszty kraj i sp* jak Donek czy mniejszemu złu, które ma aspiracje do napraw i stoi w obronie tożsamości narodowej, kościoła etc. (nawet jeśli tylko potrzebują tego do PR).
Nie przeszedł Korwin, nie przeszedł Braun, więc zostaje tylko jeden jedyny kandydat na którego jest sens zagłosować. Niestety, ale jest to Duda. Komorowski i PO miało bardzo dużo czasu na potrzebne reformy, ale podpisywali wszystko co im loże i żydzi podsuwali... Mnie to nie bawi tylko smuci. Nie lubię zdawać się na los wybrany mi przez kretynów. |
Cytat:
Jak napisałem wybieranie mniejszego zła jest złe. Co z tego, że wybierasz mniejsze zło aby nie dać*dojść do władzy złu większemu? Lepiej nie pójść na wybory i pokazać, że masz gdzieś obu. Mnie najbardziej w tych wszystkich wyborach bawi to, że pewnie z 80% wyborców nie wie na kogo głosuje. Nie znają ich poglądów, nie wiedzą co tak na prawdę z obiecanych rzeczy można wdrożyć. No ale dzisiaj pisanie/mówienie "spełnię swój obywatelski obowiąaek" jest cool i w ogóle. |
"To nie gołąb Panie Prezydencie....To gong" - amen.
|
|
Bronek Ci już dał co mógł, nawet nie wie co podpisał przez 5 lat, zazdrościsz Dudzie, że fuchę odwala? A komu to szkodzi?
|
Cytat:
który mi to da, Duduś czy Bronek :> |
hip hip hurra znaleźli coś na AD...
na BK można sypać z rękawa... |
Chcesz VAT 25%? Piwo najtańsze za 4 złote? :>
|
Duda się pokrętnie tłumaczy z pracy na wsiowej uczelni w Poznaniu,
rzecznik UJ twierdzi, że nie ma żadnej zgody rektora :nie: znaczy się Duduś kombinator, kłamca i drobny cfaniaczek k***a widocznie w europarlamencie pensje głodowe, trzeba dorobić w Nowym Tomyślu :sciana: mówię, że nie ma na kogo głosować :> |
Taa darowanie sobie wyborów, to marzenie WSIoka.
|
Cytat:
|
Jeden gorszy od drugiego. Zamiast wybierać mniejsze zło daruj sobie te śmieszne wybory.
|
W pierwszej głosowałem na Korwina, teraz pójdę zagłosować na Dudę...
Byle tamten nie wygrał. |
|
Cytat:
I kontra WSI: http://polska.newsweek.pl/wybory-201...,363550,1.html |
robi się ciekawie, kandydat Duda, doktor prawa, złamał prawo :D
http://wiadomosci.dziennik.pl/wybory...-zgodu-uj.html |
Cytat:
Żenujące jest natomiast bardzo profesjonalne zaplanowany finisz kampanii Bronka. Brudny finisz. Po zaostrzeniu wizerunku w debacie szybciutko jego ocieplenie na kanapie Wojewódzkiego (jakiż Bronisław jest miły i sympatyczny). A jednocześnie zdjęcie z anteny programu Pospieszalskiego z Kukizem. I jak tu się nie zgodzić z opinią Kukiza o mediach którą tak emocjonalnie wyraził w wieczór wyborczy ze sceny? https://www.youtube.com/watch?v=xcb9yjJzobs Kukiz niby nie popiera żadnego z kandydatów - ale obstawiam, że jakby Pospieszalski prowadził, to bardziej oberwałoby się Komorowskiemu (choć Kukiz pewnie Dudy też by nie oszczędził). A tak bredzą o tym, co to zrobili albo zrobią i ileż to rozdali/rozdają. Chociaż nie mają do tego żadnych narzędzi na stolcu prezydenckim. Praktycznie jedyne co mogą, to veto gdy narodowi parlament chce zrobić krzywdę. A naiwny lud nie widzi, że to on zapłaci za program dopłat do miejsca pracy gdzie przedsiębiorca zatrudni kogoś z rodziny/przyjaciół. http://img1.demotywatoryfb.pl//uploa...k775a7_600.jpg |
Chyba najlepszy spot kampanii u Cejrowskiego na FB
https://www.facebook.com/Wojciech.Ce...1774005867492/ |
Nie tyle miałem na myśli "lecenie" co wklejanie newsów na ten temat, a że newsy są jakie są... :(
|
Ale w czym lepszy?
BK mam powyżej uszu i słomę, która mu wychodziła z butów w ciągu tej kadencji. Z drugiej strony stoi plastikowy gość, który mówi "ja dotrzymam słowa, bo jestem człowiekiem który ma słowo swoje za świętość" - fajnie, tylko ktoś przeszacował te jego słowa i wyszło ponad 200 mld. Skąd weźmie, urodzi? Zmienia zdania schylając się po każdy głos - wiadomo kampania. Patrix i inni w obu tych tematach lecą po BK z góry na dół, a moim zdaniem nie muszą szukać tych przymiotników, bo wszyscy doskonale wiedzą z kim mamy do czynienia - nie raz mi się robiło głupio jako Polakowi, że mamy takiego "wybrańca". Tylko dla mnie AD nie jest żadną alternatywą, nie chcę ani jednego, ani drugiego na swojego reprezentanta. |
Dobrze zmontowany ten spot. Zwłaszcza z tą muzyką :taktak:
Nie do końca gościowi wierzę, ale i tak jest lepszy od Bronka :rotfl: |
czy wyście kiedyś widzieli jakąkolwiek debatę w USA ?
przecież o to chodzi, żeby dowalić konkurentowi, najlepiej posłać na deski w I rundzie :taktak: jak Duda ze sztabem myślał, że debata to herbatka u angielskiej królowej, no to się przejechał w niedzielę :sciana: w czwartek będzie miał jeszcze Pochanke za przeciwnika i będzie pozamiatane k***a |
Komorowski (i PO) stosuje taktykę podobną do Putina.
Niestety jest to taktyka skuteczna. Chodzi mi o to, że robią wstrętne rzeczy ale przed kamerami najspokojniej w świecie opowiadają, że robi to kto inny. A oni kryształowo czyści bo przecież to polityka miłości a nie język nienawiści. |
grzeniu, daj spokój z tym urlopem, bo ten zarzut to czysty *****izm.
--------------------- To nie wpadka, ale celowe działanie. Najpierw była rodzina żony, a teraz córka. Karolak Karolakiem, ale mam nadzieję, że ktoś wymyśli sensowną akcję wymierzoną w Orange za Karolaka. |
Nowy spot Dudy.
O to na co stać opozycyjny sztab Bronka. Niestety stać ich tylko na to co kilka lat temu, pytanie czy mamy ich już dość? Cytat:
http://vod.tvp.pl/audycje/publicysty...sz-lis-na-zywo Karolaka już nie lubię, seriale w których występuje i jego występy teatralne odkładam w niepamięć, dla mnie gość się skończył. |
Za umowy śmieciowe wiemy wszyscy komu trzeba dziękować...
|
Od 9 lat na urlopie bezpłatnym? :O :rotfl:
A ileż to osób zatrudniono na jego miejsce? Na stałą umowę o pracę? Nie no, bez jaj. Zapewne dobrze wiedział czym grozi takie 'wypalenie' Bronkowi na debacie. |
Kolejny niewypał Bronka z debaty.
Cytat:
|
Nie. Będzie zamknięty.
Pozostanie tylko polityka. |
Cytat:
|
Nie wrzucać mi politykierki do innych tematów poza polityką. :bicz:
Ten wyborczy wyjątkowo jeszcze się trzyma - póki jest grzecznie. |
tacy kandydaci...
|
no właśnie próbuję ratować temat, bo nuuudny strasznie :(
|
zawsze te memy można w śmiesznych obrazkach dać... by ten temat uratować.
|
Zetox, ten mem nie jest merytoryczny, prosiłem aby przez tydzień wstrzymać się.
Póki co idzie dobrze, memów w necie są dziesiątki jak każdy zacznie wklejać to będzie nieczytelnie, ja też mam kilka i nie wklejam :P |
Ilość załączników: 1
na wybory nie idę, oczywiście :nie:
debatę wygrał Bronek, niestety :sciana: ten mem mi się spodobał :D |
Manipulacji Bronka ciąg dalszy... na debacie zajadle reklamował stronę.
Cytat:
Odnośnie kwestionariusza Dudy, który został błędnie zinterpretowany przez Bronka. Cytat:
|
Cytat:
Zauważyłem już to przed pierwszą turą, spece od wizerunku wzięli go ostro w obroty, jest teraz moda na machanie łapkami przy wypowiedzi. Niestety starych przyzwyczajeń nie sposób szybko wyplenić i zamiast otwartej postawy jak u BK często gęsto łapałem go na grożeniu mi palcem. Nie wiem, czy to działa na ludzi, spece twierdzą że tak, ale ponieważ ja szkulony, to zwróciłem na to uwagę i źle to wyglądało u Dudy. |
Nie przesadzaj, nie było źle.
Dudek też notorycznie przekraczał wyznaczony czas, i to nie na dokończenie rozpoczętego zdania. Jakichś większych ekscesów nie było, a szkoda :D W sumie nudno i grzecznie, nie ma się czego czepiać. |
Duda niestety wypadł słabo merytorycznie, wizerunkowo już nie najgorzej.
Komorowski zaskoczył żwawością. Zawiedli dziennikarze. Powinni mocno zareagować na faule Komorowskiego. |
W przypadku Dudy to ma sens, to powinien być raczej wywiad.
W przypadku Bronka po prostu krew może zalać człowieka jak mówi co innego niż robił przez 5 lat. Ja wiem, że on wie, co ja chce usłyszeć :P tylko w jego przypadku sorry ale jest spalony. Jeżeli chodzi o przegrywanie to pamiętam jak w 2005 roku PO nawoływało do obywatelskiego nieposłuszeństwa, moje miasto było potem oklejone billboardami "rządzi PiS a polakom wstyd". Tusk straszył benzyną po 10zł (a była potem po 3,5) a w internecie moda "kartofel nie moj prezydent". Zgoda buduje. |
Oczywiście, że debaty mają sens. Celem ich jest przekonanie do siebie wyborców niezdecydowanych.
Jeśli sam wiesz, na którego oddasz głos, to możesz je sobie darować albo obejrzeć w ramach wieczornej rozrywki. W tym konkretnym przypadku po Bronku mniej więcej wiadomo czego się spodziewać, ale po Dudzie nie. Taka debata jest okazją do zadania mu paru niewygodnych pytań i wysłuchania odpowiedzi (albo i nie). Przygotowane frazesy i formułki ze spotkań wyborczych zazwyczaj pomijają tematy trudne i dyskusyjne. Niech się spręża i pokaże na co go stać. Na o potem już każdy wyborca z osobna musi sobie odpowiedzieć, który go przekonał i któremu wierzyć....albo raczej który będzie mniejszym złem. PS A mnie w tym wszystkim interesuje tylko jak zachowa się przegrany. :D Do tej pory było z tym ciężko. Może już gotowe czekają tysiące protestów, łącznie z zarzutami sfałszowania wyborów - może z obu stron. A może zwyczajnie i honorowo podają sobie ręce i podziękują za walkę? Zamiast osławionego 'panu moge podać noge'. |
Dla mnie debata nie ma żadnego sensu.
Co Bronek umie widzieliśmy przez ostatnie 5 lat. Czy serio musi coś jeszcze mówić? Przecież wiadomo, że druga kadencja nie będzie wcale inna niż pierwsza. I nagłe obietnice o referendach i takich tam może sobie wsadzić, miał 5 lat żeby takie organizować. Miał pięć lat by nie podpisywać głupich szkodliwych ustaw. I co? Z resztą zapowiedział, że będzie robił to, co do tej pory. Czyli pewnie wysłanie 80-latków do pracy || i 2 latków do szkół || I dalej będzie przynosił nam wstyd na arenie międzynarodowej. Po co więc pytać się go o cokolwiek? :szczerb: Wybór jest dla mnie tylko jeden, czy Dude lubię czy nie. A jakim będzie prezydentem no to niestety, ale będzie można ocenić dopiero jak nim będzie... O gorszego niż mamy moim zdaniem ciężko. |
Andrzejek spod krzyża, co krzyczał w 2010 na Krakowskim Przedmieściu pod pałacem, że trzeba Tuska i Komorowskiego powiesić za zamach, wściekł się, pokazał który paluszek go boli i gdzie główka. :rotfl: Mocne ałtorytety i mocna elyta popiera naszego pszywutce! http://i.wp.pl/a/f/jpeg/35090/hadacz_komorowski.jpeg |
Spałem smacznie.
A nawet gdybym nie spał,to i tak oglądałbym finał MŚ w hokeju. :P |
Duda wypadł dość słabo, ale Bronek, oprócz tego, że łgał i kręcił kotem, to stracił nerwy, te ostatnie wypowiedzi podsumowujące, to nokaut dla Bronka. :]
|
Oczywiście, że są siebie warci.
Powiedziałem tylko swoje odczucie po debacie. Bez kibicowania któremukolwiek. |
Cytat:
Ale w końcówce się zdziwiłem - banda ludzi, za ciężkie pieniądze szykuje Bronka na debatę i jedyne co wymyślili to : cyt. "Jeśli blablabla blablabla - głosujcie na pana Dudę!" co powtórzył kilka razy... I co z tego zapamiętają potencjalni wyborcy? Parodia... Idiokracja. |
Cytat:
Oby Duda wygrał... |
Komorowski zapytał Dudę o blokowany etat. Ja się pytam czy już na czas kampanii miał się zwolnić? Kto to jest oderwany od rzeczywisości? Jeśli obejmie urząd to zwolni miejsce... PO rządzi od tylu lat a i tak za całe zło odpowiedzialna opozycja, to jest śmieszne :D
Podobała mi się końcówka, Bronek nic tylko dzielił ja/on, ja/on, ja/on a Duda go zlał i odciął się mówiąc swoje, widać, że obecny prezydent jest oswojony z kamerą i miał swoje nierozłączne kartki dlatego szło mu płynniej, Duda mówił z głowy i dopiero oswaja się z kamerą. |
Obejrzałem, choć nie miałem zamiaru....
W moim odczuciu wynik z lekkim wskazaniem na Bronka. Dwa razy Duda ratował się laniem wody nie na temat. Podkreślam lekkim wskazaniem, niewielkim. No ale co ja tam się znam, zaraz mi powiecie że ... |
Karteczek miał na grubo. :szczerb:
|
Cytat:
|
Jestem zachwycony wystąpieniem Komorowskiego na debacie, pokazał, że prawdziwy z niego polityk, przez 80 minut nie powiedział słowa prawdy! :szczerb:
|
Bo nie poszedłeś...
|
Cytat:
Ja tego pana absolutnie nie widziałem w drugiej turze, bo jak słuchając TO można sądzić inaczej? |
Rzecz w tym, że będę mógł narzekać bo nie wybrałem ani jednego ani drugiego - więc mogę narzekać niezależnie na tego który wygra.
Jedynie Kukiz mi się w miarę widział - ale wiedziałem, że nie wygra więc też nie poszedłem na wybory - i miałem rację - bo przegrał. |
Filozofia mniejszego zła dalej do mnie nie przemawia :)
I tak będziesz mieć jednego gościa z tych dwóch, tylko bez prawa do narzekania. |
Cytat:
|
Szacunkowa wartość całego drzewostanu będącego w zasobach Lasów Państwowych to około 400 miliardów złotych.
|
Straszne te miliardy! Ach ten PiS, zadłużył przez ostatnie lata Polskę na dodatkowych 500 000 000 000 i dalej chce zadłużać, a najbardziej Duda!
|
jesienią Ci sami będą w innej konfiguracji.
|
Cytat:
Ten smutny epizod z obietnic dudka to około 25 mld jak to oszacowali - kryzys sektora bankowego i upadek kilku mniejszych banków. To się wszystkim odbije na kieszeni i będzie miało spory wpływ na gospodarkę. Koszt obniżenia wieku emerytalnego to 15 mld rocznie. Smutne epizody tylko, idźmy głosować... Na szczęście te figurki nie mają zbyt wiele do powiedzenia, zobaczymy co się stanie jesienią. |
Po za tym możemy zmniejszyć wpadki które ośmieszają Polaków jako Naród...
|
Ja również nie zgadzam się ani za sprzedawaniem lasów ani za pomaganiem frankowiczom, absurd.
Uważam jednak, że sprzedaż lasów jest wielokrotnie szkodliwsza niż te franki. Sprzedaż lasów to szkoda permanentna, nieodwracalna, stała a pomoc frankowiczom to tylko smutny epizod... Druga sprawa, szczególnie niezdecydowanym polecam debatę, sam mam zamiar rzucić okiem. |
fakt, ale jeśli jeden chcę w tajemnicy lasy sprzedawać po to by jakieś chore żądania spełnić, a drugi chce Frankowiczom pomóc, to lepsza jest druga opcja. Mnie zastanawia, jedno ponoć chcą wprowadzić podatek katastralny, jeden podpisze taki kwit bez czytania...
|
Średnio rozumiem takie podejście, nie idąc na wybory postanawiasz "iść z nurtem rzeki", poddać się,
co będzie to będzie? Absolutnie żaden gość nie spełnia żadnych Twoich preferencji? Jak Ty sam masz to w gdzieś, to zapytaj swojej rodziny i zgłosuj tak jak oni, przynajmniej im pomożesz, bo przecież i tak masz to w nosie to co Ci wisi pójść? |
A mi się ani jeden ani drugi kandydat nie podoba.
Jeden prosi o głosy wyborców i się błaźni. Drugi chce ratować frankowiczów kosztem reszty - bo z jakiej paki reszta ma się składać co by ratować tych co wzięli kredyt. Wiedzieli co robią. Dla tego też nie idę na wyboru. Nie można głosować wbrew przekonaniom - i wybierać mniejszego zła. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:59. |