![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Co do konsoli naprawiona we własnym zakresie - teraz dumnie stoi obok PS4 :taktak: Brakuje mi tylko zestawu VR - no ale już nie długo :rotfl: |
Cytat:
|
pisał chyba, że sobie opuścił, swoją drogą świństwo... ze strony serwisu...
|
Cytat:
|
Ciekawe czy poprawią port.
|
|
Link nie dziala :-(.
|
|
Na razie jest remis...
Raz wygrałem - komputronik się odwołał i wygrał i teraz ja się odwołałem... I tak ciągniemy zabawę w kotka i myszkę - aż będzie wyrok prawomocny albo mi się znudzi :) W sumie to teraz mnie to bardziej śmieszy niż denerwuje... Co do ochrony konsumenta - to pic na wodę... działa jako straszak... jak się sklep przestraszy to fajnie... jak nie... to zabawa w kotka i myszkę... pewnie skończy się moją przegraną... No ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło... jestem bogatszy o nowe doświadczenia... i przeczytałem kilka ustaw :D |
I jak ruszyło się coś, czy dałeś spokój?
|
oj tam oj tam, wiadomo że ściema pewnie widzów na jołtubie zbiera...
|
Eee,a jakiś Japoński lub Chiński pajac nagrał pełno filmów z rozdupczania plejki ,sam pierwszy raz dałem się nabrać,ale obczaiłem resztę tych popierdółkowatych filmików i wyszło ,iż to pajac .
Taty się nie zabija,chrześcijanie tak nie robią,ale on dzikus ,może zamordować :] |
a mógł ojca zabić i miałby w więzieniu plejke...
|
Nie prawda że konsola jest gorzej wykonana: https://www.youtube.com/watch?v=kwpdicACuYs :P
|
Nie moga - normalna gwarancja obowiazuje , ale polska to dziki kraj ;)
|
No nic sprawa niby załatwiona,tablet poszedł na utylizacje ,a ja mam się zgłosić do sklepu po nowego ,ale kurna obecnie tego modelu nie ma, co miałem ,a do innego trzeba dopłacić ,czyli i tak mnie wystukali :)
Na dodatek ten nowy co dostane z automatu zostanie pozbawiony gwarancji i ubezpieczenia ,trzeba się dowiedzieć czy tak mogą. |
To działa na zasadzie - chcesz pan kupić? Oczywiście, wszystko sprawne cacy i gitara. Później jak się popsuje - panie, nie ten adres. Na szczęście, albo w moim przypadku, $ony i M$ nie robili problemu jak zgłaszałem uszkodzone pady.
|
To ci się udało :P
|
Dziś dostałem odpowiedź ,ale od ubezpieczyciela ,do 17 grudnia tablet zostanie naprawiony i odesłany ,wszystko dzięki zgłoszeniu sprawy do Powiatowego Rzecznika Konsumentów,przed zgłoszeniem była odmowa naprawy i ogólna znieczulica ,śmieszne jest iż trzeba tyle się nalatać i pism napisać ,aby coś załatwić grrr
|
Bez przesady nie trzeba jechac do tych baranow , wystarczy mieszkac w kazdym kraju na zachod od polski ;)
|
Odpowiedź dostajesz - jak udasz się osobiście i złożysz odpowiedni wniosek w sądzie :P
Tu jest Polska - a nie USA |
Niezgodność towaru ,tylko reklamować :P
Ja nawet odpowiedzi od tych od praw konsumenta nie dostałem ,tylko flaszkę przytulić:vodka: |
Dobrze, wiesz, że tej głupiej diody nie wyłączysz - pozostaje się do niej przyzwyczaić - tak jak do tego menu :P
|
To powiedz gdzie się przygasza żarówę. ;}
|
Wiem, dla tego mam już PS4 :P
|
Jak tak dalej pójdzie to sprawną konsolę dostaniesz pod koniec tej generacji...
|
Śmiej się śmiej...
Za rok wygram :P |
Cytat:
|
idź do ochrony konsumenta w normalnym kraju!
|
No ba - będzie eksponatem :szczerb:
Ta cała ochrona konsumenta - to pic na wodę... dają takie terminy... że 99% osób rezygnuje... co powiedzieli od razu przy składaniu wniosku... A jak się przegra... to ja z kolei mogę się odwołać i tą zabawę można ciągnąć i rok :P Co ciekawe - nawet jak się wygra... to potem może zajść konieczność sądzenia się, jeśli komputronik zleje wyrok prawomocny... co ponoć jest częste... w tego typu przypadkach :D Jak ktoś mi powie teraz... idź do ochrony konsumenta to go wyśmieję... :P |
Toż ta konsola nabierze wartości muzealnej! :haha:
|
No to mamy jakiś postęp... ekspertyza jest na moją korzyść :D
No to teraz - czekać na rozprawę wyznaczoną za uwaga dwa miesiące :szczerb: Zapowiada się długa przeprawa... co ciekawe jak w razie za dwa miesiące się wygra, to miły komputronik może się odwołać i czekamy na kolejną rozprawę - coś koło trzech miesięcy - aż do uzyskania prawomocnego wyroku :D |
Mgit - do gier z uzyciem kamery w przyszlosci. Po tym sledzi punkt przed telewizorem. A dzieki wyrazistosci "zarowy" kamera sledzi ruch o niebo lepiej niz Kinnect. Serio. Raz widzialem dobrze dzialajacego Kinnecta na ogromnej swietnie oswietlonej bankietowej hali. Gdy gralem w to u kogos w domu zawsze byla porazka. Wiem ze zalecaja dobrze oswietlone pomieszczenia i wedlug niektorych mieszkancow Rado... Radzy... Warszawy!!! Slask jest szary, ale bez przesady...
|
Cytat:
Teraz mam dylemat w co zagrać najpierw:
Ja to mam problemy :taktak: Cytat:
EDIT Konsola się zaktualizowała - no to instaluję Destiny The Taken King Legendary Edition |
Od paru lat widzę tendencję do olewania klienta ,a gwarancja to kawałek papierka do podcierania czterech liter,prawa konsumenta to również fikcja,liczą się tylko korporacje i ich miliony :rotfl:
Z pralką problem,z tabletem problem ,z konsolą problem ,co się w tym kraju odpiernicza :sciana: |
@mgit - spodoba Ci sie ;-). Gdyby nie balagan w menu to gra sie naprawde fajnie!
|
Mieszkam w kraju z normalnymi prawami konsumenta ;)
|
Cytat:
A może odpuścisz - bo szkoda nerwów - oni tylko na to liczą :sciana: Ale ja mam czas - mam już PS4 jako dodatek do mojego TV + GTX 970 więc mogę czekać i rok dla zasady :P |
Polska live lol2
|
Średnio - ciągle nie mam tego wyniku ekspertyzy... chyba o mnie zapomnieli... albo liczą, że zapomnę o nich :sciana:
Ogólnie - ciągnie się to jak flaki z olejem... a mnie bierze nerwica coraz bardziej. Pewnie liczą, że zrezygnuję - i wyjdą na plus :rotfl: Ale nie ze mną te numery - ja człek cierpliwy - jak minie termin - to się odwołam - na brak wyniku z winy biegłego czy jak to się zwie :taktak: Uzbrój się w bardzo dużą cierpliwość - mój przypadek ciągnie się już długo... i końca nie widać - te dwa miesiące - to chyba tylko w teorii... przy najlepszym z możliwych scenariuszy... |
Cytat:
Mój tablet też na ekspertyzę poleciał ,sklep media expert,a dodatkowe ubezpieczenie to wyłudzanie kasy :sciana: |
Umarło... nadal czekam na wynik ekspertyzy :sciana:
|
ruszyło się coś czy umarło?
|
No to przecie pisze zebys informowal na bierzaco , ciekawe co bedzie przedstawiciel tych lachmytow (zwanych komputronik) wymyslal jak dojdzie do przesluchania :D
|
No co ma wyjść - albo wygram, albo przegram...
Ale jak wygram, jaka satysfakcja, że się firmie dokopało i to nie takiej małej :D |
Ciekawi mnie co z tego wyjdzie , nie trzymaj nas w tajemnicy i pisz nowinki ;)
|
Ekspertyza zlecana jest przez sąd konsumencki. Moją rolą jest wysłanie konsoli pod wskazany adres - w piśmie z sądu konsumenckiego. W przypadku przegranej wysyłają rachunek do mnie po zakończeniu postępowania, w przypadku wygranej do nich (czytaj do komputronika).
W przypadku wygranej nie muszę się o nic ubiegać - bo rachunku nie dostaję ;) |
Jak wygrasz to chyba nawet możesz prosić o zwrot $$$ za ekspertyzy nie?
|
No cóż - tak średnio:
W urzędzie ochrony konsumenta dali mi coś takiego: Cytat:
No cóż... sprawa oddana do sądu konsumenckiego... aktualnie czekam na wynik ekspertyzy... W sumie jak oni nie chcą tego naprawić... to mogą zapłacić za naprawę w innym serwisie nie mam nic przeciwko :szczerb: Jak przegram - to będę 150 zł w plecy za ekspertyzę + 150 zł za naprawę w innym serwisie, jak wygram mam 150 zł w kieszeni i satysfakcję, że im problemów narobiłem ;) Podejrzewam, że więcej tam nic nie kupie k***a |
wow, historia zapierająca dech w piersiach!
@mgit wywalczyłeś coś? |
Ja tam nie moge narzekać. Mój Xbox po dwóch tygodniach przestał działać. Udałem się do pewnego znanego elektromarketu, gdzie po długiej i burzliwej wymianie zdań przyjęli sprzęt do naprawy. Już po 4 dniach zadzwonili, że dostanę nowy egzemplarz :D
|
No i byłem... jak miła pani powiedziała: szanse są nikłe... (ale są) - przyjrzą się sprawie... teraz czekać trzeba 7-14 dni a jak ich mediacja nic nie da to dopiero sąd konsumencki... oczywiście można iść do sądu od razu jeśli nie chce się czekać na mediacje...
No to mnie pocieszyła... W sumie już znalazłem w miarę rozsądny serwis - widać serwis serwisowy nie równy jeden chce 150 zł inny 75 zł... więc w razie w - konsola odwiedzi kolejny serwis ;) |
Profilaktycznie mógłbyś jeszcze wpaść z bejzbolem do komputronika :taktak:
|
Poznań będę miał blisko do tego kosza :XD
Tak samo miałem z media expert ,zamiast wysłać prosto do producenta zaniosłem do sklepu ,który odmówił naprawy/wymiany tabletu ,po interwencji Pani z wydziału konsumenta ,sytuacja się zmieniła na moją korzyść . Ogólnie teraz gwarancje ,są jakieś nie gwarancyjne,tego nie naprawią ,tamtego nie naprawią,kiedyś się zanosiło, czekało parę dni i było po sprawie,ale teraz jest teraz . |
Ilość załączników: 1
Ma takie jak w załączniku
Ja tu nie widzę słowa jakoby decyzja była Microsoftu - pomijam już fakt, iż zgłosić serwis bezpośrednio do Microsoft nie w sposób - strona za każdym razem się wywala, jak się kliknie nowe zgłoszenie serwisowe. Podejrzewam, iż nawet serwisu ta konsola nie widziała - z marszu odrzucona... przetrzymali tylko miesiąc... |
Jak na kwicie z serwisu masz Komputronik to dosc dziwne, ale w tym momencie spor dotyczy faktu iz nie zgadzasz sie z opinia serwisowa wystawiona przez Komputronik. Zalezy jeszcze jakie pismo ma naglowek ;-)...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A ja tak z czystej ciekawości: czy wyczyścili Ci konsolę z danych? Bo wiesz, może nawet do niej nie zajrzeli. :fiu:
Sprzedawca nie daje gwarancji chyba że jest inaczej w umowie. Gwarancję daje producent na rok. Drugi rok to różne walki na okoliczność niezgodności towaru z umową - ze sklepem, który faktycznie Bogu ducha winny. |
Cytat:
Swoją drogą skoro to Microsoft nie uznał gwarancji, to dla czego na decyzji o odmownie naprawy gwarancyjnej i jej unieważnieniu nie ma nic o Microsoft, tylko jest papier z logiem komputronik i podpis ich pracownika? Skoro tylko producent odpowiada - to powinno być pismo od Microsoft o unieważnieniu gwarancji wraz z paragrafem na mocy której taka a nie inna decyzja. Co do sądzenia, jak pisałem, jeszcze nie wiem, jak to się zakończy - jutro idę do urzędu ochrony konsumenta i się dowiem co i jak dokładnie... |
Cytat:
|
Ach, już miałem podpełznąć pod ten kosz :P
Co do reklamacji,miałem podobną sytuację z tabletem w media expert,Pani z wydziału konsumenta wysłała pisemko ,minęło parę dni telefon z media z prośbą o przyjazd do sklepu ,po wymianę sprzętu na nowy. |
Cytat:
Pewnie ją po bojach opchnę :P |
Daj znać gdzie ten kosz :P
|
Się zobaczy :)
Z TPSA się kiedyś sądziłem... i wygrałem to z takim komputronikiem nie dam rady :szczerb: Co do sądu konsumenckiego - hmm się zobaczy - kto wie może jutro się wybiorę wniosek złożyć - jeszcze nie wiem ;) Jedno wiem na pewno - nie odpuszczę im dla zasady... Mnie stać olać konsole i nawet wywalić ją do śmieci - ale co mają powiedzieć osoby co ją kupiły na raty i też im się popsuła w ten sposób? Są w czarnej dupie... z ratami... |
Ale co ty chcesz sie sadzic w sadzie , idz do sadu konsumenckiego w ciagu 90 dni bedziesz miec wszystko za soba nie musisz sie nic dowiadywac i nic cie nie kosztuje nawet jak przegrasz wiec wal do nich od razu jutro a jak przegrasz w co watpie to wtedy sie martw .
|
Obczaję - jutro co i jak z tą ochroną konsumenta ;)
|
Wystarczy jak wyślą pismo,zaraz zmienia się podejście do sprawy.
|
Chyba tak zrobię - mam dużo wolnego czasu po pracy - to można by zaszaleć i się posądzić - w najgorszym wypadku się przegra :P
W sumie nie specjalnie mi zależy na tej konsoli... i tak już mam GTX970 - ale dla zasady czemu nie :D |
jak nie masz co robić, sądź się dla zabawy...
|
Siebie też :szczerb:
Teraz mam dylemat: 1. Sądzić się z nimi - dla zasady 2. Naprawić konsolę na własną rękę 3. Sprzedać konsolę - pewnie za połowę ceny 4. Sądzić się z nimi - a potem sprzedać Xbox'a jako sprawnego A mogłem brać PS4 - to mi się Halo zachciało :sciana: Jutro jadę do UOKiK i się dowiem czy uda coś ugrać... |
Wyleczyłeś mnie z zakupu Xbox One na długi czas. :D
|
Cytat:
|
@mgit idź do wydziału ochrony konsumenta ,przedstaw sprawę ,a Zobaczysz jak szybko zmienią zdanie o odrzuceniu gwarancji :)
Najgorsze rozwiązanie to pozwolić tym skubańcom robić co chcą . |
Argumentują to uszkodzeniem mechanicznym - i że przez prawie pół roku działo... a gwarancja jest tylko na wybrane komponenty w środku konsoli :szczerb:
Zaraz idę studiować zapisy w gwarancji... bo trochę szkoda 150 zł płacić za naprawę na własną rękę... chyba ich podam do tego sądu konsumenckiego ale jeszcze się zorientuję czy jest szansa wygrać... Bo to raczej nie jest normalne co by port się rozleciał od jednokrotnego podłączenia i odłączenia kabla... A kleić kabel na super glue to jakaś parodia... w sprzęcie za 2 koła :ysz: |
A z jakiej racji uniewazniona ? oddaj sprawe do sadu konsumenckiego i wygrasz ;)
|
No i po bólu - konsola wróciła z serwisu
Zresztą tego się spodziewałem: gwarancja nie dość, że odrzucona to jeszcze unieważniona :szczerb: No to teraz pora na szukanie serwisu na własną rękę ;) |
Zrób czarnuli soft bricka :) Jak chłop wyjdzie to ją ożywisz i giercujesz ,jak wróci brick :P
|
NO ale chodzi o to, że konsola nie może mieć śladów zewnętrznych uszkodzeń, bo od razu się skapnie, co jest na rzeczy. Może jakoś softowo ją uwalić? Jakieś inspirujące pomysły?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ona nie chce ajfona, ma już Sony Aqua coś tam. :P
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale pograł! I o to chodzi, żeby być zadowolonym! :D
|
Cytat:
Wprawdzie to filmik dla PS4 - ale z PS3 można tak samo :taktak: |
Możesz spróbować przestać gotować i sprzątać wtedy może dostaniesz ps4...
|
Berion moja też nie chce umrzeć, a to warunek konieczny, by mi facet PS4 kupił. Można to jakoś subtelnie przyspieszyć?
|
Cytat:
|
Oj co ja jej nie robiłem biedaczce. Do dziś ma coś nie tak z sysconem bo nie można zainstalować fw inaczej niż via debug upd i jakimś cudem gdzieś (?) jest jeszcze ocalały z pogromu petitboot. Trzeba by wrócić do 3.55, wejść do FSM i z jego poziomu wgrać OFW 3.55. Ale za leniwy jestem... A do tego około 8000 godzin na krzemowym karku, nigdy nie czyszczona, nawet dużych temperatur nie łapie.
Ale ja mam szczęście do sprzętu. Z pod mojej ręki nic się nie psuje. Trzeba było powiedzieć, wysłał byś pieniądze, kupiłbym za nie Tobie tę konsolę i do dziś by działała. :czar: |
Cytat:
|
A mi pierwsza PS3 cały czas nie chce umrzeć, twarda sztuka. :D
|
Pora na nową lub serwis (w tedy miesiąc w plecy). Mnie już minęła premiera DLC Wiedzmina 3
|
Kolejna ps3 mi odleciała na tamten świat ,tym razem RSX postanowił sobie paść ,a tak wiele gier do zaliczenia :)
|
Trzeba, będzie się z bliźniaczkami przeprosić :P
Ostatnio jakieś strasznie obrażalskie się zrobiły... :szczerb: |
Tak, detox z młodych cycków i odwyk w grupie wsparcia, przy piwie z kumplami. :D
|
Detox! :D
|
No i kurier konsole zabrał... to to teraz dwa tygodnie bez gier :(
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:52. |