Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Muszę się cofnąć 15 lat (https://forum.cdrinfo.pl/f5/musze-sie-cofnac-15-lat-95022/)

tomogedac 21.09.2015 19:30

Jeśli na kazda rzecz dołożysz kilkanascie minut, to wyjdzie na to, ze nie bedzie w ogole czasu na rozrywke. To tez jest wazne, zeby oderwac sie od trybu pracy i innych problemów codziennych.

M@X 20.09.2015 00:45

Powiedz to hajerom. :szczerb:

Patrix 19.09.2015 21:19

Cytat:

Napisany przez DarkSlide97 (Post 1336811)
Kolejnym, bardziej radykalnym krokiem może być zmiana pracy na taką, w której nie używa się komputerów.

No chyba ocipiałeś :rotfl:

- Deckard - 19.09.2015 07:02

Cytat:

Napisany przez DarkSlide97 (Post 1336811)
Nie wierzę :wow:
Ktoś w końcu zaczyna myśleć, jak ja! To się cieszę, że znalazłem zwolenników :d

Moja propozycja: zróbmy sobie jeden dzień w tygodniu, kiedy telefon, komputer i telewizor pozostaną wyłączone. Sami ocenicie wtedy, czy takie "zwolnienie" Wam się spodoba.
Kolejnym, bardziej radykalnym krokiem może być zmiana pracy na taką, w której nie używa się komputerów.

Oczywiście wiąże się to ze zmniejszeniem standardu życia... Ale co wolicie: płakać w BMW czy być szczęśliwym w Citroenie?

No citroen C4 to fajne autko :spoko:

DarkSlide97 19.09.2015 06:56

Nie wierzę :wow:
Ktoś w końcu zaczyna myśleć, jak ja! To się cieszę, że znalazłem zwolenników :d

Moja propozycja: zróbmy sobie jeden dzień w tygodniu, kiedy telefon, komputer i telewizor pozostaną wyłączone. Sami ocenicie wtedy, czy takie "zwolnienie" Wam się spodoba.

Oczywiście wiąże się to ze zmniejszeniem standardu życia... Ale co wolicie: płakać w BMW czy być szczęśliwym w Citroenie?

M@X 16.09.2015 13:14

Jobs, Goleman, Grzesiak i wielu wielu innych. Ale Polacy rzadko dbaja niestety o swoje zycie. Nie nalezy bac sie zmian - moga uczynic zycie lepszym!

ed hunter 16.09.2015 08:13

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1336526)
Ja zwolnilem. Poswiecam przynajmniej 30 minut dziennie na czytanie ksiazek (obowiazek), przynajmniej dwie godziny w miesiacu na rozwoj osobisty (szkolenia), przynajmniej godzine w tygodniu na sport... Ogolnie - nalezy wypracowac tego typu liste "To Do", jeszcze 3 lata temu sam bym zwariowal, ale dzieki przeorganizowaniu zycia czlowiek bardziej docenia jego wartosc i jest o wiele bardziej zadowolony z tego co sie w nim realnie dzieje. Polecam wszystkim - wystarczy lista wydarzen cyklicznych w telefonie z alarmem. I ani zona, ani dziecko, ani papiez ani Wladimir Wladimirowicz nie maja prawa naruszyc tego swietego prawa do czynienia swojego zycia lepszym.

Steve Jobs? :szczerb:

M@X 16.09.2015 07:42

Ja zwolnilem. Poswiecam przynajmniej 30 minut dziennie na czytanie ksiazek (obowiazek), przynajmniej dwie godziny w miesiacu na rozwoj osobisty (szkolenia), przynajmniej godzine w tygodniu na sport... Ogolnie - nalezy wypracowac tego typu liste "To Do", jeszcze 3 lata temu sam bym zwariowal, ale dzieki przeorganizowaniu zycia czlowiek bardziej docenia jego wartosc i jest o wiele bardziej zadowolony z tego co sie w nim realnie dzieje. Polecam wszystkim - wystarczy lista wydarzen cyklicznych w telefonie z alarmem. I ani zona, ani dziecko, ani papiez ani Wladimir Wladimirowicz nie maja prawa naruszyc tego swietego prawa do czynienia swojego zycia lepszym.

DejaVu 16.09.2015 07:06

Jednak Dark ma rację :ysz: lepiej żyć na śmietniku niż brać udział w wyścigu szczurów :sciana:

- Deckard - 16.09.2015 06:51

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1336501)
Jeszcze tak źle nie jest, tylko pracy za dużo i czasu coraz mniej żeby to stawanie efektywnie wykorzystać ;)

Jestem już po 30tce ,jak miałem 27 to zaczęło mnie przerażać tempo życia,

moje i znajomych, gonitwa za kasa żeby spłacać comiesięczne zobowiązania.

Ogólny brak czasu odbija się na wszystkim ale przede wszystkim na rodzinie :'(

Nie pamiętam kiedy z świętym spokojem przeczytałem książkę , zobaczyłem film, poszedłem z kumplami do parku na piwo i skręta.

Przykre to ,no ale żyjemy w tak paradoksalnych czasach w których promuje się rodzinny styl życia , zachęca młodych do zakładania rodzin ,ale...

szary kowalski na starcie musi się zapożyczyć na kupę kasy, żeby mieć z gdzie mieszkać z rodziną, kupi 15 letni samochód żeby dojeżdzać do pracy , wyremontuje i umebluje mieszkanie, na wakacje zabraknie [ale to luksus]

no i żeby to wszystko spłacać trzeba orać ,najlepiej na dwa etaty kosztem czasu wolnego,rodziny i kółko się zamyka...
przechodziłem i przechodzę to nadal :'(

ed hunter 15.09.2015 21:54

Czasu nie staje, no czyli dobrą diagnozę postawiłem.

revolver0 15.09.2015 21:40

no jak serce stanie to tak 6 miechów pochorować można xD (tylko by zaskoczyło xD)

Jarson 15.09.2015 21:36

Jeszcze tak źle nie jest, tylko pracy za dużo i czasu coraz mniej żeby to stawanie efektywnie wykorzystać ;)

revolver0 15.09.2015 21:15

ed, bez rozrusznika nie podchodź :-)

ed hunter 15.09.2015 21:14

Jarsonu! Już ci nie staje?! :O

Patrix 15.09.2015 20:08

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1336481)
No, powiedzmy że jestem w bliskich okolicach trzydziestki :)

Wszystko się zgadza. Ja też.

http://3.bp.blogspot.com/-3nDG0wGMQe...s1600/ciek.jpg

Jarson 15.09.2015 20:06

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1336472)
To powodzenia? ;]

Moje minus 15 lat nie kojarzy mi się najlepiej. Wybacz, nie przyłączę się do rozrzewień.

Ha, ja nie narzekam na to co mam teraz, ale ze zdziwieniem zauważam, że osiągając pi razy drzwi to co chciałem, wcale nie uważam że jest absolutnie genialnie. Jest dobrze, ale... 15 lat temu było po prostu lepiej :)

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1336473)
Bierz przykład z Darka... bezdomność z wyboru = wolność :szczerb:

Jeszcze czego :> W społeczeństwie czuję się świetnie i nie mam żadnych ciągot do survivalów, czy to leśnych czy miejskich. Chcę ulepszać to co jest, a nie wywalać to na śmietnik :)

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1336477)
Nie wiem jaki jesteś rocznik, ale czuję to samo... :ysz:

No, powiedzmy że jestem w bliskich okolicach trzydziestki :)

Patrix 15.09.2015 19:19

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1336469)
15 lat temu inaczej żyłem. Jak zresztą większość. Więcej czytałem, mniej siedziałem przed internetem, w którym jest coraz mniej czegokolwiek interesującego. Wtedy sieć była 100x mniej przepastna, a było znacznie więcej ciekawych rzeczy.

Nie wiem jaki jesteś rocznik, ale czuję to samo... :ysz:

mgit 15.09.2015 19:11

Bierz przykład z Darka... bezdomność z wyboru = wolność :szczerb:

Berion 15.09.2015 19:10

To powodzenia? ;]

Moje minus 15 lat nie kojarzy mi się najlepiej. Wybacz, nie przyłączę się do rozrzewień.

Jarson 15.09.2015 19:04

Muszę się cofnąć 15 lat

Tak sobie ostatnio myślę, że jedyne co mogę zrobić, to właśnie powyższe.

Nie chodzi mi o to, że 15 lat temu byłem młody i piękny (chociaż byłem :szczerb:), szczuplejszy itp. To akurat marzenie ściętej głowy, żeby tu coś zmienić :P

15 lat temu inaczej żyłem. Jak zresztą większość. Więcej czytałem, mniej siedziałem przed internetem, w którym jest coraz mniej czegokolwiek interesującego. Wtedy sieć była 100x mniej przepastna, a było znacznie więcej ciekawych rzeczy.

Innymi słowy - kontestuję zarówno samego siebie jak i rzeczywistość w której żyję :fiu:

Mam wrażenie, że kiedyś potrafiłem żyć ciekawiej. Że funkcjonowałem sensowniej, traciłem mniej czasu. Oczywiście - powszechnie się to podkreśla, nic nowego nie napiszę - życie też było inne, mniej się lajkowało i tweetowało, nie zwracało uwagi na kolejną premierą Samsunga Galaxy S (siódma generacja idzie, a nie więcej niż 5% użytkowników wykorzystuje więcej funkcji niż było dostępne w pierwszej) itd.

To wszystko wiemy, tylko coraz bardziej mi to przeszkadza. Któregoś dnia - coraz bardziej jestem o tym przekonany - wzruszę ramionami, spokojnie wyłączę komputer, służbowy telefon, napiszę wypowiedzenie zadowalając się pracą o połowę gorzej płatną, ale za to spokojną i uwierzcie mi - nie będę nieszczęśliwy, bo po pierwsze już tak żyłem i było git, a po drugie ostatnio zdarzyło mi się o tym przypomnieć na kilka dni i było wręcz wspaniale. No i zaczynam wreszcie wierzyć tym, którzy zaryzykowali, spróbowali i wyszło...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:58.