![]() |
NERO 2016
Ilość załączników: 1
Nowe Nero 2016 Classic\ Nero 2016 Platinum\Nero Burning ROM 2016, Nero Video 2016
Ceny : Nero 2016 Classic $ 99,99 i Nero 2016 Platinum za $ 129.99 / Nero Burning ROM 2016 ($49.99), Nero Recode 2016 ($39.99), Nero MediaHome 2016 Unlimited ($39.99) Nero Video 2016 ($49.99) +stashimi ($19.99). nowości w sofcie : NERO Streaming Player-aplikacja dla smartfonów i tabletów do Smart TV\ sterowania Nero MediaHome Nero 2016 Platinum funkcja ***8220;stashimi" -pozwala legalnie nagrywać pliki MP3 z ponad 100 tysięcy internetowych stacji radiowych.\ 4K support Nero 2016 Classic - nowe funkcję podglądu, edycji wideo Full HD z opcją, włączenia drugie okno do ekranu podglądu. Tyle na pierwszy rzut \pewnie zmian jest więcej :) Załącznik 72928 |
Po co komu teraz to... imgburn rządzi :)
|
Cytat:
Silnik do zapisu BluRay nieaktualizowany ponad 2-lata ...moim zdaniem zdecydowanie lepszy soft\silnik do zapisu Bluray w najnowszych Nero..:) To zrób w ImgBurn jakąś prezentacje w 4K\Ultra HD....;) itd itp..... PS...temat o ImgBurn \\bo tu dział i temat o Nero ;) http://forum.cdrinfo.pl/f126/imgburn-94459/ |
No i to aż nadto :)
Prezentacje z Nero.... do tego 4k... jak ktoś potrzebuje prezentacji w 4k i ma na czym to wyświetlić, to i go stać na Adobe... |
Ilość załączników: 2
Porównywanie możliwości multimedialnego softu ze specjalistycznym\profesjonalnym montażowym nie ma wielkiego sensu...
Tak samo jak ImgBurn z obecnym Nero....to programy w innych kategoriach ... Załącznik 72932 Załącznik 72933 |
5 tyś, to nie tak, dużo, jeśli ktoś na tym zarabia - szybko się zwróci.
Nie neguję, w żadnym razie, samego istnienia nowej wersji. Tylko zasadność jego zakupu. Dla przeciętnego Kowalskiego stuknie darmowe rozwiązanie. A do rozwiązań profesjonalnych się nie umowa... |
I tu dochodzimy do sedna............jeden lubi ogórki drugi ogrodnika córki...;)
Jeżeli nie było by żadnego sensu posiadania NERO - firma powinna za 1sekundę ogłosić bankructwo.... A mimo wszystko nadal bardzo dużo pakietów\wersji się sprzedaje jakoś dla Kowalskich ... Znam wielu posiadaczy kamer HD którzy z Nero korzystają do montażu\kodowania\nagrywania... Znam wielu którzy tylko nagrywają w NERO AudioCD ..... Znam wielu którzy nadal korzystają z Nero CoverDesigner Znam wielu co nadal korzystają z Nero 6\7\8\9\10\12\2014\2015.... itd itp.... |
No patrz, a ja nie znam nikogo kto korzysta z Nero... a kiedyś wszyscy korzystali :szczerb:
|
Byłem tego samego zdania dopóki nie stykałem się z ludźmi, którzy nie rozumieją "jak działa ich komputer". ;) Nie wytłumaczysz im dlaczego "nie mogą sobie nagrać MP3 na płytę i odtworzyć w samochodzie" - a z polskiego na nasze - dlaczego ImgBurn im nie przekonwertował MP3 na AudioCD. I tak dalej... Dla nich są Nero, Ashampoo itp. I szczerze powiedziawszy to sam się łapię na tym, że dlaczego by nie? ;p
|
Bo nie wypada z tego korzystać :>
Nie dość, że jest kobyłą to nic specjalnego nie oferuje |
Bez przesady...
Ja nie używam, ale np. mój sąsiad który ma 80 lat nie wyobraża sobie życia bez tego rodzaju kombajnów... |
Straszne, poświeć się i przekonaj go do imgburn i EAC ;)
|
Ty dakej nie rozumiesz, prawda?
To ze to forum dla zaawansowanych uzytkownikow nie znaczy ze tak dziala swiat - tu sie kumuluje ulamek procenta ktory sie marginalizuje w statystykach z racji ze na tym segmencie sie nie zarabia. Dosc patrzec - ImgBurn jest darmowy, a pomimo ze NERO kosztuje jakos oplaca sie wydawac kolejne wersje. |
Rozumiem - Nero było super w wersji 5 oraz 6 teraz i tak to porażka robiona dla anty komputerowców
|
Inaczej piszac , kowalski = nero/ashampoo ;)
|
Pogadali \ponarzekali .....?:>
Specjaliści\profesjonaliści \ wszyscy zaawansowani przenoszą się do: http://forum.cdrinfo.pl/f126/imgburn-94459/ http://forum.cdrinfo.pl/f126/ashampo...-studio-94460/ I TAM SIĘ PRODUKUJĄ \TESTUJĄ\ PRZEKAZUJĄ SWOJĄ WIEDZĘ I CENNE UWAGI....:) Amatorzy-Kowalscy zostają..:) |
Ilość załączników: 10
NERO Burning Rom 2016 :)
Jedną z widocznych zmian to instalator sieciowy... również tradycyjnie instalacja trwa ...wieki( około 25~30minut) a testowy komputer raczej nie najgorszy,również nie ma możliwości wybrania miejsca instalacji..:sciana: Po instalacji trial zostajemy przeniesieni do domowej strony NERO i otrzymujemy ofertę "promocyjnego" zakupu.... Przy każdym uruchomieniu programu również otrzymujemy "ofertę życia " zakupu programu. Okno programu głównego bardzo podobne do NERO 2015, a aplikacji NERO Burning Rom... doskonale znane w zasadzie z wszystkich poprzednich wersji \jeżeli jakieś zmiany w wyglądzie są to kosmetyczne ... Wersja trial ma ograniczenie 14-dniowe.....:) Załącznik 72934 Załącznik 72935 Załącznik 72936 Załącznik 72937 Załącznik 72938 Załącznik 72939 Załącznik 72940 Załącznik 72941 Załącznik 72942 Załącznik 72943 |
Cytat:
A szanownemu sąsiadowi kiedyś tłumaczyłem, nauczył się, ale stwierdził że i tak woli kombajn bo łatwiej i ładniej. No więc Nero wciąż ma rację bytu na rynku, którego Waść zwyczajnie nie rozumiesz. ;) |
No nie rozumiem - ale już mnie nic chyba nie zdziwi... zgłoszenie: komputer się nie włącza... przyjechałem, i co? Kabel zasilający nie podłączony :szczerb:
No ale cóż - za głupotę się płaci k***a |
Cytat:
BTW czy to nero potrafi już robić kawę? Nie, cóż zostaję przy starszej wersji. |
ImgBurn nagrywa DVD i BD DL. Bez komunikatu z log-a to wiesz... :P
Ale to temat o Nero. |
Ale dział odpowiedni i dyskusja o nagrywaniu, więc przytaczanie odpowiedników Nero (robiących to samo) jest jak najbardziej na miejscu.
|
Może zamiast mowy-trawy zawodowcy tak pochylający\martwiący się o NERO zajmą się również rozwiązywaniem problemów Kowalskich.....wszystkim wyjdzie to na dobre...:)
na przykład tu kosmiczny wNERwiajacy problem : http://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-i...8/#post1337071 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Widzisz, że tu posiadanie nero jest niehonorowe.
A ja nie mam lajtona... |
I to mnie bardzo zastanawia :hmm:
Zawodowcy nie używają i nie znają najlepszego silnika do nagrywania -stale aktualizowanego \testowanego profesjonalnie na aparaturze o której Kowalski tylko może pomarzyć \poprawki\zmiany około 20~30 razy w roku ...:ysz: Dlatego matematyka jest dla mnie ważna -umiesz liczyć ...licz na siebie ;) Załącznik 72960 |
A ja używam Nero Burning ROM "na szybko" plus Cover Designer do nadruku na CD/DVD (darmowy od nich ze strony).
Jeśli ktoś pracuje na Nero od wersji 5XXX to na prawdę ciężko takiej osobie przesiąść się na cokolwiek innego. :) Masa moich znajomych ma tylko expressa dołączonego do nagrywarki i tylko na tym potrafią wypalić "empetrójkę do auta" :) Dla mnie zdecydowanie na plus to prostota i czytelny interface. Możliwość nagrywania kilkoma wypalarkami jednocześnie, export danych np. z Audio CD do textu lub NCD. Szybki dostęp do kasowania RW, kodowania ścieżek czy zgrywania audio. Na minus (pomijam porównania do ImgBurna którego używam równie często, ale jest darmowy, dzięki czemu nie ma wad): Bufor max 80 MB (niby w dobie nowoczesnych interface itp itd., ale palenie bezpośrednio z serwerów np. przy wolnych dyskach wybieram IB). Brak możliwości ustawienia Layer Break, brak możliwości zarządzania zaawansowanymi ustawieniami nagrywarek (AS dla Plextora, OHT, FHT dla Litków). Problemy z obsługą napędów na USB - testowane do wersji 12 włącznie. Ale większość bez tego potrafi żyć i tu Nero górą. Zastanawiam się właśnie czy wersji najnowszej, niekoniecznie w tym roku, może w przyszłym nie zakupić. Coś prostego do authoringu czy prezentacji - dlaczego nie? :) |
pobieram Nero Burning ROM 2016 wersji trial ma jakieś ograniczenia w wersji testowej tj. np. jak będę wypalał audio to będą np. przerwy ? lub jakieś inne niespodzianki ?
|
Cytat:
|
2015-stka miała max 100 MB do wypalenia na płytce, przynajmniej mi tak zrobiło jak się spóźniłem z kodem :)
|
no to ponagrywałem :ysz:
Załącznik 74620 |
Nero 2016
Nero 2016 Platinum,\ Nero 2016 Classic \ Nero Burning Rom 2016 dodano SecurDisc 3.0 który umożliwia zapis płyt CD, DVD i Blu-ray zabezpieczonych hasłem .
Płyty w technologii SecurDisc 3.0 można zapisać za pomocą dowolnej nagrywarki dysków optycznych. |
czary2mary a czy nero 2016 lub starszy jest w stanie zapisać zabezpieczony film blu-ray i nagrać kopię? Jak to rzeczywiście wygląda?
Nie mam wiedzy stąd pytanie. |
Cytat:
Bezpośrednio nie ma szans \ tak jak w większości programów do nagrywania (ImgBurn \Ashampoo itp itd ) materiał BDMV musi być bez zabezpieczeń przed kopiowaniem lub zdeszyfrowany wcześniej lub online zewnętrznymi programami typu AnyDVD czy DVDFab Passkey.. |
Z tego co czytałem recenzję Ashampoo Burning Studio jest wstanie nagrać taki film w przeciwieństwie do Nero. Za 2, 3 dni to sprawdzę.
|
Cytat:
Chyba że chodzi o coś innego ? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:15. |