![]() |
CFW noBD Cobra
Witam jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość.
Posiadam konsole ps3 z pamiecią nand. Niestety w konsoli mam niesprawny napęd. W sięci znalazłem kilkadziesiąt softów z cobrą i patchem nobd które działają na konsolach z niesprawnym napędem. Linki do każdego z nich padły i nigdzie nie można już znaleść Na dzień dzisiejszy jest tylko jeden soft co posiada cobre i jest z patchem nobd. Soft ma nr 4.46 (Rogero) i zosał do niego dodany patch noBD przez Orion90. System był testowany na modelach fat CECHL i slim CECH 200x, 2500x z pamięcią nor i działał dobrze. Niestety nie wiem czy również zadziała na konsolach z pamięcią nand i tu kieruję pytania Czy soft był testowany przez kogoś na konsolach z pamięcią nand ?? Czy soft powodował Bricki ?? W sieci pełno jest tematów o tym systemie ale nigdzie nie ma informacji o testach na konsolach z pamięcią nand. Proszę o pomoc. |
Z tego co mi wiadomo na dzien dzisiejszy wszystkie maja juz patch noBD ;)
|
Nie szukaj fw po nazwie tylko po sumie kontrolnej MD5 (i tak musisz ją znać aby zweryfikować na końcu czy to jest na pewno ten CFW). Być może są plikownie gdzie się uchował i tak szybciej znajdziesz.
Możesz też napisać temat na psx-scene.com lub psx-place.com z pytaniem czy np. ostatni Rebug taką łatę posiada (nie posiada, ale to nie istotne ;]). Często przeglądają je habib i joonie, którzy być może wydadzą na żądanie wersję z noBD (albo potwierdzą, że już taka łata jest). @Misiozol Oj nie byłbym taki pewny. Mnie się wydaje, że prawie żaden. |
@misiozol ,nie mają ,noBD jest dla konsol z niesprawną logiką napędu ,obecnie Ferrox wydaje takie CFW ,ale bez Cobry .
@Spaid,z tego co mi wiadomo na konsolach z NAND występował soft brick,Gamesonic poprawił niby tego buga i na Jego CFW niby nie występuje soft brick. O CFW pisz do autorów Patchy ,powinni mieć jakieś kopie . Kup sprawną logikę ,sparuj z płytą i będzie działać każde CFW z Cobrą . |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Masz CFW Rogero noBD by Orion90
Do FSM można wejść na CWF 3.55 ,FactoryServiceMode Tool v0.2 - The Non-Dongle Kod:
http://www.mediafire.com/download/n6k24w3c3n989gi/CFW+4.46+COBRA+ROGERO+NOBD.rar |
@Trilu ten link jest może z psx-scene ?? Ponoć ta wersja brickuje konsole z nand. Ta wersja od Gamesonica naprawia ten problem ale jak widziałem nie wydali jeszcze cfw na forum bo dopiero robią testy
|
Napisz na w ps4news.com w tym temacie ,albo go przeszukaj jest tam Habib noBD z Cobrą i inne CFW noBD z Cobrą ,
Kod:
http://www.ps4news.com/forums/ps3-cfw-mfw/rebug-4-30-1-rebug-4-21-2-3-55-4-ps3-cfw-rex-editions-arrive-125504-34.html |
Tam powinno byc jak nie to sie zawsze znajdzie ;)
|
@misiozol,mega podpis :smile::smile:
No tam jest na samym wejściu noBD,wiele archiwów tam mają . |
QUOTE=Trilu;1338741]Napisz na w ps4news.com w tym temacie ,albo go przeszukaj jest tam Habib noBD z Cobrą i inne CFW noBD z Cobrą[/QUOTE]
@Trilu Dzięki za pomoc. Co do Habiba to jest cfw nr 4.70 z cobra i nobd ale ten soft. jak również 4.46 Rogero cobra robi bricka. Ciekawe jest że Geohot brał udział w tworzeniu cfw. Link z cfw wyśle ci na pw do wglądu.W poście z dnia 05-29-2014 z tego tematu na ps4news jest info o cfw Rebuga z masą linków. Soft ten był testowany na prawie wszystkich konsolach z NOR. Niestety nie ma żadnej informacji czy był testowany na jednej konsoli z NAND więc sytuacja może być podobna jak w 4.46 Rogero cobra (Brick).Jeżeli będe miał możliwość to napisze tam posta. Pod softy z nr 4.55 istnieją 4 softy z no bd Rogero,Habib,Arch,Ferrox. Niestety żaden z nich nie posiada cobry.Jeżeli nie znajde niczego z cobrą to wgram któryś z tych 4 powyżej. Jeżeli mieli byście wgrywać to który ?? Najnowszym cfw z nobd pod 4.55 jest Arch ale nie czy będzie odpowiedni. Głównie to zależy mi by dało się grać w gry z ps2 i ps3 w iso. Cytat:
PS: Czy na tym ang forum ps4news trzeba mieć jakieś minimum wiadomości by pisać nowe tematy ?? |
Nie trzeba , trzeba miec kilka postow do wklejania linkow ;)
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.ps4news.com/forums/announ...fo-129526.html |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Kod:
4.70 Habib cobra 7.10 starbucks v1.01 noBD To forum ps4news które mi poleciliście jest do niczego. By co kol wiek pobrać trzeba dać post lub napisać nowy temat. Wchodziłem na ten link z softem ale by pobrać trzeba dać post w temacie a temat został już zamknięty. Dodam że nawet pisząc tam nowy temat nie można go wy edytować. Jeżeli macie linki do tego softu Rebug nobd gdzie jest filmik to dajcie dzięki. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie miałem nigdy do czynienia z konsolą z niesprawnym napędem lub jego logiką, więc nie wiem jak wygląda wgrywanie "zwykłego" fw. Z tego co mi się wydaje to się nie da, konsola nie zgodzi się na aktualizację. Ale mogę się mylić.
W każdym razie takiej opcji w RT nie ma: http://rebug.me/official-rebug-4-75-...-sep-6th-2015/ A co do GH: wiesz, jest taki dobry zwyczaj na scenie że jeżeli Twoja praca wynika z pracy innych to ich wymienia się w podziękowaniach. GH po rozprawie sądowej jednym z warunków ugody było zaprzestanie jakichkolwiek prac nad urządzeniami Sony (a więc nie tyko PS3 ;]). |
:PDlaczego musi być CFW z Cobrą ? Ferrox noBD plus GameSonic Manager i działają wszystkie gry bez napędu , tak twierdzi Twórca tegoż programu.
Na konsole z uwaloną logiką ,nie wejdzie CFW bez patcha noBD. @Bereion ,czep się jakiejś baby:P |
Jeśli nie Kobra to może być CFW bez niej, a przed startem gry w *.iso (bo rozumiem, że to jest powód dla którego koniecznie chcesz Kobrę) ładować można Mambę.
@Trilu Moje czy bolą! :P Poznaj znaczenie słowa bynajmniej |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gdzieś na yt widziałem filmik jak koleś wziął zwykły soft i dodał patch nobd w MFW Builderze. Kombinowałem by wziąć np soft 4.46 lub 4.65 Rebuga z cobra i dodać do niego patch no bd w mfw builderze ale nie wiem czy myk wypali jak myślicie ?? |
Nie za bardzo rozumiem o co robisz zamieszanie , za duzego wyboru nie masz wiec instaluj feroxa i dodaj irismenager/gamesonic , jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma :P a jak szukasz innego softu to juz ci napisalem udez do dewelopera chyba ze chcesz sie porwac sam na temat to uzyj MFW Build ale wskazane miec jest flasher i kopie flash swojej konsoli , pomijam fakt ze kobra jest niestabilna z paczem do noBD ;) A jak chcesz pelne wsparcie to kup ps2 chodza na dzien obecny w cenie flaszki i nawet nie musza miec sprawnego lasera , zawsze tez mozesz kupic uzywana logike do napedu i sparowac to ci da to czego oczekujesz .
|
Cytat:
Wogóle to znalazłem soft 4.65.2 Rebug z nobd ale niestety linki już wygasły Kod:
REBUG REX 4.65.2 (NO-BD) |
Nieoficjalna wersja Rebuga 4.65 noBD
Kod:
https://psxtools.de/index.php/Thread/63375-RELEASE-INOFFICIAL-REBUG-4-46-REX-No-BD-PATCHED/ |
Cytat:
Cytat:
Gry z PSX z *.bin/*.cue uruchomisz przez manager plików np. multiMAN. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
@Berion ,PS2 Launcher REBUG Edition uruchamia ISO ,nic nie trzeba przerabiać ,Multiman też odpali ale nie działa pad bez kabla .
|
Dokładnie PS2 Launcher działa na zasadzie PSP launchera, montujesz iso lub bin.enc i odpalasz za pomocą PS2 Launchera, robisz synchro pada i śmiga :) Minusem jest to, że zsynchronizować możesz tylko jednego pada, reszta musi działać po kablu.
|
@szczuru gdzieś na filmiku widziałem jak uruchamia 4 pady bezprzewodowo ,jak to znajdę to wstawię .Mam jednego pada nie mam jak sprawdzić.
MFW Builder'em nie radzę się bawić ,bez kopi dump'a i flashera pod ręką ,jeden zły patch,ścieżka i konsola zamienia się w cegłę . Ostatnio bawiłem się jakimiś plikami w katalogu z pluginami ,podmieniłem pliczek i przywitał mnie Brick :) |
Cytat:
|
@Spaid,ja już nic więcej nie poradzę,Wgraj sobie Ferroxa i po kłopocie .
Po pobraniu MD5 zgadza się z wersją 4.65, więc nie może to być 4.46. |
http://psx-scene.com/forums/content/...-cex-cfw-5170/
http://www.maxmodding.it/threads/1521/ Kod:
MD5: ebb8a035fcf78327c139320529fc1098 Cytat:
|
Berion ja mu juz dalem te odpowiedzi, ale on sam nie wie czego szuka tylko marudzi i zawraca gitare innym zobacz sam ;)
http://www.ps4news.com/forums/ps3-he...lp-134297.html |
Napęd w konsoli zaczął już normalnie działać. Wystarczyło poucinać koncówki od urwanego zatrzasku z wejścia ide od napedu po czym przymocować do włożonej taśmy. Programu w konsoli już normalnie działają ale niestety po próbie włożenia do napędu znów występuje black screen w programach.
|
To może spróbuj jednak tego fw z noBD? ;p
|
Jeżeli padnie całkowicie napęd i homebrew nie będą chciały się odpalać to wtedy wgram najnowszy soft z nobd.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:08. |