![]() |
Metal Gear Solid 4
Ilość załączników: 10
Tym razem nie będę zniechęcać do zakupu gry. Dość powiedzieć średniej. :D
A więc ja nie o tym. Znalazłem kilka ciekawostek (na screenach): 1. Kojima nie wie jak wygląda Księżyc Ziemi. Chyba, że podróżuje w czasie. 2. Sentymenty. ;] 3. Aluzja do kręgów w zbożu. 4. Hmm misie (córki Olgi?). 5. Członek ruchu oporu sika przez płaszcz. ;p 6 i 7. Lokowanie produktu... 8. Aluzja do "alei gwiazd"? 9. Tradycji stało się zadość. 10. ??? 11. Wilki nas kochają także w MGS4. Ale nie obsikują C-Box'a. ;p 12. Seems legit... 13. BUG. Włączenie przeszukania przed scenką ze spycharką owocuje przeszukiwaniem powietrza.* 14. Kto nie grał w MGS nie zrozumie. 15. Znowu BUG. Prób wstania z podłogi podczas wybuchu teleportuje za wierzę...* 16. Jeszcze znalazłem "kamienie Zen" ale zapomniałem zrobić screena. *To tak żeby nikt nie powiedział, że w grze Kojimy nie znajdę bugów. :czar: |
gdzie 7 screen zrobiłeś? A 9 w MGS1 był psx/gamecube(Twin Snakes) więc może o to chodzi.
|
Ilość załączników: 5
Scenka liczona. Chyba po śmierci Naomi, tak się Hal przejął że wyściskał MacBooka. Ale nie, nie pasuje mi statek z końca gry... A już wiem, po manifeście Naomi.
|
Ty to coś zawsze musisz znaleź :D
|
Uzupełniłem listę w pierwszym poście. A więc jednak ta gra jest ZABUGOWANA! :D
@Revolver MGS2 była PS2, a w wersji na Xbox pewnie Xbox. Być może w MGS3 też była, ale nie kojarzę. Trzeba czekać na M@X'a, on zaraz wszystko wyjaśni. |
Cytat:
|
14 screen genialny. " 12. Seems legit..."? próbowałem to zabić pod mostem...
|
@mgit
Nigdy już nie naprawią bo wywalili Kojimę z Konami, a to z kolei już przestaje robić gry AAA, a więc tym bardziej łaty (a po dwu kroć tym bardziej do tak starej gry). Ale akurat trzeba się mocno postarać aby na to trafić, trochę jak z tym galeonem w morskich Asasynach. @revolver "Seems legit" dlatego, że te trójnogi zakradły się do posiadłości Big Mama i nikt nie zauważył... W pewnym momencie po przytrzymaniu L1 widać z oczu Snake'a jak się przechadza, jeszcze przed motorami. Pod jakim mostem? ;} |
Cytat:
Nigdy nie zagrasz w nią :rotfl: |
@Berion jak się śledziło tego kolesia, który miał doprowadzić do Mamuśki
|
Ilość załączników: 6
@mgit
To są drobne bugi, trudne do znalezienia, to co innego niż wspomniany (bo to tego pijesz) bug w HR który uniemożliwiał przejście gry kasowanie save'ów w U3. Gry Kojimy zawsze są dopracowane nie tylko technicznie - tego mu zarzucić nie mogę. @revolver O! To tego nie widziałem. - - - 16. Pyk! 17. Impreza. 18. Po imprezie. ;p 19. Kerotanowa budka telefoniczna. 20. Życzę nam wszystkim takiej zimy 2016! :czar: 21. Cóż... |
Ilość załączników: 3
22. Zgnilak (ze starego save'a)
23. Kamienie Zen. 24. Lipa, ale Big Bossa nie mam zamiaru ponownie przechodzić, a Chicken to jakiś absurd (kto o zdrowych zmysłach zostawi włączoną konsolę na summa summarum 30h? (bo przejścia się nie sumują...)). |
@24 walka z The End, na przetrzymanie go...
|
The End-owi wystarczyło przestawić zegar konsoli. Tutaj trzeba przesiedzieć bite 35 godzin w jednym przejściu. Absurd.
|
Narobiłeś mi "smaka" na MGS4, a zostało mi jeszcze tyle części do przejścia. Najlepsze jest to, że non stop przechodzę a liczba "do zaliczenia" rośnie ;D
|
Cytat:
|
Ja takich absurdów też nie robię (bo są absurdalne). Zwracam tylko uwagę na to. A patrząc po ilości % tych trofeów wg. statystyk to znalazło się mnóstwo idiotów którzy zostawili konsolę na włączoną na noc żeby ten emblem wszedł. :szczerb:
Cytat:
PS: Uwielbiam robić screenshoty w grach ;p |
Cytat:
|
Ale nie ma czym bez straty na jakości, a ten plugin od mysis jest kapryśny (w zasadzie to konstrukcja CellOS ;]). Oczywiście na konsoli. Wydawać pieniądze na "chwytacza" to trochę przerost formy nad treścią.
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:24. |