![]() |
Czyszczenie napedu ps2 fat.
W faq było napisane ze mozna czyscic np benzynom od zapalniczek ale czy nie porysuje soczewki ?
|
To zalezy czy masz zamiar uzyc do tego papieru sciernego czy wacika :P
|
Cytat:
|
papierem ściernym, lub zamoczyć w piasku :) Izopropanol, czy jak się zwie...
|
A benzyna od zapalniczek moze byc?
|
paliwo do zapalniczek jest tluste bo to jest oczyszczona nafta , odpowiedz masz wyzej czym to robic , a generalnie najprosciej denaturatem pamietaj tylko zeby uzywac zgodnie z przeznaczeniem bo inaczej szybko moze sie sciemnic za oknem :P
|
A do posmarowania prowadnic moge użyć wd40 ?
|
Jak soczewka z plastyku ,to jak dostanie benzyny ekstrakcyjnej to ją zabieli i będzie do wywalenia.
No i wacik to zły pomysł,szmatka do optyki lepsiejsza :) WD40 to sobie psiknij w zawiasy od drzwi :P |
Czytałem na necie żeby psiknąć bardzo małą ilość WD40 i posmarować prowadnice. To jak nie WD40 to czym ? ;)
|
wazelina ;)
|
A jednak wd40. Sprobuje na slimie.
|
WD40 stosowany jest jako odrdzewiacz ,penetrator gwintów,mało ma właściwości smarnych(albo wcale ich nie ma) ,do tego jest strasznie żrący,do smarowania prowadnic to wazelina techniczna ,lub oliwa techniczna ;)
|
Cytat:
|
Smar silikonowy. :P
|
Cytat:
|
Znalazłem w szafce jakis premerat odtluszczajacy a slimaka smarem przejechalem.
|
Tutaj jest poradnik napisany przez Łoto:
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...ja/strona1.php Ja oko czyszczę wodą destylowaną, na irsze. Prowadnice nie pamiętam czym nasmarowałem (a przed nasmarowaniem oczyść je ze starzyzny). |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:09. |