![]() |
O! Chyba dobrze się stało, bo nie ma czasu na eksperymenty i ryzykowne wybory. A Tałant jest naprawdę dobry.
Kontrakt co prawda tylko do końca wrzesnia 2016, ale z opcją przedłużenia przez nowy zarząd PZRP. Też uważam to za dobrą decyzję - cele są jasne i w razie ich osiągnięcia zapewne automatycznie kontrakt zostanie przedłużony. Teraz czekamy na propozycję składu sztabu szkoleniowego. Fajnie byłoby, gdyby znalazł się w nim Przybecki jako drugi trener/asystent trenera. Niech zbiera doświadczenie na wielkich arenach. To może być dobra inwestycja w przyszłość. Tak sobie wyobrażam optymalny scenariusz. Tak jeszcze przy okazji. Jestem pod wrażeniem jawności i jasnych zasad wyboru nowego trenera. Zasady i wymagania były upublicznione i na bieżąco byliśmy informowani o kandydaturach i przebiegu całego procesu. Każdy mógł zgłosić swoją kandydaturę i liczyć, że zostanie rozpatrzona. Tak to właśnie powinno wyglądać :spoko: |
Grzeniu, my sie jednak troche na tej recznej znamy, Dajszubajew trenem :D
|
Dajszubajew juz nie jest trenem Wegrow.
|
A jednak Tałant Dujszebajew jest wśród kandydatów na nowego trenera i wygląda na to, że jego notowania stoją najwyżej :O
Ciekawe jak wygląda jego kontrakt z Węgrami - może miał tylko do Euro? Może to tylko czcze spekulacje i nikt go nawet nie spytał czy chce i czy może kandydować. Myślę, że to rzeczywiście najlepszy kandydat na tę chwilę, a być może w ogóle na przyszłość. Zna praktycznie wszystkich zawodników, pół reprezentacji gra pod nim w Vive i osiągają sukcesy na arenie miedzynarodowej, a u nas na luzie zamiatają wszystko. Na dobrego obcego nie mamy czasu, a czy jakiś nasz się nadaje? W sumie to nawet Szmal ma już trenerskie papiery... :rotfl: |
To moga w sumie bez trenera zagrac...
k***a |
"Macedonia, Chile i Tunezja będą rywalami polskich piłkarzy ręcznych w kwietniowym turnieju kwalifikacyjnym do igrzysk olimpijskich w Rio de Janeiro.
Jest duża szansa, że odbędzie się on w trójmiejskiej Ergo Arenie. Awans na igrzyska uzyskają dwie najlepsze drużyny." Będzie sztuką nie awansować k***a |
No to zdjęli im kamień z szyi. Niemniej ich protest był zasadny i każe się dobrze zastanowić jak w przyszłości rozwiązywać takie sytuacje.
Jeśli w trakcie meczu surowo karze się za drobne przewinienia podczas zmian zawodników, to tego typu sytuacje absolutnie nie powinny zostać bez reakcji. Jakiej - tu trzeba się zastanowić, do tego jeszcze jak to na bieżąco wyłapywać. Na pewno powinien być ciągły i pełny zapis wideo z możliwością bieżącej kontroli w razie potrzeby. Może i taki jest, ale nie korzysta się z tego jak np w hokeju. Piłka ręczna to szybki sport i sędzia na parkiecie nie musi wszystkiego wychwycić na bieżąco. |
Cytat:
|
Od tego jest sedzia przy stoliku...nie wiem czym sie w tym czasie zajmowal.
Jak wbiegli to powinien zatrzymac gre, wyrzucic ze dwoch i ze srodka gramy przez 3s. |
Z tego co pokazali (co ja zobaczyłem), to tak wyglądały ostatnie 4 sekundy.
Pytanie od kiedy na niemieckiej bramce stał stały bramkarz, gdy lotny grał. Bo jak pokazali to już był na miejscu....pytanie ile wczesniej się tam znalazł? Może jeszcze przed rzutem zwycięskiej bramki. Tak czy owak sytuacja bez precedensu. Tylko co z tym teraz zrobić? No i jak rozstrzygać takie sytuacje w przyszłości? |
Jeden Norweg sie polozyl juz po bramce, bramkarz rzucil do nikogo. Czy gebelsow byloby 4 czy 20 NIC by sie nie zmienilo. Szukanie wejscia na sile.
|
Nazwiska trenera? :hmm:
|
Cytat:
|
no zaraz przecież nie powtórzą meczu, nie ma czasu :nie:
|
Cytat:
|
Ale jaja! Norwegowie złożyli protest, że w ostatniej akcji dogrywki Niemcy mieli na parkiecie dwóch bramkarzy! Do tego momentu był remis, a Niemcy właśnie w ostatniej akcji zdobyli zwycięską bramkę.
Zapis wideo potwierdza słuszność protestu! :O http://eurosport.onet.pl/pilka-reczn...iemcami/5kgt57 No a poza tym Francja 5, w finale Hiszpania. |
Widać było, że mecz o pietruszkę. Dla jednych i drugich.
Fajnie, że w końcu pograli Gębala, Konitz, Orzechowski. Nie było źle. Krajek mi się zapowiada na dobrego egzekutora karnych. Mecz wygrany, a nikt się nie cieszył...ale cóż, taki jest sport. To co, teraz czekamy na Francję z Danią :spoko: |
A ja nawet nie ogladalem...myslalem, ze jest pozniej.
|
otarłem :'(
|
Wygrana na otarcie łez 26:24.
Szacun dla naszych szczypiornistów, za to, że nie odpuścili meczu. :uklon: |
Po pierwszej połowie, remis 12:12.
:kolejka: |
Dujszebajew mógłby się sprawdzić...ale słyszałem wczoraj już spekulacje, że trzeba polskiego trenera. Jakiegoś młodego najlepiej.
Było to dla mnie trochę niesmaczne, jak dzielenie skóry na niedźwiedziu, bo przecież Biegler zrezygnował dopiero dzisiaj. Ten Biegler od początku wielu był nie w smak. Nie mam pojęcia kogo znajdą, żadne nazwisko nie plącze mi się po głowie. |
Powiedzialbym Dajszubajew na turniej tylko i ewentualnie igrzyska. Ale niestety Wegry prowadzi.
|
Widziałem. I dymisja została przyjęta.
Poprowadzi jeszcze naszych w ostatnim meczu ze Szwedami. Szkoda. Na znalezienie nowego trenera jest bardzo mało czasu, bo chyba w kwietniu już turniej o awans do Rio. Na wszystko jest bardzo mało czasu. |
Biegler zlozyl juz rezygnacje.
|
@demek
Nie ma na co czekać ze zmianami. Wiem że nigdy nie ma na to dobrego czasu, ale to trzeba robić sukcesywnie cały czas. Chorwaci to zrobili, Norwegowie, za chwilę odejdzie Hansen z Danii (kto tam go zastąpi?) i co? Widać różnicę młodości i wydolności i już mają efekty. Starzy mają umiejętności i wyrobioną psychikę, ale zwyczajnie nie dają rady. Po każdej akcji nasi biegną po zmiany, zamiast biec do obrony przed kontratakiem. I tu nam pakują wszystkie 'jugole' i wszyscy skandynawowie. Tracimy szybko, a odrabiamy z mozołem. Do tego dochodzi kontuzjogenność. Kilku młodych już niby mamy i grają, ale za mało i za rzadko wchodzą. Czemu praktycznie w ogóle nie zagrał Gębala, a podobno jest dobry? A tak się cieszył, że powalczy na dużej imprezie. Szyba pograł dlatego, że znowu niedysponowany był Lijek, Daszek czy Łucak nie mają ogrania i jeszcze nie trybią jak trzeba. Wyszu wchodzi wtedy jak już nie ma czego bronić. Każdy może mieć zły dzień, nawet Dzidziuś - a wydawałoby się to niemożliwe. Robi się zmianę i gra się dalej. Gliński nie był zły jak na to, kiedy się pojawiał i co zagrał. Konitz nic nie pokazał i nie wiem czy może coś pokazać, bo okazji też nie miał. On akurat młody nie jest... Teraz gdyby odeszło pół drużyny, to się okaże że nie ma kto grać. Starsi muszą wprowadzać młodych na swoje miejsce i obciążać ich odpowiedzialnością. Młodzi muszą czuć, że nie są przystawką do tortu. Moim zdaniem jedyną zmianą, z którą warto poczekać jest zmiana trenera. Nie wiem jak to się skończy i czy Biegler będzie chciał dalej pracować. Dzisiaj nawet on nie wie co się stało i dlaczego. Do myślenia powinno już dać nam złojenie dup przez Hiszpanów w sparingach przed Euro. Na myślenie już było za późno, ale być może były jakieś oznaki załamania wcześniej. Tak czy inaczej nie da się dalej odwlekać jakichś męskich decyzji. |
Jak to dobrze, że ja nie oglądam telewizji.
|
Z Norwegami mieli slabszy dzien, to fakt ale gdzie tam do tego co bylo wczoraj.
A zobacz ile Kasa obronil...gdyby nie on, to 10+ by bylo w pierwszej polowie. To byl taki mecz jak Niemcy - Brazylia na MŚ w 2014 w pilce kopanej. Nawet im Niemcy bramke dali strzelic zeby 7:0 sie nie skonczylo ;) Na zmiany bym jeszcze poczekal. |
Masz rację, czasami tak jest.
Ale...coś takiego można było powiedzieć po Norwegii. Też walili po słupkach, poprzeczkach i bramkarzu i ogólnie nie szło. Jednak przegraliśmy z honorem. Dzisiejszego wyniku tak się wytlumaczyć nie da. Pogrom! Zero sił, zero możliwości, zero wiary we własne siły. Różnica 2-3 klas! Coś takiego przychodzi w końcu kariery. Wyglądało to tak, że gdyby Chorwaci grali w 5 cały mecz, to i tak by wygrali. Były elementy gry, które z powodzeniem rozgrywały inne drużyny, gdy nasi nawet nie próbowali. To jest nowa era, gdzie nasi nie są w stanie wyjść ze starej. Przykro to mówić, ale taka prawda. Szkoda, że zejście na ziemię bywa tak bolesne. Są sportowcy, którzy to czują i kończą będąc na szczycie, czym budzą zdumienie wiernych fanów. Jednak dobrze wiedzą, co robią. Wiesz co mnie regularnie bulwersuje? A chocby to, że po dzisiejszym meczu przewijam sobie zakichany onet i widze kolejne nagłówki, jak to fenomenalny Szmal dokonywał cudownych interwencji :O No przecież walili mu, jak w kaczą dupę! To samo mówią i pokazują, do żżygania, w telewizorze. Wyszu też nie zaimponował, ale on już wszedł na pozamiatane. Pytanie czemu tak późno? Panowie! Czas spojrzeć prawdzie w oczy! |
Czasami tak jest, ze jak nie idzie to nie idzie. Walila cala druzyna po slupkach i bramkarzu.
|
To co teraz? Komu kibicować?
Ja wiem - na początku lutego będzie snooker. Tam się tyle nie wkurviam, a też jest co oglądać :spoko: A jeszcze a propos meczu. Może w końcu dotrze do decydentów, że mamy pół drużyny do wymiany. Stare dziadki dalej nie pociągną, albo dalej bedziemy zaklinać rzeczywistość i udawać orgazmy po niesamowitych zagraniach naszych fenomenalnych artystów. Nie podam nazwisk, ale każdy mający trochę pojęcia potrafi wymienić 5-8 emerytów z podstawowego składu. To widać od jakiegoś czasu, ale próbowano dociągnąć tę ekipę jeszcze przez to Euro i olimpiadę w Rio. Chorwacja już zaczęła to wcześniej i już widać efekty, a my zaś zostaniemy w czarnej dupie. Młodzież niby jest, ale nie daje jej się pograć i ograć na znaczących imprezach. Biegler zachowuje się bardzo honorowo biorąc odpowiedzialność, ale czy on miał swobodę decyzji i czy był przekonany do tego składu? Nie jestem pewien, ale też nie znam układów. Poniekąd można powiedzieć, że kontynuował politykę Wenty bo taką drużynę zastał i nie miał czasu ani możliwości na strategiczne zmiany. W międzyczasie upłynęło niestety kilka lat. To się kiedyś musiało skończyć - szkoda że na Euro w Polsce. Nasza drużyna potrzebuje zmian. Dużych zmian. Skąd z pustki wziąć nagle młodych dobrych zawodników i może jeszcze pod nowym trenerem? Na to nigdy nie ma czasu, ale kiedys przychodzi mus. Szkoda, że przemyślenia przyjdą (oby) po takim laniu. |
Ja też, a stary jestem jak ty.
Edit: To było do Zetoxy, ale w międzyczasie nie zauważyłem paru nowych postów. |
Ano za dobrze szło,kubeł zimnej wody na poprawę koncentracji,oby było tylko lepiej:)
|
Co nasi dzis zrobili?
poddaje poddaje poddaje |
nie pamiętam kiedy przegraliśmy 14 bramkami k***a
|
To już jest koniec,zrobili nam kung fu szał
|
szczyp szczyp
ale nie sadze, ze pomoglo... |
weźcie mnie uszczypnijcie :>
|
Bedzie 40+ - <20?
hahaha hahaha hahaha |
Oficjalnie mozna napisac
PAPAPAPA |
Jeszcze 2 im zostaly...
|
Z taka gra to nalezy zadac jedno pytanie.
Dojada Chorwaci do 11 czy nie dojada... |
ala massakra k***a
|
k***a k***a k***a
|
weź nie kracz k***a
po I połowie w półfinale Francja. |
Jak tak dalej pojdzie to nam dowala tymi 11 i wejda do polfinalu...
|
I szczescia...
|
nie mają żadnego pomysłu na chorwacką obronę k***a
|
Bedzie dupa a nie polfinal. Bo to co sie dzieje to jakas masakra.
Jeeeeest pierwsza... |
k***a
|
Co oni grajo...
|
Ilość załączników: 1
|
5 w plecy Fra z Nor nie bedzie się liczyć w małej tabelce, więc tu nic dla nas się nie zmienia.
Ale pojawia się wariant remisowy. Edit: Druga niespodzianka - Dania przegrała z Niemcami :O Teraz muszą liczyć na przegraną Hiszpanii z Rosją :D A Niemcy już w półfinale, i to wjechali na rezerwach :wow: |
Chyba wiecej, bo to uwzglednialo Francuzow, ktorzy maja kolejne 5 w plecy.
|
cholera, można przegrać z Chorwatami 3 bramkami k***a
ale nie wyżej. |
A jak tak, to tak.
Mam już otwarte piwo na pierwszy gwizdek :piwo: |
no, i mecz i grupę :spoko:
|
Znaczy jesteś pewien, że nasi wygrają?
|
pamiętajcie, dziś pijemy za Żabojadów :piwo:toast2
|
No to poszło planowo. Ufff! :spoko:
|
Chyba juz niemozliwe...
|
jedną bramką w ostatniej sekundzie :D
|
Wygrac pewnie wygraja...ale czy nie bedzie znow horroru...tego najlepsze wrozki nie wiedza :D
|
Właśnie brak Rutenki widać, choć przez to trochę, co był nic nie pokazał.
Pytanie za konia z rzędem - czy nasi to dowiozą bezpiecznie do końca :hmm: |
Chyba nie ma co ogladac w drugiej polowie...Rutenki nie ma i jakos im nie idzie.
|
Zaczynamy!
|
Nom :(
|
Ech remis. A mogli wygrać w ostatnich sekundach :sciana:
|
Ehhhh Ci Macedonczycy...5ma prowadzili i gotowi przegrac...1m10s do konca, remis, pilka Norwegow
|
Dzidziuś po meczu
Cytat:
Teraz trzeba wygrać resztę, tylko jak to zrobić z taką grą? |
Ilość załączników: 1
no i mamy qrva winowajcę k***a
|
Halo! Włączamy telewizory. Zaczyna się chyba najważniejszy dla nas wieczór na tym etapie mistrzostw.
Właśnie hymny Francji i Chorwacji, za chwile mecz. Polacy w wieczornym deserze :spoko: |
Edu to powazny temat...do humoru z tym.
|
|
Cytat:
|
Ze Skandynawami idzie lepiej? Pomińmy Szwedów... :rotfl:
A Duńczycy? A Islandczycy (ich już nie ma), z Norwegami zawsze był horror :sciana: Miejmy nadzieję, że teraz będzie łatwiej. A Chorwaci chyba są jednak słabsi, niż zwykle. |
Zobacz na to z innej strony. Czasami brak nerwow, nam kibicom sie nalezy! Dzis prowadzili od poczatku, kilka do przodu i ponizej 2 nie zeszli...Ze Skandynawami nam idzie lepiej, nawet jak sa rozpedzeni (niz z Chorwacja).
|
Tyle, że Norwegowie mają 4 p-ty na starcie (jak my) i ich obowiązkowo trzeba przejechać. Zreztą kogo tu nie trzeba przejechac?
Kazda wpadka, kazdy błąd przekłada się na końcową pozycję na wyjściu do półfinalów. No a potem znowu... |
Bardziej sie boje Chorwatow niz Norwegow...
Kto nie ogladal http://www.polsatsport.pl/film/polsk...meczu_6362917/ skrot! Pozycja obowiazkowa! |
Hehe niechby tak było znowu, ale z nimi łatwo nie będzie. ;)
Już myślę, że łatwiej z Chorwatami (oby - mają młodą drużynę, ale zawsze mocni) i z Białoruskimi. Ale z taką grą jak dzisiaj nikt nie nie będzie straszny. :spoko: |
Alez emocjonujacy komentator... :D k***a :D Takie tam #heheszki przed meczem z Norwegami :) |
Patrze na nasza grupe i tak ulatwionego zadania dawno nasi nie mieli. Chorwaci i Norwedzy musza sie modlic o wygranie z Francja.
|
A gdzie był dzisiaj melag? k***a
Ja mu tego nie daruję! :bicz: |
|
Oto co znaczy konieczność odrabiania wyniku przez cały mecz. Przy tym nawet Francuzi wymiękają.
Po drugie - oto co znaczy grać na maxa od początku i mieć ten komfort gry z przewagą wyniku! Brawo chłopaki! :spoko: |
Polowa mniej bledow niz zwykle i mozna wygrac nawet z najlepszymi na swiecie.
Mecz poezja. |
O ja pierniczę :wow:
Wygralismy! I to 31:25!!! :respect: :spoko: |
14:20 wow
Pykniete z moto defy |
raczej nie.
|
Wyciągnę na wierzch.
Czy widzicie co się dzieje? :wow: k***a Jasny gwint! 10:4 :O |
Jesteście???
|
Wszyscy mają swoich egzekutorów i jak widzę pewnych. My też mieliśmy Tłuczyńskiego, no a ostatnio Bartek pewnie sie spisywał.
Jestem ciekaw, czy inni się przygotowali. Wiśniewski chyba też wtedy nie trafił....i było to chyba w Katarze właśnie. |
W Katarze chyba mieli taki mecz co nie mogli trafic. Wisniewski raczej bedzie rzucal.
|
No i złe wieści przed meczem z Francją. Bartek Jurecki poza składem, na razie nie wiadomo czy tylko na ten mecz, czy na całe ME.
Odnowiona kontuzja łydki wygląda poważnie. Życząc mu jak najszybszego powrotu do pełnej formy, zastanawiam się....kto w razie 'W' będzie egzekutorem karnych? Pamiętacie mecz (nie tak dawno, przypomnijcie mi z kim), w którym wszyscy po kolei próbowali karne i nikt nie strzelił? Mam nadzieję, że Biegler się tym zajął i poćwiczyli trochę. |
Macedończyków zjadł stres i nie zdążyli rozegrać nic sensownego w czasie 'ostatniej Wenty'. Już wcześniej dotarło do nich, że nie wygrają.
Gdyby jednak wywalczyli remis, to on im nic nie dawał - my i tak awansujemy, a oni muszą walczyć o wygraną z Serbią. Teoretycznie awans dawał im remis z Serbami, ale to w handbalu zdarza się bardzo rzadko. Ja mam nadzieję, że nasi się opanują i zaczną grać dobrze od początku. Z Francją nie ma co liczyć, że coś się odrobi w drugiej połowie. Każdy kolejny przeciwnik będzie coraz bardziej wymagający. Bramka też musi grać od początku - Szmal złapał rytm po przerwie, ale wcześniej stał jak strach na wróble. Trzeba jakoś przełamywać przeciwnika i trafić wiecej bramek od niego. Ten mecz można było spokojnie dowieźć do końca, no ale to nie nasi... :D |
|
Kolejny horror, czyli standardowo ;)
|
BYlem pewien, ze z wygranego meczu skonczy sie remisem. Dobrze, ze byl blok.
|
Ale masakra k***a
Cztery bramki przewagi nie dwie minuty do końca i stracić trzy....końcowy remis wisiał na włosku :sciana: |
Uff. Jak można było stracić taką przewagę!
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:46. |