![]() |
Cytat:
|
Sposób 1 (tylko dla użytkownika):
http://psx-scene.com/forums/content/...ames-xmb-1816/ Sposób 2 (globalny) http://www.ps3hax.net/2012/09/patch_...es-on-the-xmb/ To oczywiście tylko skrypt do MFW, ale jeśli ogarniasz składnię w Linuksie i podstawy programowania to zrozumiesz co i w czym zmienić i w jakim pliku na flashu. |
@Haker120,chyba jednak się da,tylko teraz nie mam dostępu do konsoli,jutro postaram się poszukać lokalizacji tego czarodziejskiego pliku:)
Swoją drogą,coś u mnie nie tak z czytaniem ze zrozumieniem :( A obarczę winą za to misia,poszedłem za nim,błądząc :P |
No cóż, tak myślałem, w każdym razie dziękuję i wszystko działa, nawet backup oryginałów ps1 classics. xD
|
To teraz mnie @Berionie oświeciłeś,@Haker120 pisał o zakupionych grach w XMB,a ja cały czas myślałem o webmanie.W XMB tylko według formatu,albumu inaczej chyba się nie da:(
|
Cytat:
Cytat:
- - - A wracając do tematu. Gry w webmanie mam sortowane alfabetycznie i tylko tam, w XMB nie są. A autor tematu chce w XMB. |
no to logiczne , takie zabawy to tylko i wylacznie jak masz dump i flasher ;)
|
Jak to włączyłem to konsola tylko mrugała na czerwono,ani RM,ani FSM,wgrałem dumpa i ożyła.Nie ufam tym wszystkim nowością,przez takie gmeranie kupiłem E3 ,aby mieć koło ratunkowe;)
|
Macie obydwoje racje :P mozna wejsc z menu do FSM ale zeby wyjsc potrzebny jest juz magiczny usb ;) I nie mozna instalowac na tym fsm FW
Advanced Service Tools â Entering FSM (!!!DO NOT Install FW while on FSM that may lead RSOD!!!) |
@Berion,testowałem na swojej tą opcję i brick,tylko E3 i wgranie dumpa pomogło,nie twierdzę,że to na każdej tak się skończy,ale na mojej wsio zdechło,ps3 2503a .
|
http://www.psx-place.com/ps3-news/39...-by-mysis.html
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z tego wynika, że nawet nie potrzeba lv2diag na dev_usb000. Wiesz o jakimś bug-u czy może pomyliło Ci się z FSM na 3.55+, gdzie nie było/nie ma możliwości wyjścia? |
Nie wchodź do FSM na slimie,bo będziesz potrzebował programatora :P
Jak zainstalował Rebuga to trza w Toolbox włączyć webmana, inaczej update webman nie zadziała;) Plugin będzie nie aktywny i będzie wywalał białą stronę ;) |
Masz jakieś śmiecie z CFW Cobra. Aktualizując nadpisujesz stare pliki nowymi. Aktualizując z poziomu FSM wszystko jest kasowane i wgrywane z paczki (podobno :P).
|
Oj tam, zainstalowałem to http://www.ps3hax.net/2015/09/webman-mod-143/ i działa. Ale fakt, po przejściu z CobraCFW na normalne CFW nic nie jest tak proste jak w tutorialach.
|
Właśnie, ja to bym sugerował instalację OFW v3.55 przez FSM i dopiero potem skok na normalny fw. Ponoć obecny Rebug ma wbudowany CFWSettings, tam można wejść do FSM bez dongle'a i podobno nie utknąć. ;) Oczywiście do wyjścia w dalszym ciągu potrzebne na pendraku lv2diag.self.
|
Ty to wogule masz sie z ta konsola , ciekawi mnie czy jakis pozostalosci nie masz po tym nieszczesnym cobra payload ;)
|
U mnie webman też pokazuje gry, ale ani wejść do opcji ani odświeżyć listy gier bo komunikat że nie da się otworzyć żądanej strony.
|
@Berion,ano nic,tak poleciałem z górki i nie na temat;)
@Haker120,lista gier jest w /dev_hdd0/xmlhost/game_plugin/mygames.xml,kopiujesz na pc edytujesz,przenosisz na ps3 i jest w kolejności jaką sam sobie ustawisz,choć domyślnie powinno alfabetycznie sortować,u mnie tak webman,multiman,irisman pokazuje gry. |
Co ma online do sortowania alfabetycznego? :hmm:
|
W toolbox włączył webmana?do tego zmień mode z normal na rebug,jak grasz online;)
Te Typki z góry nie grają,nie wiedzą:P |
Dobrze wiedzieć, ale co zrobić z webman? Mam 4.78 rebug i nie wiem jaką wersję webmana i komunikat przeglądarki, że nie da się otworzyć żądanej strony.
|
Hmm,ja tak samo :P
|
nie wiem jak u was ale ja mam alfabetycznie :P
|
Z tego co kojarzę to XMB w żadnym fw nie sortuje alfabetycznie gier. Są dwa wyjścia: albo robisz to ręcznie (nawet nie wiem jak bo nigdy mi to nie było jakoś bardzo potrzebne) albo edytując xml (który nie pamiętam, ale guglując znajdziesz bo to swego czasu było popularne).
|
Webman i kolejność gier
Webman nie działa, wywala, że nie można otworzyć strony i jak poustawiać kolejność gier w xmb? Mam dużo kupionych gier, po zainstalowaniu CFW zrobiłem backup i po tym kolejność jest losowa, żeby to chociaż była kolejność alfabetyczna, da się to ustawić?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:39. |