![]() |
Po wyjhęciu bateryjki ustawienia biosa sie zrestartowały i zadzwiwiło mnie że zaczą się uruchamiać windows i blue screen wiec wsadziłem płytke z windowsem z myślą ze jak teraz nie odpali daje sobie spokój i instalator złapał i smiga :D
|
Nie wykrywa ci dysku -,-
|
Obraz przejdzie, ale dźwięk niekoniecznie (to białe to dvi). Co dokładnie zrobiłeś że zadziałało? (za pierwszym razem wyjęcie bateryjki nie pomogło) Co z kondensatorami.
|
Przeprowadzka do odpowiedniego działu.
|
Ilość załączników: 2
Po restarcie bateryjka zainstalował się windows 7 i smiga :D dzięki wielkie za pomoc .
Jeszcze jedno czy z tego wejscia bialego pokazuje zdjecie , mam pasujący kabel z wyjściem hdmi moge przekierować na telewizor obraz ?? |
reset za pomocą bateryjki i ustaw wszystko bez podłączonego dysku. Dysk podłacz do innego portu sata.
|
Nie wiem , chyba poddaje się , uruchamia sie nagle blu screen i koniec, :(
|
daj f1, bios to default i ustaw godzinę. Czy kondensatory na płycie wyglądają na spuchnięte? Jaki jest model płyty głównej, może by trzeba biosa zaktualizować, co jest dość ryzykowne:(
|
Ilość załączników: 1
za pierwszym windows zaczal sie odpalać ale zdech , teraz mam to na dole napisane :P
kiedy daje f1 wchodze do biosa |
Właście odpisywałem, tylko z gniazdka odepnij, na jakieś 30 sekund wyjmij ją.
|
Gdzie znajde bateryjke ? Pokierujesz ?
Dobra ogarnąlem , zaraz powiem efekt |
Moge tylko na raid
|
onboard sata-ide zmień na ahci, sata jeśli jest możliwe. Przepnij pod inny port sata, a co jest pod pc controller?
A jak się to nie uda, odłącz od zasilania i wyjmij bateryjkę CR2032 lub za pomocą zworki go do domyślnych wartości przywróć. |
problem z tym że instalator się nie odpala . Stoi tak jak zdjecie wysłałem -.-
|
Przy instalacji 7 fotki biosu już zbędne, wszystko załatwi instalator, teraz powinno chodzić bez problemu.
|
Ilość załączników: 5
Zdjęcia z biosu. :)
|
Pamięc zapasowa :D Wyciągnąłem go z piwnicy jak odpali zasłuży na posprzątanie :P
Zacząłem instalować win7 i stoi przy (zdjęcie) Zaraz podeśle zdjecia biosa itp :D |
Dobrze wygląda, tylko przy uchylonym oknie trzeba używać. :D
|
Cytat:
Wygląda w środku jak śmietnik :fiu: |
To instaluj Win7, chociaż z tą pamięcią szału nie będzie....
Ale syf... Pewnie w tym kurzu nie zauważyłeś, że pamięć ci wypadła... |
Pokaż ustawienia dysku czy masz ide/ahci czy jakiś tryb kompatybilny/natywny ( zależy od producenta płyty) jak już zrobisz zrzuta to tak jak Berion napisał, uruchamiasz kompa i wciskasz F8, dajesz tryb awaryjny a w nim usuwasz sterowniki chipsetu, dysku, grafiki itp.
Daj zrzuty biosu najpierw. |
Dysk podpięty jest tak , do biosa moge się dostać lecz nie wiem co pozmieniać.
Proszę o odp jak nie to instaluje windows 7 :) |
Więc nie komplikujcie z trybami awaryjnymi i podmianą sterowników... :>
|
Oj widzę, że trudno będzie...
http://www.purepc.pl/oprogramowanie/...i_dvd?page=0,3 Jak nie wystarczy, to szukaj w guglach jest masa poradników. |
Jak dostane się do biosa , to co mam pozmieniać zaraz będę próbował.
Tryb awaryjny nie odpalał się. |
Tak jak Berion napisał nie zawsze trzeba formata robić.
|
Dlaczego nie możesz się dostać do BIOS? Wciskasz DEL (klawisz Delete), przed POST, jak zresztą jest napisane na ekranie.
Każdy Linux wstanie na innym komputerze, chyba że kernel był specjalnie skompilowany pod ten sprzęt. Z kolei Windows też, w trybie awaryjnym gdzie załaduje wyłącznie podstawowe sterowniki (z jego poziomu wywalasz stare, instalujesz nowe adekwatnie do posiadanego sprzętu). Także Ed nie ma racji. ;] Jak to jak? pytasz jak zainstalować system? Uruchamiasz instalator systemu operacyjnego, który chcesz zainstalować. Z płyty, pendrive'a, czegokolwiek. |
Jak mogę to zrobić ??
|
Rozumiem, że wsadziłeś dysk z zainstalowanym systemem z innego komputera? Nie ma prawa działać, chyba, że elementy byłyby takie same. Trzeba zainstalować system od nowa.
|
Problem po zmianie dysku nie odpala windowsa.
Ilość załączników: 4
Witam. Wyciągnąłem mój stary komputer i chciałem odpalić okazało się że dysk samsung (zdjecia) jest na smietnik. Z innego komputera wyciągnąłem dyssk 80gb western digital (zdjęcia)
Po podłączeniu go mam ten problem że nie chce go czytać a nie mogę dostać sie do biosa. Jest w stanie ktoś pomóc ? Dodaje zdjecia procesu uruchamiania. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:54. |