![]() |
HENtai? XD Sorry, musiałem. :P
|
Liczę na stały HEN.
|
Mnie najbardziej cieszy ze maja dostep do F00D , czekam cierpliwie na finisz tego gmerania ;)
|
To jeszcze tylko symlink z ux0 i byłoby elegancko bo nie musiałbym kupować karty. :D
|
|
No to ponownie cialo czynem sie stalo i mamy mass storage na vite :jupi: najnowsza vita shell 1.5 ma to zaimplementowane :)
|
Offline Installer ma chyba możliwość "samemu" wyczyszczenia bazy mailowej i pobrania nowego exploita.
Co do podmiany "ekranów dotykowych" to zawsze możesz wysłać ficzer request na githubie ;) Ja jestem gdzieś w połowie gry (Uncharted) i nie spotkałem się jeszcze z wykorzystaniem tylnego panelu dotykowego poza zbliżaniem obrazu z aparatu, które i tak można wykonać używając przycisków. |
Jeśli tak to tak, ale sens byłby gdyby dało się wywołać VSH Menu i w locie podmieniać (bo ta gra używa obu, nie wiem czy naraz ale na pewno obu).
A tak swoją drogą, TaiHENkaku wszedł już do stable jako HENkaku R7. Ktoś używa? ;} Ja siedzę jeszcze na HENkaku R6 i nie wiem czy wystarczy, że w offline instalerze zrobię aktualizację czy trzeba wykasować tego maila i dopiero instalować? |
Owszem, wiem o tym ale ten plugin jeśli działa z PSTV to łączy się z DS4 pewnie zupełnie inaczej niż "normalne" połączenie PSTV z DS4 - przez co dzięki możliwosciom plugina można używać smyracza z DS4 jako ekranu dotykowego PSV :D
|
Ale to jest dla wygodnickich w domu z Vita. PSTV ma obsluge DS3 i DS4 out of the box. Chyba, ze ja czegos nie rozumiem.
|
@Berion:
https://github.com/xerpi/ds4vita/releases A konkretniej: Cytat:
|
Zapewne w ktoryms zyciu na pewno lol2
|
A ja wiedziałem, że to napiszecie jeszcze zanim dokończyłem pisać. Ale nie przejmuję się, na pewno ktoś w końcu wymyśli remount na pendrive... ;p
|
Mialem to samo po raz kolejny napisac:)
|
Cytat:
|
I czar dla mnie prysł: ;( Czyli z PSTV to działać nie będzie.
Cytat:
|
Widziałem te tweety i podzielam zdanie Beriona - Flow coś w tym kierunku (usb mass) robi. Zapodał fotę żeby mówić, że to fejk - a tu bum za jakiś czas okaże się, że to nie fejk ;)
|
Wyczucie ironii/sarkazmu to w dzisiejszym świecie ginąca umiejętność...
Przecież Flow często odpowiada w ten, dość powiedzieć, ironiczny i lekceważący sposób, szczególnie wtedy kiedy ktoś im coś zarzuca. Spokojnie, sądzę że to jest dokładnie ten sam przypadek. :P |
Cytat:
|
A tego to nie wiedzialem bo zapewne wyciagneite z kontekstu bylo ;)
|
To jest po prostu zabawna parodia "changelogów" Sony. ;)
|
Nie no zaczynaja bredzic tak samo jak $ony :D
|
To jeszcze remount ux0 na usb i będzie można tego używać. :D
BTW: :czar: Cytat:
|
daje 6 miesiecy i vite rozpykaja na cacy , a tu nowy news jest nowy rebug 4.81.1 :)
|
Nasz sceniwy magik TheFloW ogarnął usb Vity :D Zachowuje się jak usb mass storage w PSP :D
https://twitter.com/theflow0/status/809719557069950976 |
Jasna dupa ja mam vite 3g ale jeszcze nie zaktualizowalem nawet do 3.60 , czekam na karty pamieci .
|
I *być może* jest sposób na instalację Adrenaliny bez PSP/PS3 i nawet bez dema z PSP:
http://gbatemp.net/threads/want-to-i...ort-of.450551/ @Berion - próbuj :D |
Lepsze to niz nic :P
|
Ale wymaga PSP lub PS3 z dostępem do PSN ;)
|
A wiec problem rozwiazany mozna oficjalnie olac PSN i ps3 , powstala metoda na bazie IDU do instalacji i uruchomienia/instalacji dema psp/adrenaliny .
|
Jakoś szczególnie mnie nie ciągnie bo obraz będę mieć przeskalowany natywny PSP do 960x544, a potem rozciągnięty do 1080p, czyli łajno, podczas gdy na PC mam żyletę w PPPSSSPPPPPPP (czy jak oni to tam nazwali ;]).
|
A warto ;)
|
Wstrzykuję całą fiolkę!
A nie, jednak nie, do tej pory nie chciało mi się zakładać konta na SEN i szukać jakiejś gry na PSP. ;p |
Adrenalina została wydana :D
https://gist.github.com/TheOfficialF...16cb84d7c43107 |
Cytat:
Cytat:
|
A przez ps3 sie nie da?
|
Ale ryzykuję bana na konsolę. Poza tym przecież będą chcieli mi wcisnąć crapware 3.61.
|
Cytat:
|
Oby się udało, ale martwi mnie ten placeholder. Ja nie mam zamiaru łączyć się z SEN, a PKG nie da się instalować. :|
|
Nie badz taki pesymista ;)
|
Cytat:
Wiadomo też, że aby exploit działał trzeba mieć przynajmniej jedną grę z PSP na Vicie (może być np darmowe Ape Quest, czy inne demo kompatybilne z Vitą). |
Oj wiem, wiem, ale Amfa, Morfina i Hera już tak. ;p Poza tym sterydy to sam wiesz, a adrenalina też jest w pewien sposób pobudzająca.
|
Adrenalina nie jest dla narkomanow;)Zreszta sterydy tez;)
|
Sami narkomani... Amfetaminy, Morfiny, Sterydy, Adrenaliny. Co następne? Strach pomyśleć. ;p
|
Oficjalnie bedzie jak wyjdzie;)
|
No wiec oficjalnie mamy emulator psp na vite ePSP , ma wyjsc na dniach soft zwie sie adrenalina :D
http://wololo.net/wagic/wp-content/u...ta_theflow.jpg |
No to dziala retroarch mozna pobrac oficjalnie ;)
|
PoC póki co. Ale wiadomość zacna.
|
No to dobrali sie do emulatora psp :)
|
Dziadostwo, które nawet nie działa ze wszystkimi grami (i pewnie nigdy nie będzie). W ogóle to jest podejście od d*y strony. Prawdziwy manager save'ów powinien rozpracować system oznaczania danych i kopiować je w takiej formie jakiej pozostawiła oryginalna gra czy to na "ux0:/" czy "grw:/". Jeden z przykładów w jak złej kondycji jest scena. ;)
- - - Nie no, ja też wolę M2 bo można już coś z nią zrobić, choćby ludzką kopię posektorową (ale wierzę, że powstaną wtedy programy czy nawet sterowniki do obsługi tego dzikiego exFAT). Aczkolwiek M2 ani nie jest tani, ani nie utrzyma się na rynku. Standardami, które zaorały wszystkie są wciąż CF i SD - i takie byłyby najmilej widziane. W każdym razie, ja na pewno kupię sobie taki wynalazek, bo w razie czego z konsoli niczego nie odzyskam, a z karty tak. |
Tylko ze m2 to maks 32gb
|
Cytat:
|
W sumie masz juz soft do save'ow - ma ograniczenia http://wololo.net/2016/09/18/release...manager-0-4-1/ i jak zauwazyles mozesz robic backup save'ow majac plusa.
|
Dla mnie prywatnie to ze dwie bo resztę mam na PS3 i PS4. A do tego konsola jest ekstremalnie nieprzyjazna graczowi (ten kto wymyślił że wraz ze skasowaniem gry lecą save'y, a backup można zrobić tylko wszystkiego, powinien zostać wrzucony do wulkanu). Już pomijając nawet to że są szyfrowane, a z nich prawdopodobnie wyliczane time stamp i sumy kontrolne żebyś przypadkiem ich sam nie podmienił bez wykupywania PlayStation+.
Nie ma i nie będzie adaptorów na inne karty. Jedynie flashlinkery przez idiotyczne zabezpieczenia kart. Autor sam mówi, że nie SD, a tylko M2 (nie no to super wybór... ale może podyktowany jest mniejszą fatygą od strony technicznej). |
nie pamietam gdzie to bylo ale zdecydowanie to byla podroba ;)
|
Daj link.
|
Poszukaj na wololo , ale dzisiaj widzialem cos lepszego bo widzialem podrobe oryginalnej pamieci za 2/3 ceny u chinoli wydaje mi sie ze kwestia czasu az bedzie tansza ;)
|
Cytat:
|
Ja gram w Wipeout'a wlasnie:)
|
Cytat:
|
Cytat:
Rozumiem, że specyficzna stylistyka Tearaway przypomina Ci (przynajmniej mi przypominało) wycinanki tego typu - https://youtu.be/qWgnHRhWYQ4?t=754 ;D Nie przepadałem, w dzieciństwie za tymi bajkami - no ale cóż nie oszukujmy się jak na TVP2 leci Spider-man z za***istym gitarowym intro, gdzie są wybuchy, pościgi, super łotry to jakie dziecko chciałoby animacje poklatkową... Oczywiście z biegiem czasu, bardzo doceniam polski wkład animacyjny i cieszę się ze powstało wiele polskich animacji których ja nie doceniłem. I ktoś zadbał o to, że mogłem oglądać coś polskiego. |
Już wcześniej Ci wyjaśniałem. ;)
A co do Tearaway to nic mi się nie podoba w tej grze. Absolutnie nic. @misiozol Normalna Vita to 400zł, a tyle to ja nie dam za konsolę z dosłownie dwiema grami, w które chcę zagrać i kilkunastoma duperelkami, które są także na PS4. Więc nie dziwuj się, ubolewam nad ceną, ale jest to jeszcze do przełknięcia. ;) |
Cytat:
|
Dlatego kupuje sie normalna konsole a nie kastrata lol2
|
Cytat:
|
Cytat:
|
To trza bylo kupic normalna vite tylko 3G , a nie to badziewie :P
|
Żeby się pobawić tym co jest dzisiaj; pewnego dnia będzie można w to zagrać bez większych problemów i pewnego dnia już nie będzie można kupić nowych konsol. A więc kupiłem na zaś. ;)
|
To po cholere to badziewie kupiles ?
|
Nic, oprócz Uncharted: Golden Abbys w którry na VTV/PSTV i tak się nie zagra po ludzku. klik
|
Czy coś jest wartego uwagi na PSTV posiadając PSP, PS2 oraz PS3? Czy tylko urządzenie nadaje się do streamowanie obrazu z PS4?
|
To stare ceny bo jak byłem tam to mi powiedzieli że mają za 500zł z jakimiś grami w bundlu...Zdębiałem.
W ogóle był taki okres kiedy Sony zasugerowało właśnie 100zł, aby pozbyć się pleśni z magazynów. I przez pewien czas taka była ich cena. Być może www nie aktualizują, albo tak są poinformowani tam gdzie byłem. I taka cena to jest idealna za ten kadłubek, no ale trudno, 150 też jakiś wielki majątek nie jest. |
@Berion
http://www.euro.com.pl/playstation-t...ation-tv.bhtml Przeplaciles :-(. Biore chocby na pamiatke. |
Co do PPSSPP to myślę, że to kwestia optymalizacji, niestety autorzy stwierdzili, że nie będą go portować na Vitę gdyż ta ma natywny emu PSP.
|
Filtrów, save state, PAR. Te oficjalne emulatory są do dupy, najbardziej mnie wkurza że szyfrują wirtualną kartę pamięci i nie skalują nearest neighbour tylko jakimś syfem przez co wszystko jest rozmazane... Nawet rozciągają lekko ekran. A daj Pan spokój, kiła i mogiła. ;]
A czy PPPSSSPPPPPPPPPP nie jest za mocny na taką konsolę? |
Tak, tylko po co? Dla filtrów? Analogicznie można by pomyśleć o porcie PPSSPP. Mamy przecież natywną emulację - trzeba tylko kexploita znaleźć ;)
|
Cytat:
Co do PSX, wystarczyłoby pewnie przeportować ePSXe, z tego co wiem to na Androidach o porównywalnej specyfikacji chodzi znośnie, a tutaj przecież nie ma narzutu OSu i dżawy. |
I instalowanie po FTP;)
|
No to mamy wersje V 2.0
|
Zapowiada sie nader ciekawie :)
|
Ja z updatem czekam tak jak Berion do jakiegoś kexploita dla ePSP i możliwości uruchamiania gier z PSX-a :P
Aczkolwiek nowa Vitamina (1.2) zapowiada się nieźle :D |
Ja tam czekam az kurz opadnie i wyjda wersje stabilne itd. wtedy zainstaluje 3.60 ;)
|
https://twitter.com/theflow0/status/771055932403019776/
My body is ready A tak się dziś meczyłem z Killzonem, zrzuciłem go i nie działała :( |
juz jest wersja witaminki 1.1 :D szybko to idzie ;)
|
Mi sie gra podobala i jest fajny dubbing;)
|
Cytat:
|
Vita ma ekran dotykowy i z tyłu jeszcze panel dotykowy. :P Niektóre gry mają oficjalne patche, które dodają obsługę touchpada w DS4 (o ile wykorzystywała tylko ekran dotykowy). W tym problem.
Są whitelisty, można włączyć i grać, ale w rozdziale bodajże 12 trzeba niestety użyć tego co brakuje. Przewiduję, że ktoś doda to na pluginie, który np. za pomocą telefonu/tabletu na USB będzie symulować ten szajs. No ale ja mam tylko DS3, więc i tak lipa. Kilka exów jest. A Tearaway to dziadostwo jakieś, nie wiem co ludzie w tym widzą. Ja bym się brzydził nawet dotknąć. ;p |
Cytat:
W między czasie Tearaway wyszło na PS4, i jak tutaj chcieć kupić Vite jak brak exów :P |
Cytat:
I wcale Ci się nie dziwię. Tam przynajmniej są jakieś gry. A na PSV co jest? A o tylko tyle. ;p |
wszystkie fat maja oled ;) tk sie sklada ze mam wersje 3G oled ten ekran to poezja ;)
|
Cytat:
|
Już są, na reddicie
|
Jedyne co mnie ciekawi to ktora strona wrzuci pierwsza dumpy gier z PSV.
|
Dwie minuty. ;p
Zaczyna się ciekawie. Może pod koniec roku będzie już sporo wysokojakościowych aplikacji. Co tydzień coś nowego! |
https://bitbucket.org/TheOfficialFloW/vitamin
Wersja 1.0 Dodano kilka patchy, procentowy postęp dumpa czy plugin do podkręcania procka/szyny/gpu w grach :) |
Nie mogę, jestem jeszcze na 3.20, oczekując ePSP. ;p
Oficjalny release: BTW: https://bitbucket.org/TheOfficialFloW/vitamin/downloads Co ciekawe, z wtyczką SUPRX! Mój sen o 100% kompatybilności gier z VTV/PTV coraz bliżej. :D |
Vitamina ma opcje osobnego zrzucenia patcha, po prostu deszyfruje i kopiuje pliki z patcha do ZIPa, którego potem można przez FTP rozpakować do folderu z grą.
Nie wiem jak wygląda sytuacja z Save, możesz potestować :P Dziś jeden z Twórców Vitaminy ma oficjalnie ją wypuścić - wersja która wyciekla nie jest do końca stabilna i nie ma kilku ficzerów. |
Jeśli patche też są szyfrowane w ten sam sposób to lipa. Jeśli nie, to wystarczy na PC rozpakować PKG i przenieść zawartość do folderu z grą. Tak na chłopski rozum. Bo jak rozumiem, kopie witaminizowane nie są zaszyfrowane (czyli tak jak np. kopie gier na PS3 wykonane za pomocą multiMANa)?
Szczerze to mnie bardziej interesują save'y - bo jak rozumiem są szyfrowane jeśli znajdują się na karcie z grą i wówczas nieprzenośne. ;] |
Dumpy działają, kto się zgłasza na testy? ( nadal nie sprawdziłem czy gry wymagają licencji bo nie mam jak, ale na pewno wszystkie pliki gry są zdeszyfrowane )
|
Do samego programu mozesz dac tutaj.
Juz mam http://www.mediafire.com/download/1w...amin-omega.vpk Widze ze update trzeba zrzucac osobno zeby dzialal, wiec update'y z netu pewnie nie beda dzialaly. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:21. |