![]() |
Adapter kart pamięci do PlayStation Vita
Póki co żadnego nie ma, ;p ale trwają prace nad poznaniem karty i jej komunikacji z konsolą. Więc w przyszłości, kto wie, może będą adaptery pod karty Vity, a może pod karty z grami Vity (a może zamiast tego cokolwiek na USB co byłoby najtańszą i najlepszą opcją).
W każdym razie temat możemy już założyć. :D https://twitter.com/RichDevX |
Zabezpieczenie spelnilo swoja role. Nie pojawilo sien ic ciekawego w czasach zywotnosci konsoli, przez co mogla na siebie zarobic. Jest martwa, wiec w sumie niech sie dzieje co chce - po co to komu ;-)?
|
Czy ja wiem, chinole nie mieli na tym zarobku i przez to nie wzieli sie za klonowanie kart pamieci ;) , ale jak pisalem wszesniej sa gdzies podroby bo widzialem gdzies w necie i to nie tak dawno temu .
|
Ano spełniło, szczególnie że czterokrotnie wyższa cena oryginalnych kart w stosunku np. do SDHC tylko zachęcała do podrabiania.
A po co to oczywiste. Pewnego dnia nie kupisz karty dla Vity, pewnego dnia to wszystkie te karty umrą (mniej więcej za maksymalnie kilkanaście lat) i co wtedy? Poza tym podobno są bardzo niskiej jakości i szybko łapią bad bloki. |
Dobra cialo czynem sie stalo ponownie i mamy zamiast badziewiastej karty pamieci PSV adapter na micro sd , co prawda jest on w wczesnej fazie alfa ale jest i dziala na razie tylko z pojemnoscia karty 4gb ale kto wie moze z czasem sie i to naprawi ;)
|
Spokojnie, za darmo to nie bedzie:)
|
Skoro via TaiHENkaku mamy już moduły w kernel mode to ja na adapter wybrzydzam i czekam na remount ux0 na USB. :D
|
Cytat:
|
50 euro? Za płytkę z chipem za 20zł? Widzę, że się u Wasz mościa przelewa. :D
|
Nie polaczkuj. Koszt części nie równa się cena produktu, bo nikt nie robi tego dla frajdy. Dolicz koszt inżynierii, marketingu, PR, testów, pracowników, wartość dodaną, w niektórych przypadkach narzut wartości brandu i marżę za unikalność (tak było na początku z PS Jailbreak - nikt tego nie ma, a jest popyt, więc możesz dyktować cenę jaką chcesz).
|
Ja wiem, że nie równa się cenie wyprodukowania, a nawet nie chciałbym aby się równała! Ale spójrz na to w ten sposób: 50 euro to po teraźniejszym kursie jakieś 250zł z kosztami przesyłki + jeszcze karta SD z 64GB około 60zł. A za tyle mamy 64GB tej Vitowej. No więc Misiozol tu przestrzelił ofertę.
I jeszcze jedna kwestia: produkt wart jest tyle ile ktoś gotów jest za to dać. Dla Misiozola tyle jest warte i ok. Ale dla mnie to jakieś max 100zł, więc wyżej nie kupię bo dla mnie tyle nie jest to warte. ;) |
Misiozol w złotówkach nie zarabia, więc w ten sposób z całą pewnością nie przelicza (ba, najprawdopodobniej wcale nie przelicza). Ale słusznie zauważyłeś że każdy produkt jest tyle wart, ile ktoś jest gotów zapłacić. :taktak:
|
Kazdy przelicza(moze nie wszystko;) i jak sie da to kupuje w PL lub poza nasza wyspa:)
|
Nie każdy, uwierz mi. Że poza wyspą jest taniej to wiadomo. Chociaż czasem lepiej trochę dopłacić i nie czekać 2 miesiące na przesyłkę od żółtych ludzików. :mruga:
|
Ok, wierze:)Od zoltych moze i nie, ale amazone - po tym jak funt spadl to nam sie jeszcze bardziej oplaca tam kupowac - pomijam juz alkohol;)
|
Cytat:
Cytat:
|
Ile masz tych gier 500 - z czego to dobra polowa japonskich "po*******ek"? Byl torent i chyba mial ok 500gb - jak kolekcjonujesz to ok, ale jak grasz, przechodzisz i kosz, to 64gb starcza spokojnie.
|
Czytaj wszystko , a gdze emulatory a gdzie gry z psp , nikt przy zdowych zmyslach nie nosi ze soba 10 konsol do grania tylko trzyma wszystko w jednej wiec majac kilka kart mozna miec na jednej emulatory , na drugiej gry z psp itd. ;)
|
A kto przy zdrowych zmyslach nosi ze soba 10 kart pamieci?:)
|
Czemu od razu 10, wystarczy 3-5, lepiej karty niz kilka konsol :P
|
Każdy ma inne potrzeby. Ja na ten przykład naliczyłem 5 (słownie, pięć...) gier, w które chciałbym zagrać, a kilkanaście które są dostępne m.in na PS3. Więc wiesz... w takim układzie to nawet 32GB to dopust Boży. ;) No i Ty masz Vitę, a ja mam PSTV na którym emulować PSP nie ma sensu (z racji dwukrotnie skalowanej rozdzielczości rozdzielczości).
Jedyne zalety jakie dostrzegam to: - pozbycie się dyktatu prędkości kart Sony (Vitowe karty są wolniejsze niż możliwe do użycia SDXC) - użycie kart lepszych jakościowo niż Sony - dostęp do nich z zewnątrz w razie fuckupu i możliwy odzysk danych Ale żeby przepłacać aż tyle za powyższy luksus to uważam, że nie warto. No nic to, na razie przelotek w sprzedaży nie ma, cen też nie, więc to i tak dyskusja o powietrzu. ;) |
Ale czy predkosc nie jest determinowana rowniez przez uzyty port a nie tylko karte? Nie wiadomo jak wyglada to z vita.
PS. A nie mowili ci ludzie abys nie bral PSTV:) |
Ale co mi po tym emulatorze? Lepiej się emuluje PSP na PC. Vita nie ma nawet obsługi pamięci masowej po ludzku, FTP to jakiś żart, CMA to gówno. Normalna Vita to 400zł, PSTV to 150zł. Wybór był dla mnie oczywisty. ;)
|
Ta DA oficjalnie cialo czynem sie stalo i mamy adapter wymagana vita 3G , rozeszly sie w jeden dzien :D
https://www.indiegogo.com/projects/p...d-card-adapter |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:58. |