![]() |
Dzieki ;)
|
Ilość załączników: 2
No... toszyba jest podłączona i zawieszona. Ogólnie jest ozzzzyrys wizyjny i brzmieniowy. Nie znam się za bardzo na tym ale mi wystarcza. Jeszcze nie rozkminiłem neta bo coś tam youdup :P is not available. Zrobiłem aktualizację ale to nie pomogło. Będę się dalej bawił.
|
Czekamy ;)
|
Napiszę małą reckę.
|
Rozumiem ze nowy ? no i gratuluje zakupu :spoko: ,czy jak przyjdzie to nasmarujesz jakies spostrzezenia z nim zwiazane ?
|
Toshiba model 32TL963 za 700 zeta. Jeszcze go nie mam... czekam na przesyłkę.
"Panie to-szyba jest, a ja telewizora szukam" :D |
Cytat:
No i jak tam co zakupiles ? podziel sie z nami :) |
Dzięki misiozol za porady. Będę miał to na uwadze. Spojrzałem na tego Telefuckla tylko ze względu na cenę. Będę szukał jeszcze.
|
Tata kupił Samsunga z Tizenem. Dziś się trochę pobawię pomagając mu go wieszać, pozgrywałem trochę sampli w 4K więc rzucę na nie okiem zaraz po konfiguracji Netflixa.
|
Czesciowo i ta i nie :D , to zalezy bo w zasadzie standard to 50Hz czyli odswierzenie 50x na sekunde ale to w teori bo to sie ma tylko do starej technologi crt a to i tak nie do konca do tam te 50 to bylo interpolowo i wychodzilo w zasadzie 25 odswiezen , a obecnie to powiem ze ch.uj go wie i kazdy producent miesza a nie dowiesz sie tego do puki tak na prawde nie rozbebeszysz tv i nie zobaczysz jaka tam matryca siedzi , sprawa sie rozbija o bardzo szybkie sceny albo np. mecz gdzie widac jak ewidentnie prakuje plynnosci ruchu . Czy ja wiem czy jest sens sie pchac w uzywke w tej cenie tracisz magiczne slowo gwarancja i nowe to nowe, nie bedea to za wysokie loty ale np za 600zl kupisz nowa mante 32cale, a dokladajac kolejne 200 czyli za 800zl kupisz juz calkiem spoko 32 cale blaupunkt/LG/thomson/philips , ja bym dolozyl 200zl do budzetu i kupil nowe , i bedziesz zadowolony ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
A ile masz tej kasy to doradzimy bo to najwazniejsze ;) |
W obecnych czasach niemal wszystko robią małe żółte rączki, cokolwiek by nie napisano na obudowie. :uklon:
|
No właśnie... niby to niemiecka firma ale podobnie jest z Bugerą(wzmacniacze) też niby z reichu, a sprzęt stukany u chinoli.
|
Ciężko znaleźć info na jego temat w innym języku niż niemiecki - to prawdopodobnie rebrand chińczyka na ichni rynek, trudno powiedzieć :-/
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Co myślicie o tym TV
http://allegro.pl/telefunken-t32ed97...028295913.html Szukam czegoś ze Smartem, Full HD, 32 calowego i aby czytało pliki mkv. Warto się tym tv zainteresować czy olać? 50hz trochuuuu mało. Czekam na opinie. |
Mam, ale wypuszcza tylko 2.0. Tak sobie to geniusze i innowatorzy z Samsunga wymyślili :-Pc
|
M@X a jaki masz tv moze masz toslink w tv ?
|
Cytat:
Apple nie jest jedyną innowacyjną firmą... jeśli wybierzesz modele konkurencji (czyt. samsung). to zauważysz, że ich topowe modele są podobne w działaniu do Apple znoszące przy okazji ich ograniczenia w niektórych dziedzinach... Nie ma tu mowy, o modelach nie flagowych.. te rzeczywiście są tragiczne... Mam porównanie: - Model ze średniej półki - koszt kiedyś ok 2 tyś. - Model z wyższej półki - koszt kiedyś ok 10 tyś. Mowa o TV i szybkość działania smarta jest całkiem inna... w górnej półce otwiera się momentalnie... Jedynie co mogę zarzucić to aktualizacje... są bardzo długie... nie są w tle - to mają jeszcze do dopracowania... :) |
Wydajesz się rozsądny i mam nadzieję, że nie mówisz serio ;-)?
Przecież tych padak nie da się nazwać Smart telewizorami. Czekać 10 sekund aż uruchomi się YouTube w 2016 roku? Bez jaj - jeszcze mnie nie pogięło. Jedyne co ma sens jak na razie to Android TV, a te produkują na razie tylko Sony i Philips według mojej wiedzy. ...co nie zmienia faktu, że rozmawiamy o skrzyneczce - miana telewizora nie wchodzi w grę. |
Jest rozwiązanie...
Kup TV Samsunga - Ma S/PDIF - Ma Netflix - Ma YT - Ma Spotyfii - Wspiera pady BT + klawiatury BT Czyli, można - i nie trzeba, dodatkowych urządzeń :szczerb: Jako ciekawostka: Jakoś miejsce na S/PDIF się znalazło... :) |
Ja sam nad tym boleję ;-). Sam mam Z-5500 na SPDIF i jak mi padnie Amazon Fire TV pierwszej generacji to nie wiem co zrobię. Druga generacja - brak SPDIF. Apple TV 4 - brak SPDIF. Nie ma praktycznie czego kupić pod TV, a nie chcę chińszczyzny z interfejsem rodem z telefonu niedostosowanym do pilotów. Jak masz jakiś pomysł daj znać. Wymagania: interfejs "telewizyjny", SPDIF, Netflix, Kodi, YouTube, Spotify, wsparcie dla padów Bluetooth, wsparcie dla gier.
|
Pomoc w wyborze najlepszego Smart TV
Tak jak w temacie będziemy tutaj dyskutować na temat wyboru najlepszego Smart TV, rynek jest rozwojowy i nie koniecznie musi to być tv z opcja 3D, zaliczają tu się praktycznie wszystkie telewizory na systemie operacyjnym Android TV, Tizen, Firefox OS, Opera TV, Aquos NET+ , oraz o instalacji oscam na wybrane modele tv samsunga.
|
Smart w telewizorach bez android.TV jest udawany i nie ma sie co oszukiwac. Dokup sobie Amazon Fire TV Stick do "duzego telewizora" i nie zaprszataj sobie glowy rozwiazaniami "pseudo-smart" - przerabialem, nie warto.
|
z uwagi na wiernosc odzorowania kolorow na obrazie jestem za Sharp lub Toshiba
imho Samsung/LG/Sony za bardzo daje cukierkowo kolory i ciezko to wyregulowac a jak zalezy na Smart - to jak wyzej plus dodatkowo Android TV Box (lub cos innego w tym stylu) - bije wszystkie smarty na glowe i mozliwosciami i latwoscia obslugi tu przyklad, ale nie mialem go w lapkach proponuje isc pomacac https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizo...m_campaign=xml wszystkie wymogi spelnione za te same pieniadze mozna miec 49" 4K Sharpa |
Panasonic - najlepszy (zdecydowanie szybszy) imho smart
Toshiba lub Sharp - najwierniejszy oryginalowi obraz - imho oczywiscie Samsung - bdb integracja we wlasnym ekosystemie (allshare) Sony i LG - to samo to Samsung dlatego ja bym wybieral z drugiej grupy, ale to ja, bo kazdy moze miec inne priorytety |
Jeśli o mnie chodzi to te wszystkie funkcje SMART to o kant d. rozbić.
Za chwilę się zdeaktualizuje, będzie brak nowego FW... SMARTa to sobie lepiej samemu na Androidzie zorganizować (CEC HDMI i te sprawy). Wiem po moim Szajsungu. |
Słuchajta mam problem z TV Samsung ze Smart TV, wiadomo po gwarancji || Po włączeniu zanim się rozgrzeje restartuje się z 5 razy, średnio w odstępach 5-10 minut, występuje przy tym "klikanie" tak jakby rozłączało prąd na przekaźniku ;) Gorący już działa bez przerw. WTF???
|
Cytat:
Użytkuje od roku, poza mała wpadką na starcie [zatopiona muszka w matrycy, wymienili na nowy w 7 dni] problemów brak |
Cytat:
Skupiłbym się na FHD 42"-46". Co myślicie o Sony? W sklepie mi go bardzo polecali. Samsungi mają zbyt nasycone kolory tak jak w smartfonach. |
Odkopiemy trochę ;)
Poszukuję TV 42" - 46" max. Musi być smart, mieć wszystko etc. Myślałem o rozdzielczości 4K np. taki 3D nie jest mi do szczęścia potrzebne. Co byście polecili? |
Cytat:
Cytat:
wątpię by były w sprzedaży w 2015 pomijając wielokrotnie wyższą cenę od umierającej plazmy, w gratisie raczkująca technologia z wszelkimi wadami/niedoróbkami wieku dziecięcego... dzięki za rady ale nie skorzystam |
Sharp LC-46LD264. Bardzo dobra marka, swoje matryce. W bardzo przystępnej cenie. Do tego słabiutki komputerek do 350 zł i masz smart TV jak znalazł. Ten cały "Smark" do wymysł marketingowy, który w dodatku pędzi jak 56kbs w latach 90tych. Strzeżcie się marketingu!
|
Cytat:
http://www.synology.com/pl-pl/support/tutorials/452 Nie ma problemu aby z twojego NASa zrobić serwer DLNA. Samsung TV posiada wiele aplikacji - m. in. YouTube (z funkcją screencast - pisałem o tym wyżej). Czy posiada TVN Player? Szczerze nie wiem. Ma ONET VOD i podobne. http://content.samsung.com/pl/conten...appsTvIntro.do Mam już swojego 32" jakiś czas i jestem zadowolony. Kupiłem drugi najbardziej wypasiony model z 32". Opinie o nim masz wyżej ;) |
@loki7777 w takim razie kieruję się w stronę 48;) Dlaczego sobie darować?
@andy czy w smart tv samsunga jest funkcja przeglądania sieci? tzn. chciałbym oglądać zdjęcia, filmy nie używając DLNA (mam synology w domu wolałbym aby samba wszystko załatwiła). Oczywiście po WiFi. Potrzebuję również aplikację tvn player (w zimę lubię posiedzieć przed TV z moją dziewczyną przy jakimś serialu :) ) Dzięki EDIT: YouTube też by się przydał ;) |
@rosol czego oczekujesz od funkcji smart? Czy oprócz niej na czymś jeszcze Ci zależy? WiFi, DLNA itp?
|
Witam,
Poszukuję TV z opcją smart tv. Co do wielkości to myślę o zakresie 40-48 cali. Brać większy? :> idealnie chyba byłoby 42cale Wybrałem na początek model Samsunga UE48H6400. Dobre toto? Może jakieś LG będzie lepsze? Na co w ogóle zwracać uwagę przy zakupie TV? Dzięki za podpowiedzi. Pozdro |
chyba namowiliscie mnie na smart TV :D
w kazdym razie na razie zastanawiam sie nad zakupem tych dwoch zabawek: soundbar Lenco SB-210 BT http://www.lenco.com/p/sb-210-bt/ - cena okolo 440 PLN w PL (o ile w ogole go dostane, najwyzej 400 PLN w DE z przesylka) tv Toshiba 32L6353DG - jakies niecale 1400 PLN http://www.toshiba.pl/television/con.../l6/32l6353dg/ dobry wybor czy cos innego? |
Tak jak w temacie będziemy tutaj dyskutować na temat wyboru najlepszego Smart TV, rynek jest rozwojowy i nie koniecznie musi to być tv z opcja 3D, zaliczają tu się praktycznie wszystkie telewizory na systemie operacyjnym Android TV, Tizen, Firefox OS, Opera TV, Aquos NET+ , oraz o instalacji oscam na wybrane modele tv samsunga.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:14. |