![]() |
kilka pytan co do Teac CD-W54E (4x/4x/32x)
jestem szczesliwym posiadaczem nagrywarki Teac CD-W54E (4x/4x/32x). Mam kilka pytan:
1. Podkrecanie. Czy sprawdzono juz czy ten model zniesie bez bolu BIOS od CD-W58E albo od CD-W512E ?? 2. Jaka jest wytrzymalosc tej nagrywarki w ilosci nagranych plytek? 3. u mnie chodzi to jako czytnik tez, bo to jedyny naped optyczny w moim kompie. Jak to robi na jej zywotnosc? Wypalam bardzo malo, 3 CD/ tydzien okolo, troche nosze dane na CDRW, audio wcale 4. ja mam jakis tam ostatni rzut tych spawarek, kupowalem niedawno i nie wiem czy wszyscy tak maja czy tylko te ostatnie byly trefne. Otoz obie diody READ i WRITE mam tego samego koloru (zielone). Rozrozniam je tylko po tym ze READ jest prawa a WRITE lewa. Na innych Teac CD-W54E tez tak jest? Spawarke polecam kazdemu, chociaz wolna ale wypasiona, zawsze nagra i wszystko odczyta, nawet porysowane jak diabli. Michu |
Re: kilka pytan co do Teac CD-W54E (4x/4x/32x)
Cytat:
Witam ! Ja mam do Ciebie pytanko z innej beczki mianowicie jak wycisnąłeś z PIII 500 te dodatkowe 60 MHz / programowo czy sprzętowo / |
ejjj
przeciez wiem ze kilka osob ma tutaj te nagrywarke wiec chocby o tych diodach moznaby cos napisac, zwlaszcza ze nowy jestem tutaj....
|
Tak obie diody sa zielone i Read jest prawa, Write-lewa.Nie probowalem podkrecac wiec ci nie powiem.Jesli chodzi o nagrywanie to jest wytzymala.Po zakupie nagrywalem nawet 5 plytek dziennie na niej, teraz malo ok. 4 tygodniowo.Mam juz ja 2 lata i nie mialem ZADNYCH problemow.
|
Witam
To ja mam pytanko z innej beczki. Jaki macie firmaware? U mnie jest 1.1B i ponoć można zapodać 1.1Y ale jaki bede mial z tego pozytek? Co daje ten nowy Biosik? I jeszcze jeden problem. Własnie wczoraj nabyłem tego TEAC 4/4/32. Nagrałem pierwszą płytkę i co...ano SiDik nie widzi jej. Bez problemu odczytuje ją natomiast sama nagrywara. Miałem zrobiony obraz CloneCD pewnego programu i wlasnie za pomocą Clone CD nagrałem tą płytkę. Dane zajmowały około 640 MB a nagrywałem na płytce 700 (Verbatimka). Co robię nie tak? Dodam, ze potem nagrałem troszkę danych na CD-RW (uzywając NERO) i juz wszystko było super cacy (Sidik widział płytkę i dane). Pozdrawiam Bartek www.aztec.pl/flanker2 www.aztec.pl/virtual |
co do plytki: pewnie nie zamknales CD-R albo sesji nie zamknales.
ja tez widzialem ten BIOS 1.1Y a sam mam 1.1B - ale tez nie wiem co on daje nowego. Upgrade nie robie bo po co jak mi wszystko dziala co chce. Szkoda spawarki jakby co. |
Hmm...w samym CloneCD zdaje mi sie ze mialem zaznaczoną opcję zamkniecia sesji..
A mogę teraz taką płytkę odpalić pod NERO i zobaczyć czy jest zamknieta a jak nie to czy mogę ją zamknać? Pozdrawiam |
ja zapodałem na w54 ten 1.1y i nie zauważyłem żadnej różnicy
a co do zmiany firmware to kiedyś było to walkowane na forum z tego co wiem i pamiętam to w54 i w58 się zbytnio roznią aby taka operacja miała szczęśliwy finał pozdro |
[QUOTE]Tatanka napisa***322;(a)
[B]jestem szczesliwym posiadaczem nagrywarki Teac CD-W54E (4x/4x/32x). :-D :-D dobre stary:-D :-D czasami możnba się uśmiać na tym forum. tak dalej:-D :-D |
Nie wiem co w tym takiego śmiesznego. Sam mam taką nagrywarkę. Nie jest demonem prędkości ale jest niezawodna. I jak dla mnie wystarczy. Nie wypalam duzo i te 4/4/32 mi wystarcza.
A nie kazdego stac na najnowsze demony szybkosći za 300 zł :) Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
8) 8) 8) 8) Ma skubany głowę 8) 8) 8) 8) Ostatnio mówili coś o opium ... reszty się domyślcie. |
Cytat:
|
Cytat:
JA narkoman !!! Człowieku ja nawet jeszcze ani jednego papierosa nie zapaliłem a tu od razu od narkomanów mnie wyzywają ... A bułek z makiem tesh nie jem bo to dziadostwo w zęby wlazi ! Pozdrawiam wszystkich bez nałogów !!! chociarz nasze mózgi będą w przyszłości sprawne :-D :-D |
Cytat:
pozdro |
Witam !
Nie wiem czy słyszeliscie takiego gościa o xywie Karramba ! Śpiewa mniej więcej tak ! - Może jush wiesz a moze nie ale ja bardzo bardzo bardzo boję się o mój mózg ,o moje komórki szare stare / nie takie znowu / ale parę ich mam złoty plan number one ... Więc żadnego palenia czego kolwiek / wykluczajac opony /:-D |
A ja jestem nalogowcem i palilem,pale i bede palic, az do dnia ostatniego!
I zaprawde powiadam wam- nic nie zastapi papieroska po dobrym jedzeniu! (i przed...no w trakcie gorzej) i zaden chmiel tego nie zastapi.:P |
Nigdy nie wypalilem 1 papierosa ale wiem od kolegi ze PAKISTAN daje niezlego CZADU;) :P
|
Aha konraf czy kupiles nagrywarke od kogos czy w sklepie (nie sadze zeby jeszcze byly w sprzedazy)??? Bo jak ja moja W54E kupowalem jakis wiecej niz roczek temu to mialem juz firmware w wersji 1.1Y wgrany.
|
Cytat:
pozdro |
Murt - kupiłem nagrywarę od kogoś - ale była nowa - nieuzywana :)
Pozdrawiam |
Cytat:
|
no prosze ja tak czytam i śmieje sie do rozpuku . O tematu teaca 4x do papierosów i narkotyków ..ciekawe. Zwracam sie do działu kierujacego tym forum oraz serwisu cdrinfo do utworzeniu nowego działu
,,seks ,narkotyiki i rock and rool " :-D |
Panowie oczym wy wkońcu mówicie.
|
Cytat:
|
Troche LUZU:-D Panie i Panowie:P
Stosowanie smiertelnej powagi grozi ostarcyzmem:'( Przynajmniej z mojej strony:cool: |
ja na pewno jestem wyluzowany:-D
|
Cytat:
|
Cytat:
Witam ! Hehe no a o O.S.T.R. słyszałeś to nasz Łodzki raper !:-D :-D |
Cytat:
|
Miejsce Polska system samowolka, cel to forsa w tym tki sekret, biore co los da zycie made in polska, to jest moje miejsce bo kocham to miejsce:-D :-D :P :-D :-D
|
Cytat:
Czyzbyscie sie znali?? Jesli nie to daj na luz bo mozna kogos niezle obrazic...........:( |
Cytat:
|
Cytat:
Czy Ty się kurde czasaem nie za daleko zagalopowałeś ... To ze Ci się coś nie podoba to nie znaczy zeby mnie tak nazywać !! I niczego nie ćpam a to ze szukasz zaczepki to jush nie moja sprawa ! |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Moj komentarz, do twojego zachowania: |
hahahahah:-D :-D :-D :-D :-D :-D
|
Cytat:
Witam ! Pewnie chodzi Ci o to " reszty się domyślcie " chmm czy to taki wielki powód do kłótni i wyzywania mnie od gejów i lam ?! Nie wiem co Ty sobie wymyśliłeś ale wierz mi na tym forum było o wiele więcej takich sytuacji tzn jakieś sprzeczki czy małe najazdy na siebie / w celach czysto rozrywkowych branych na żarty / ale nikt nigdy na serio nikgo nie wyzywał !!! Yahol ... a jush nic nie będę pisał bo przybłąka się do mnie jeszczę parę opisujących mnie określeń / ! |
ech, Bagjo_, płakać mi się chce jak to czytam. Rzeczywiście, koło 650 postu puszczają nerwy...
Do starych wyjadaczy - pamiętacie gościa o xywce 'radoskur'(wiel)? |
Cytat:
Radoskur napisał tylko jednego posta ... |
A ja za to napisze cos WIELKIMI literami:
CHAMSTWA NA FORUM NIETOLERUJEMY!!! |
Cytat:
Tak się jeszcze zastanowiłem czym mogłem jeszcze kogoś urazić .. przepraszam za nałogi to w końcu Wasza sprawa co robicie ! Pozdrawiam tym razem wszystkich z nałogami i bez :) oraz przepraszam Bagj_'a za zasugerowanie / niechcący / ze jest narkomanem / jeśli Ty tak to odebrałeś / |
Cytat:
W swoim poście zastosował nawet zwrot grzecznościowy - napisał pozdrowienie "Ty *****u". Ciekawe, skąd się tacy biorą? |
Cytat:
Jezeli kogos niechcacy urazilem: PRZEPRASZAM!!! TO NIE BYLO CELOWE I ZAMIERZONE!! |
Cytat:
PS. oby było mniej takich przygłupów (UWAGA! NIE CHCIAŁEM TYM WYRAŻENIEM NIKOGO URAZIĆ):-D |
Cytat:
Witam ! Kurde wpadnijcie tam stronka super np: gościu mówi ze cos mu rzęzi w Lanosie padają może ze dwie odp na temat a dalej mówią jak to fajne wntylator pracuje w Polonezie Póżniej jest wzmianka o odkurzaczu a potem gościu się wyłamuje i mówi że went. w jego kompie tesh są głosne POLECAM jak ktoś ma zły dzień! http://autokacik.pl http://autokacik.pl http://autokacik.pl |
Duzo ciekawsza jest kwestia: ktora strona jest ktora? Czy to jest z prawej strony, czy z lewej? No tak... jak sie stanie z przodu, to tlumik jest z prawej, a jak z tylu - to z lewej.... zdumiewajace? nieprawdarz?
|
dobra laser przyjmuje przeprosiny, dla mnie to była sprzeczka wyluzowana i nawet nie mam zamiaru juz się z nikim kłucic, ale przyznaj sam że z OPIUM przesadziełeś, a ja nie lubię takiego cwaniactwa i pojechałem ci po całości. sory . mniejsza juz o to wyciągam rękę na zgode bo nie chce sobie pprzepieprzyć życia na tym forum, a mam nadzieję często tu wpadać bo ciekawszego forum jeszcze nie widziałem i prezynajmniej moge się czegoś dowiedzieć . pozdrawiam.
|
powiem jedno - jako staly bywalec dwoch powaznych forow hardware'owych w Polsce (THGpp i Tweak.pl) oraz od czasu do czasu tego tutaj (cdrinfo.pl) widzialem juz wiele rzeczy ale dluzszego i glupszego off-topicu niz ten to na pewno nie....
Dziekuje wszystkim ktorzy odpowiedzieli na moje pytania (jak by nie patrzec to ja zalozylem ten watek). Do zobaczyska - Michu |
Witam !
W końcu jesteśmy cywilizowanymi ludźmi i potrafimy się jakos dogadać nie ! A jeśli chodzi o opium to poprostu tak wyszło ze coś akurat w TV gadali i sie mi tak napisało ... i pech chciał ze Ty tak to odebrałeś dobra mniejsza jush oto ! Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz sorry za to ze musieliście czytać te wszystkie pierdoły ! Ale w koncu trza się czasem wyuzować ! PS: Tatanka mam nadzieję ze doszedłeś do tego co chciałeś a jesli chodzi o głupie i długie OT to wpadnij sobie na adres podany parę postów wyzej ... naprawdę niektórzy nas przebili:-D ;) :) |
Cytat:
|
1. Nie próbowałem podkręcać.
2.Wypaliłem około 800-1000 sztuk płyt. 3.Mam już ją dwa i pół roku. Używam jej do odczytu i nagrywania. 4. Ja tez mam dwie zielone a mam jedną z perwszych partii. Ja też polecam każdemu. Korekcja błędów jest super. |
Witam !
Dlaczego ten topic ma 5 gwiazdek :-D ;) :) ??? |
Ja się również nad tym zastanawiam8-) :-D
|
Bo ktoś go ocenił na pięć. Przecież Wy też możecie oceniać tematy.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:11. |