![]() |
Banalnie proste na windzie ;)
|
Przyznaję że próbowałem na Linuxach... w terminalowym trybie tekstowym. Niestety żaden terminal nie rozpoznaje komendy mkexfatfs. Sprawdzałem w trybie Live, jak i na zainstalowanej maszynie. Będę próbował na Widndzie już dalej z podawanymi przez Was programami. Karta 64gb za 41 złociszy w sklepie.
|
Piszę dla Kowalskich ciekawych świata z otwartym umysłem. :czar: Już się powoli w szufladzie nie mieści.
|
Eee tam nie badz dramatyczny , po prostu pisze co zrobi kowalski majac winde na lapku ;)
|
Jego problem. :)
Mnie jest łatwiej na Linuksie bo tam mam wbudowane dobre do tego narzędzia, poza tym nieraz odpalam i Windowsowe, co do których nie mam zaufania (czyli większości). Moje poradniki i tak czyta tylko kilka osób na krzyż, więc nawet mi szczególnie nie zależy by kurczowo trzymać się windy. Rytuał wgrywania obrazu, rozszerzania go i formatowania uważam za idiotyczny, a dskmgmnt za program zamrożony w czasie lat 90-tych, czyli dzisiaj już gówno. BTW: Ja nic o wgrywaniu Linuksa nie pisałem, tylko o uruchamianiu Live z pendrive'a, którego warto mieć w roli rescue media. Szczególnie w dobie Windows 10. |
Cytat:
lol2 lol2 lol2 , teraz to konkretnie zafantazjowales, powiem tobie co windziarz zrobi: wsadzi karte w czytnik dwoma kliknieciami wgra obraz a nastepnie kolejnymi trzema ja sformatuje :czytaj: nastepnie w vicie zrobi kopiuj wklej i bedzie mial gotowca :spoko: , I zdecydowanie NIE bedzie wgrywal linuxa dla zasady bo mozna wywazyc otware drzwi :haha: |
|
Poradnik fajny , a teraz zrob go dla wiekszosci normalnej populacji ludzi co uzywa windows :P
|
Tak jak pisałem, Enso jest dla 3.60 i 3.65. Na nowszych nie działa bo załatano baga w SBL. Enso = boot do taiHENkaku.
Przeczytaj też posty z 6 grudnia, stąd: https://www.psxextreme.info/topic/11...round/?page=13 |
Cytat:
... i taka forma wskazówek baardzo mi się podoba. Bo niestety dostając coś pierwszy raz do ręki to trzeba jednak nadrobić najpierw podstawy w słowniczku pojęć. Biorę się za robotę. Tak jak mówiłem już nabyłem z 3.63 więc teraz muszę zrozumieć, co będzie najlepsze. Czy dobrze rozumiem z wpisu że w powyższym przypadku 3.65 jest lepsze od 3.68 ze względu na utratę modyfikacji po restarcie (w przypadku update'u do 3.68)? BTW. Niezmiernie dziękuję :Dtoast2:spoko: |
Ilość załączników: 1
No więc kolega mnie prosił to zamieszczam tutoriala: ;)
|
Szlak przetarty, działa po mojemu, poradnik w drodze. :D
@KaiQ Musisz wejść na 3.65 jeśli chcesz mieć Enso (auto boot do CFW) lub 3.68 jeśli wystarczy Ci H-Encore (ginie po restarcie). A więc musisz ogarnąć takie tematy:
|
To inaczej , jak ty nie wiesz to kto ma wiedziec :P
|
Zawracałem gitarę o Storage Manager, a drugie pytanie dotyczyło obecności MBR. :P
|
O prosze a jednak da sie umknelo mi , a ja bym poczekal na prawdziwe CFW po tym co pocieklo powinno byc za jakis czas :)
|
|
Cytat:
|
Z tego co mi sie wydaje i tak musisz zaczac od 3.60 .
Cytat:
|
To któryż Waść taki Majestro z tą PeeSVitą? ... a na serio potrzebuję dobrych podstaw by ruszyć z dziewiczym 3.63 ,a z tego co już wiem to co najmniej na 3.65 przejść muszę. Cóż radzicie, jak radzicie... bo z tego co mi wiadomo bez moda to mi konsola też tego Chińskiego adaptera nie obsłuży.:help:
|
Moduł gamesd to antyk.
I po co mam wgrywać, na dodatek niepotrzebnie doradzają go wgrywać akurat tamtym programem, tylko po to by ominąć MBR i ponownie sformatować. To jest w mojej ocenie bezsensowne. Można to zrobić z poziomu Linuksa przez "mkfs.exfat". :P |
Jakie antyki ? najprosciej jak sie da , format exfat, wgranie image, edycja pliku i gotowe :P
|
Nie bardzo przetarte skoro proponujecie mi jakieś antyki i dziwadła. :czar:
|
Szlaki dawno przetarte u mnie 2 wity sa i obydwie "naprawione"
|
Wolę coś elastyczniejszego, więc zostanę przy storage managerze.
Zrobię to na Linuksie bo to jakaś bezsensowna dzierganina. Powód dla którego ktoś ten obraz zrobił jest taki, że Windows nie potrafi założyć systemu plików bez tablicy partycji. Chyba. :D W każdym razie dzięki za linki, idę przecierać szlaki. ;p |
Kartę sformatuj jako exFat. Użyj Win32 Disk Imagera:
https://sourceforge.net/projects/win32diskimager/ I za jego pomocą na kartę wrzuć zzBlank.img https://drive.google.com/file/d/1pR3...jxzlvqh1Q/view (Zmienia coś w nagłówku dysku przez co Vita nie odrzuca takiej "partycji") Olej Storage managera - poleć oldskulem i po prostu użyj tego pluginu: https://drive.google.com/file/d/0B66...R1U3dNUUE/view Ustawia SD2Vita jako Uma0 pozostawiając kartę Vity jako ux0. Kod:
*KERNELhttp://wololo.net/2017/07/20/setting...-done-windows/ |
exfat , jest gotowiec do wgrania jako obraz , jak bedziesz formatowac nie rob za malych klastrow bo bedzie sie mulilo z instalacja i rozpakowaniem , w zajrzyj do wololo tam jest caly opis ;)
|
Cuda chińskie: SD2VITA.
Doszła dziś do mnie SD2Vita. Wygląda solidnie, tylko holender co ja mam z tym zrobić? :szczerb:
1. Chciałbym aby ta pamięć była jako uma0 (nie chcę ux0 bo konsola bałagan tam robi). Czyli muszę zastosować moduł Storage Manager z takim o to skryptem, tak? Dobrze kombinuję? Kod:
MCD=ux03. Czy z tablicą partycji, czy na goło? Jak z tablicą to chyba MBR? Adaptując najnowszą forumową modę: #Szczuru #Yaoicośtam :szczerb: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:05. |