![]() |
masz to bo nie czyscisz dysku a instalujesz system na system... Walnij formata to nie bedzie tych plików.
|
|
Pewnie że się nie przejmuję. Update'y instalowałem i tak tylko w razie ostatecznej ostateczności.
Ale jakby kto się strasznie upierał: https://www.cnet.com/how-to/windows-...rom-windows-7/ |
Wszędzie piszą, że już nie...ale nie zgłębiałem tematu. Długo było ale się skończyło.
BTW używaj win7 i się nie przejmuj. |
O ile mi wiadomo bezpłatna migracja z w7/8 do w10 jest w dalszym ciągu możliwa i legalna.
Ale beze mnie. :P |
Ten dings chyba tylko umożliwia migrację na win10 (może bez utraty danych), a kwestia seriala/licencji pozostaje w gestii użytkownika, tzn albo masz już wcześniej - wpiszesz i aktywujesz, albo zakupisz później.
|
Widziałem to :> ja mam win10 na penie i raz to zainstalowałem i tam nie podawało się klucza tyko chyba coś pisało o rejestracji później ??? ale w dziesiątce za dużo magii dla mnie i odinstalowałem :ysz:
|
Cytat:
a co do klucza ... to do dziś na stronie MS jest MediaCreationTool i instaluje win!) do wersji jaką masz na kompie. Ale jak bardzo to legitne to nie wiem ;) ale jak leży na stronie MS to chyba na to pozwalają ;) toast2 |
No i z dniem wczorajszym Windows7 wczoraj stracił ''wsparcie'' dostałem info na PC ale coś tam jeszcze pościągał jakieś 4 aktualizację i na razie działa toast2 zobaczymy i tak praktycznie żadnych aktualizacji nie instalowałem :> jak coś to mam instalkę Win10 Home i Pro ,na penie trzeba by było tylko klucz zakupić :ysz:
|
I tak skonczysz z win10 bo duuuuzo gier wymaga tego systemu , a da sie zrobic z win10 win7 wygladem , i od razu wszystko wyglada normalnie :) ja tak mam i se chwale ;)
|
No widzisz, bo GRY TO ZŁO! :rotfl:
Jak masz system 64bit to nie zainstalujesz alcohola x86, bo właśnie niezgodność systemu. Musisz trzymać się wersji 64bit we wszystkim. Windows 10 też jest dla ludzi. |
I doopa musiałem znów format robić ,ale teraz nie ''naprawiałem'' systemu tylko formatowanie i nowa instalka , a co się stało to nie wiem k***a naściągało ponad 100 aktualizacji :ysz: więc zostawiłem kompa i pojechałem do pracy , po robocie coś tam się instalowało ,a potem był komunikat o niepowodzeniu i o cofnięciu do wcześniejszego stanu ,ale czekać godzinę mi zbrzydło ,więc nowy system dałem :> i co ciekawe nie mogę zainstalować Alcohol 50% bo wyskakuje komunikat o nie zgodności systemu ??? mam 64bit a pobrałem 86bit , potem ściągnąłem trial Power iso ale magikiem trzeba być żeby zainstalować grę z obrazu ,tzn, ona była na drugim dysku ale trzeba było doinstalować Framework z gry i direxa , no ale wirtual clone draiwe dał radę :party: Instalowałem też na drugim dysku Win10Home bez klucza ,ale to to już czarna magia jak dla mnie :taktak:
|
Zobacz ile tego jest https://www.cdrinfo.pl/downloads/dys...e-(hdd)-backup
Poczytaj sobie, wybierz coś co robi backup partycji (np. z systemem) albo całego dysku. Uważaj na triale, np. świetny Acronis True Image, bo zrobisz obraz, a po czasie nie przywrócisz bez licencji. Poczytaj, coś wybierz, pobaw się.... :spoko: Edit: Tu masz jeszcze klonowanie dysków/partycji https://www.cdrinfo.pl/downloads/dys...dd)-klonowanie |
Jak zrobić ten obraz ? chodzi mi o system i aktualizacje , chyba i tak będę musiał kupić klucz na win10 i dociągnąć :hmm: a gry zainstalowałem na drugim(chyba) dysku mam dwa jeden stary Seagate 500GB i nowszy(ale też już stary) Seagate 1TB z tym że ogólnie po podzieleniu tego na partycje tych ''dysków'' jest 5 i w sumie nie wiem czy gry są na tym co system czy nie k***a
|
Po co ci aktualizacje na PC, one są na winupdate. To nie tylko pliki, ale też wpisy rejestru. Powinieneś od tego zacząć po formacie i instalacji windy, a nie rzeźbić z kopiowaniem nie wiadomo czego. Tego frameworka też pewnie w końcu dociągnął sobie z winupdate.
Teraz jak już uznajesz, że wszystko chodzi oki, to zrób obraz dysku. Będziesz miał od razu z grami. |
lepiej obraz ;)
|
Po ściągnięciu tego frameworka nie chciał mi się zainstalować coś tam było o nie zgodności systemu :ysz: połatałem win system 32 przenosząc brakujące pliki z old i styx zatrybił tzn. zawiesił się podczas wczytywania :sciana: odinstalowałem go , w między czasie coś mi tam jeszcze naściągało się z win update , a przeważnie mam aktualizacje zaznaczone na nie instaluj tylko pytaj :> no i dziś znów zainstalowałem grę i działa :fala: pierwsza część przypadła mi do gustu więc chciałem w dwójkę zagrać .
A wiesz może gdzie na PC siedzą te aktualizacje czy da radę to skopiować czy lepiej teraz zrobić obraz dysku? Rekomendowane: Intel Core i7 3.6 GHz/AMD FX-8350 4.0 GHz, 8 GB RAM, karta grafiki 4 GB GeForce GTX 970/Radeon R9 390 lub lepsza, 11 GB HDD, Windows 7/8/10 64-bit Minimalne: Intel Core i5-2500 3.3 GHz/AMD FX-6300 3.5 GHz, 8 GB RAM, karta grafiki 1 GB GeForce GTX 560/Radeon R7 260X lub lepsza, 15 GB HDD, Windows 7/8/10 64-bit Myślałem że na moim złomku nie pójdzie bo mam i5 2500K 3.30 8RAM i GeForce gtx 580 a ładnie śmiga :) |
Masz framework ? moze trzeba by zainstalowac zbiorcze C++ , a jak przeniosles dll to moze uprawnienia nie pasuja winda to wredne szmacisko , najlepej wszystko zainstalowac zbiorczo i zaraz po reinstalacji systemu ;)
|
Ilość załączników: 1
Gra Styx Shards of Darkness po instalacji jak się klika na exe wyskakuje okienko że nie znaleziono api ms runtaim dll a jest w Windows bo przekopiowałem z old i jak zamykasz to okienko to pojawia się kolejne gdzie pisze aby uruchomić ten program to trzeba zainstalować C+ co jest na płytce z grą , ale w czasie instalacji tego C++ jest taki komunikat i można te błędy zobaczyć w pliku dziennika k***aw plikach gry ten C++ jest z 2015 i też są te błędy więc pobrałem najnowsze widoczne na foci i ten sam błąd :ysz: Gra jest pożyczona z wypożyczalni :> bo według specyfiki mam za słabego kompa nawet na minimalne ustawienie i może dlatego? ale miałem też wypożyczoną Sniper Ghost Warior Contrakt która miała większe wymagania jak Styx czasem się cięła ale trochę w nią pograłem przed formatem ,a po formacie też nie chciała się uruchomić więc oddałem do wypożyczalni ;)
|
jakim bledem ?
|
Przeniosłem te bibloteki api i kilka gier działa a kilka nadal nie , zauważyłem że wina jest Runtime C++ od 2015 bo instalują się ale z błędem dziennika ale ja nie kumam czaczy :nie:
|
niepowinno ;)
|
Faktycznie :piwo: i tak porównując to co jest na świeżym systemie a na tym old to sporo tych dll mi brakuje a w starym są , czy jak to przekopiuję do nowego to coś się nie spitoli ???
|
Glownie system32 ;)
|
Nie będę zakładał nowego tematu ,więc zapytam tutaj :D gdzie na PC siedzą pliki biblioteki DLL bo po tym formacie parę gier mi nie działa domagając się właśnie dll inne działają , a nawet te które działały po ponownej instalacji nie działają :sciana: Pościągałem najnowsze stery ,aktualizacje itd. mam też tu kolejne pytanie o Windowsa bo ja jeszcze na 7 jadę :> a tu mi wyskoczyło żebym aktualizował na 10 :ysz: trzeba więc klucz zakupić i ściągnąć k***a
|
Ilość załączników: 1
Obcego języka nie znam :ysz: więc przeczytałem to za pomocą tłumacza google :D muzykę, dokumenty itd. przekopiowałem do ''moich dokumentów''etc. a tamto z old usunąłem wszystko oprócz folderu windows , po powtórnym odpaleniu na razie wszystko działa :> defragmentuje dysk ''C'' chciałbym też ''D'' ale nie mogę , pisze że zastrzeżony przez system , a nic na nim nie widać ??? Ogólnie to gdzie można znaleźć informację który dysk jest który? tzn. mam dwa dyski jeden stary 500GB (chyba) na nim jest system więc pewnie to ''C'' mam też drugi dysk 1tb (chyba) i nie wiem który to jest-E,F,G :sciana:
|
|
Windows Old
Pytam bo nie znam się na tym :ysz: jest takie coś na dysku C gdzie mam system pod XP tego nie było , zajmuje toto miejsce i do czego potrzebne ? w piątek usunąłem i musiałem na nowo instalować win7 i znów ten OLD jest :sciana: Więc się pytam czy można to usuwać czy nie ???
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:25. |