![]() |
kowanski
gratuluje zazwyczaj działają te najstarsze dedykowane ze strony producenta laptopa czy MBO xx razy sprawdzałem testowałem na różnych platformach |
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Cytat:
|
Proszę o foto etykiety OPU wszystkich modeli slim DVD i BD, żeby był widoczny tekst i QR-code. :uklon:
|
Już testuje Jitter na lapku :)
Potrzebne są dedykowane drivery IDE i CDSpeed-SE3.exe z odblokowanym Jitter dla Lite-On. |
dziwne
dobrze by było ten napęd podpiąć do stacjonarki i sprawdzić |
Jest Jitter na Intel(R) Mobile Express Chipset Sata AHCI 10.1.5.1001 :) ale tylko w ODC w CD-DVD Speed 4.7.7.16 brak :(
|
Ja mam HP 8560w z i5-2520M i u mnie sterownik SATA nazywa się tak:
Intel(R) Mobile Express Chipset SATA AHCI Controller Intel 2011-01-12 10.1.2.1004 |
mam podobnego HP 6440b z i5 1st gen. Arrandale
IntelÂŽ INF Driver 9.4.4.1006 IntelÂŽ Rapid Storage Technology 10.6.0.1002 ja mam taki kpl. sterowników |
Cytat:
|
tak ale USB i tak korzysta z chipsetu MBO
poczekamy jak kowanski napisze jaki laptop wtedy postaram sie coś doradzić a podstawowa sprawa jitter zaznaczony w zaawansowanych opcjach ? |
Cytat:
Cytat:
|
nie ważne jaki program CD-DVD Speed 4.7.7.16 jak i ODC
temat rozwiązany dawno temu tj. musisz mieć wgrane dedykowane sterowniki SATA nie te które daje Windows. na jednych MBO czy to stacjonarka czy laptop jest jitter na innych nie ma jaki laptop jaki chipset ? system fabryczny czy instalowałeś sam ? |
Cytat:
Jaki masz system operacyjny ? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Właśnie sprawdziłem nowszego DS-8A9SH i mimo że jakość odczytu/skanów jest raczej słaba, to jitter jest. Napęd ma zmienioną konstrukcję i chipset, jak znajdę chwilę, to wrzucę zdjęcia bebechów. |
Cytat:
|
Cytat:
|
SlimtypeDVD A DS-8A8SH
Ilość załączników: 5
W środku Mediatek MT-1805LN
Testuje też płyty :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:57. |