![]() |
Ciekawe co na to Zbiegu :)
|
niezly manewr z tym numerkiem :)
ale: nawet papier toaletowy wie ze aby byc uzytecznym trzeba sie rozwijac jest tez druga strona w dupie to mozesz miec najwyzej Z(bieg)unke, bo ze Zbiegiem moze byc problem... |
przyjdzie Zbieg lub Bartek i wyrówna :o :o
|
BD - ok ob
ZBIEGł - a fuj, (na razie) |
kizio czy asz tak bardzo sie nie rozbujałeś z tymi wyzwiskami na temat moderatorów . Wypisujesz seriale tu i tam i żucasz wyzwiskami na moderatorów , masz mało postów za to wszystko może cie spotkać zaskakująca kara.
|
Re: !!!!!!!!!!!!!
Cytat:
No wiesz każdy tak samo może pomyśeć o Tobie / bez urazy oczywiście / każdy ma własne zdanie i rozum a to co nim wymyśli i napisze świadczy tylko o nim. |
Kizio: przeginasz- u mnie dostałbyś bana hoście, a jak bym miał zły humor to jeszcze bym wysłał maila do Twojego abuse'a.
|
Sonda - a raczej możliwe odpowiedzi - to nawet mi się podoba ;)
ale swoją drogą kizio - ile Ty wypiłeś ??? |
ja, oczywiście, przeciwko moderatorom nic nie mam - i tej wersji będę się trzymał;)
ostatecznie, wywalili tylko dwa moje tematy. co do pierwszego, to nie zaprzeczam, że podawanie numerów kart płatniczych może budzić zastrzeżenia, ale przy tym drugim to już się trochę wkurzyłem(( ale spoko. ostatecznie nikt nie jest doskonały, nawet moderator:-D |
Cytat:
|
Re: Moderatorzy
Cytat:
Adres IP: 80.48.28.254. Nazwa hosta: mglista2.rybnet.pl. a posta juz nie ma :) |
wyszedlem z wprawy:)
heheheh wyszedlem chyba z wprawy w kasowaniu postow
bo wszyscy sa juz tacy grzeczni a tu taki KIZIOL co ma 16 postow na koncie zaczyna szalec PS jak skasowalem cos za duzo to sorki ... |
off-topic
wsumie mozna by zmienic nieco odpowiedzi na ta ankiete :)
1. Ja lubie 2. Ja nie lubie gdy sie mowi o nich zle :) 3. On lubi 4. On nie lubi gdy sie mowi o nich zle :) |
Sorry
Przepraszam za ten posty i tą ankietę niechcialem nikogo urazić a co do postu z moim numerem ip proszę go skasować plesse:'( :( :'(
|
Port State Service
22/tcp open ssh 80/tcp open http 113/tcp open auth 8080/tcp open http-proxy Squid/2.4.STABLE3 Czyli najprawdopodobniej koleś nie ma publicznego ip. Teoretycznie jest możliwe, że to jest jego własny serwer linuxowy, ale z jego wypowiedzi raczej wynika, żę koleś jest za.... żeby sobie postawić samemu serwerek. Tak właściwie to jak wywaliłeś jego posty to trzeba było wywalić cały wątek bo bez jego postów to raczej nie ma większego sensu. |
Re: Sorry
Cytat:
Witam ! Chmm jeśli Ci chodzi o te Adres IP: 80.48.28.254. Nazwa hosta: mglista2.rybnet.pl. dane to masz pecha musisz gadać ze Zbiegiem 12...:-D |
przeciez w nazwi hosta to nawet adres jest - to ejst dzierzawione od tepsy lacze stale na osiedlu... (80.48 - to tepsa)
|
Cytat:
Jest ktoś zainteresowany instalką stałego w RYBNIKU podaję kontakt http://www.rybnet.pl/ |
Problem w tym, że on stoi za maskaradą i to jest adres ich bramy na świat, załóżmy że coś by się przytrafiło serwerowi to narobiłbyś roboty adminowi jego sieci a nie jemu. Do jego komputera się nie dobierzesz.
|
Cytat:
A po co mam się dobierać :) Jak myślisz co bym znalazł na dysku komputera którym dowodzi 11-latek:-D |
Cytat:
inetnum: 80.48.28.0 - 80.48.28.255 netname: RYBNET descr: Rybnet descr: Rybnik country: PL admin-c: SC2062-RIPE tech-c: HT2189-RIPE status: ASSIGNED PA mnt-by: AS5617-MNT changed: tkielb@cst.tpsa.pl 20020123 source: RIPE Domain name: rybnet.pl Holder of the domain: "RYBNET" SLAWOMIR CHROSZCZ UL.MIEJSKA 6/15 44-200 RYBNIK Registration date: 2000-10-13 Name servers: newton.rybnet.pl 213.77.79.2 darvin.rybnik.net.pl 213.77.79.4 Tak się możemy bawić jeszcze długo, tylko nie chce mi się. |
dużo
Cytat:
|
Cytat:
w zwiazkuz tym posluze sie tesktem kolegi Sobala ktorym do dzis mnie rozwala 11 latek o IQ banana :) |
Re: Sorry
Cytat:
ja mysle, ze mozna by pojsc daleji napisac do RYBNETU calkiem mozliwe ze za lamanie zasad i prawa moga Ci zablokowac/zabrac NET ja tego osobiscie nie zrobie ale moze ktos inny zada sobie ten trud |
Tak czy inaczej jak chcesz coś wskórać to admin cdrinfo.pl musi wysłac maila do admina(abuse) jego sieci.
|
Witam !
Przepraszam wszytkich urazonych przezemnie 11 latków którzy nie łamią zasad NETYKIETY ! |
Cytat:
btw ja nie mam 11 lat ale wiem ze niektorzy mlodzi sa calkiem spoko ... |
Cytat:
Witam ! Tesh to wiem ale ci spoko młodzi nie wyzywają moderatorów - hej przecież ty jesteś moderatorem:-D |
Cytat:
|
to nie ja
To nie ja byłem tylko moja kuzynka to napisała podszyła się podemnie :'( :'( :'( .
|
Wiesz co my mamy teraz myśleć. Czy to ty napisałeś te wsazystkie beznadziejstwa czy sobie wymyśliłeś kuzynke do wyłgania sie od wszystkiego .
|
to nie ja
Uwieżcie to nie ja proszę:'( :'(
|
to nie ja
Ja tego nie zrobiłem naprawdę to moja kuzynka proszę uwieżcie mi proszę proszę proszę proszę proszę proszę proszę!!!
|
Takie sciemy ja puszczalem jak ja mialem 4 latka;p Bardziej sie wysil.....
|
ty
Cytat:
|
Cytat:
Witam ! :-D :-D :-D :-D |
Stary, dam ci dobra rade - przyznaj sie ze ci pyfko zaszkodzilo a reszte zrobilo sloneczko;) Tu ludzie sa wyrozumiali na takie chm... objawy, zreszta postaw wszystkim kolejke browara i rozejdzie sie po kosciach;) :-D :P
|
Cytat:
|
Re: ty
Cytat:
|
Re: Re: ty
Cytat:
Witam ! A upust dostanie bo się zapowiada leczenie na dłuższą metę ! |
Po co on się tłumaczy?
Czy naprawde wierzy, że my uwieżymy, że jego "kuzynka" przeczytała sobie pare ładnych wątków z forum, utworzyła nowy wątek, zrobiła ankietę, dodała sobie podpis itd?????? Ja rozumiem, że ma bardzo inteligentną kuzynke, ale nie uwierzę, że laska ni z gruszki ni z pietruszki zaczęła czytać akurat to forum, a skoro jest inteligentna to dlaczego miała by się tak zachowywać? Poza tym jak ta kuzynka wpadła akurat na adres tego forum?Na podstawie ilości Twoich postów śmiem twierdzić, że to nie jest strona startowa w Twojej przeglądarce. FACET POWIEDZ POPROSTU, ŻE ALKOHOL CI ZASZKODZIŁ I PO SPRAWIE A NIE TWORZ TUTAJ JAKIŚ BAJEK.<sorry za caps> Bo wkońcu ktoś może się zdenerwować. |
Ciekawy ktory madry sprzedawca sprzedaje alkohol 11-latkowi:P ;p
|
murt może jego stary ma sklep i zakosił mu klucze :-D
|
tzn.on zakosił staremu:-D
|
Re: Re: Sorry
Cytat:
co kizio zrobił to zrobił i czy nam się podoba jego post czy nie powinien się liczyć z tym, że jakąś karę może ponieść (wg mnie słuszną - ale to inna bajka) ale Ty miłościwie nam Moderujący karzesz go podwójnie za jedno przestępstwo 1. usunąłeś mu post 2. upubliczniłeś IP czym poniekąd go piętnujesz (i to już wydaje mi się niepotrzebne) 1.Proponuję w związku z tym zawrzeć w regulaminie forum stwierdzenie, że adres (a może i inne dane?) każdego z nas może zostać podany do publicznej wiadomości jeśli naruszymy netykietę 2. Uważam (to jest oczywiście moje tylko zdanie), że jako MODERATOR powinieneś postępować w sposób przemyślany - a w tym wypadku - wybacz - mam wątpliwości - skoro chciałeś poinformować jego dostawcę jako moderator - to trzeba to było zrobić - a nie podawać IP Nikt nie jest doskonały, każdy kiedyś popełnia błędy i się na nich uczy. Nie bronię kizia - tylko zasady. PS. A Ty kizio - jak nie chcesz żeby Ci kuzyni obleźli komputer - to se hasło załóż - bo jak się będziesz tak dalej tłumaczył - to mi koledzy ze śmiechu popękają |
Tak patrzę i patrzę. Kiedyś był jak pamiętam taki gość (na starym forum) o nicku "Radoskór" czy coś w tym stylu. A propo zabawienia się z nim. Można się dostać przez sieć NAT (Ach te stare czasy). A wogóle kuzynka musiała byc niezła, znała hasło, stronę? Ciekawe.
|
hackerka ;) harcerka:-D
|
kiedy zobaczylem post kizia mialem nadzieje ze zarowno post jak i uzytkownik wyleca stad po cichu i sprawa zostanie zapomniana - niestety moderator chyba zaspal bo minelo pare godzin, ludzie sie naczytali i zjawisko 'zaistnialo' w powszechnej opnii - szkoda...
niemrawa interwencja Bartka - usunal tylko posty kizia zamiast caly watek, do tego upublicznienie IP (na szczesie to IP providera a nie prywatnej osoby) sprowokowaly dyskusje ktorej tez nie chcialem nigdy tu widziec... w zwiazku z tym mam pewien pomysl - wynika on zarowno ze ZNIKOMEJ popularnosci funkcji 'szukaj' na tym forum - co rodzi niesamowita redundancje tematow - jak i dosc mglistych, powiedzialbym - niejawnych zasad rzadzacych forum - proponuje wyslac do kazdego zarejestrowanego uzytkowika tekst regulaminu, razem z opisem gdzie/jak i do czego sluzy opcja szukaj (a takze jak np. obejzec liste zarejstrowanych uzytkowikow) - wymusiloby to niejako podawanie maila przy rejestracji (moze byc to niestety uciazliwe dla modemowcow - ten mail nie bylby b. krotki...) co zniechecilo by ludzi pokroju kizia do robienia sobie z tego jakze spokojnego forum pola glupich zartow uwazam ze taki list moglby wyjasnic kilka spraw ktore odzywaja tutaj od czasu do czasu (ostatnio przy 'sprawie' Bartka a wczesniej Zbiega) a wszystkim przypomnialby (i wyjasnil) jak dziala 'szukaj' przepraszam za elaborat, ale uznalem ze warto sie nameczyc i go wklepac... |
Cytat:
w jeszcze kilku skasowalem te ktore lamia regulamin wskazuje to na fakt iz jego kuzynak podszywa sie przewlekle pod biednego Kizia ... |
Cytat:
|
Re: Re: Re: Sorry
Cytat:
na swoja obrone ma tylko to, ze w jeszcze kilku innych watkach popelnil przestepstwo :))))))) Cytat:
juz niedlugo bedzie gotowy regulamin - bedziecie sie mogli wypowiedziec na jego temat i sugestie poparte argumentami zostana dodane :) o ile beda sluszne Cytat:
IP podalem tylko po to by pokazac kolesiowi, ze w sieci NIE jest anonimowy Cytat:
mam nadzieje ze na lanie nie zarobi |
Cytat:
ale kuzynak mojej kuzynki ... sam wiesz jak to jest :) Cytat:
list rozeslemy do kazdego zarejestrowanego usera forum a poza tym w kazdym dziale jak i na glownej stronie forum bedzie dodany odpowiedni link do regulaminu natomiast opis szukaj i listy userow zrobie i rowniez zamieszcze a link bedzie we wspomniaym e-mailu |
1. Po zarejestrowaniu dostajesz maila z hasłem do pierwszego logowania
2. Podanie do publicznej wiadomości IP kotlesia, który tak rozrabia jest skutecznym rozwiązaniem, chłopak ma szczęście, że jesteśmy zbyt leniwi, mamy za dużo pracy, żeby zrobić mu kuku. Wprawdzie jego komputer stoi za maskaradą i trzeba by trochę z tym powalczyć, w najgorszym razie można zamazać partycję serwera i jeśli jego prov nie ma przygotowanego dobrego backup'u to chłopak i reszta jego podsieci mogli by nie mieć netu przez kilka dni. A prawda jest taka, że jak się dobierzesz do jego routera to już masz dostęp do jego kompa. (JA SIĘ NA TYM NIE ZNAM ALE TAK MI SIĘ WYDAJE) 3. Myślę, że dopóki chłopak niezobaczył swojego IP, portów serwera, do kogo należy domena, do kogo należy sieć to myślał, że jest całkowicie anonimowy a tak to pogoniliśmy mu kota i może się opamięta. IF chłopak się opamięta Then niech będzie członkiem forum Else nie opamięta się Then możemy się pobawic jego kosztem.8) 8) 8) |
Re: Re: Re: ty
Cytat:
|
Re: Re: Re: Re: ty
jego, natomiast, leczenie może zająć miesiące... ba!!! lata. upustu nie przyznaję. mogę co najwyżej rozłożyć płatności na raty...:-D
|
ponieważ jako przyszły psychiatra:) jestem przciw karaniu kogokolwiek chorego umysłowo, wnoszę pozew, o szanowni moderatorzy, o zaniechanie jakichkolwiek działań na szkodę oskarżonego o głupotę postera.
ludzie, on ma dopiero 11 lat. może popełniać błędy. pamiętacie może, kiedy to wy robiliście wszystko, by uzyskać adorację otoczenia? |
Re: Re: Re: Re: ty
Cytat:
Witam ! Hmm a co jest ze mną nie tak że musze poddać się tej "kuracjii" :-D :-D :-D |
Cytat:
http://www.racing-forum.pulse.pdi.ne...les/biglol.gif |
Re: Re: Re: Re: Re: ty
Cytat:
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: ty
Cytat:
Nawet nie wiesz jak się cieszę :-D ;) :) ;) :-D |
JA mu chyba coś extra wymyślę
|
Ogłaszam wszem i wobec że nie godzi się mieszać z błotem nikogo na tym Forum, a Moderatorów w szczególności.
Proponuję dobrowolnie wycofać się z odpowiadania na posta o tak niskim poziomie (aby nie świadczyło to o ogólnym poziomie forumowiczów). Mam cichą nadzieję że poziom bardziej zaawansowanych stażem i doświadczeniem forumowiczów jest znacząco wyższy. Oficjalna komisja składająca się ze: mnie, mnie, mnie oraz mnie postanowiła wyzerować i zakończyć prezentowaną wyżej ankietę. |
Cytat:
2) drogi Zbiegu, nie chciałbym wyjść na ignoranta, ale wydaje mi się, żeś zapomniał o jednej z podstawowych zasad tworzenia komisji: liczba członków powinna być niparzysta! a wg. moich obliczeń, ty, ty, ty oraz ty, to w sumie cztery osoby,a więc liczba parzysta:cool: ;p |
1. Dlaczego moderator ma być kimś lepszym od normalnego usera?
2. Jakoś tak się przyjęło, że nie lubi się cenzorów. 3. Moderator (z angielskiego moderator), opiekun listy dyskusyjnej, do którego obowiązków, oprócz dozoru technicznego, należy również nadawanie tonu dyskusji, przywoływanie do porządku zbyt gorących dyskutantów, filtrowanie dochodzących na listę wiadomości odbiegających od tematu lub nieprzystojnie sformułowanych (filtry niektórych wiadomości, np. anonsów reklamowych mogą być automatyczne); rodzaj cenzora. Hasło opracowano na podstawie ***8220;Słownika Encyklopedycznego - Informatyka***8221; Wydawnictwa Europa. Autor - Zdzisław Płoski. ISBN 83-87977-16-0. Rok wydania 1999. A ja to ctrl-c ctrl-v z: (wiem.onet.pl) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:38. |