![]() |
Ja jestem trochę do tyłu, oczekuję na 2020.
|
Jak tam Wasze noworoczne postanowienia? :D
|
Pytasz dlaczego? No, bo tradycją nazwać niczego nie możesz. I nie możesz uchwałą specjalną zarządzić, ani jej ustanowić. Kto inaczej sądzi, świeci jak zgasła świeczka na słonecznym dworzu! Tradycja to dąb, który tysiąc lat rósł w górę. Niech nikt kiełka małego z dębem nie przymierza! Tradycja naszych dziejów jest warownym murem. To jest właśnie kolęda, świąteczna wieczerza, to jest ludu śpiewanie, to jest ojców mowa, to jest nasza historia, której się nie zmieni. A to co dookoła powstaje od nowa, to jest nasza codzienność, w której my żyjemy.
No to napijmy się, taka świecka tradycja. :kawa: |
Urodziłeś czy co? :wow:
To wypijemy za :taktak: |
Dziecko jest dziecko. Zawsze wypić można, nie?
|
A ten nowy rok już jest trochę stary.
|
Niech żyje, żyje nam! toast2
|
Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku 2023 !
|
Spóżnione wszystkiego najlepszego ;)
Sylwestra zaliczam do udanych, nawet jakoś dotrzymałem do rana. Taka piękna pogoda była na nowy rok, bardziej wiosenna niż zimowa. Oby dobrym ludziom się poszczęściło a złych ludzi niech wreszcie sprawiedliwość dopadnie (szczególnie takiego jednego...) toast2 |
Jarson dobrze prawi
Noooooo żebyśmy byli szczęśliwi :) |
Cytat:
Cytat:
Uff, na szczęście nie :spoko: Żyjemy w czasie, w jakim żyjemy. Na całe szczęście, choć wielu nie zdaje sobie z tego na co dzień sprawy, funkcjonujemy w większości na poziomie znacznie powyżej minimum egzystencjalnego, dlatego spadki, choć irytujące, tak naprawdę nic nam złego nie zrobią. Życzę zatem wszystkim i sobie, cobyśmy w tym roku mieli lepiej jak w tamtym, a dzięki temu byli szczęśliwi. Albo tak samo jak w tamtym i byli szczęśliwi. Albo jeśli będzie gorzej niż w tamtym, to żebyśmy i tak byli szczęśliwi ;) |
Miałem mieć, ale nie mam. Strzelę lufę, jak przyjdzie czas.
|
Nie miałem petard, a patrzeć też nie było na co. Kryzys.
No to naj! toast2 |
Petardy wystrzelone. Wszystkiego naj... lepszego.toast2
|
Ok. 25 minut.
|
Gorzej już było, więc życzę sobie i Wam żeby było lepiej.
|
Trzymajmy się i nie puszczajmy :spoko:
:piwo: |
W sumie, to tak:
Rosja wojnę na Ukrainie będzie ciągnęła do upadłego, więc nic lepszego nas nie czeka. Ceny, które już raz wzrosły nie spadną nigdy, takie są doświadczenia ludzkości przez stulecia. Obyśmy za bardzo chorzy nie byli, to damy sobie radę, więc najlepszego w tym Nowym Roku 2023. |
Już się chłodzi od godziny,
nie nadążam przełknąć śliny. Mamy chipsy i sałatki, już uspane wszystkie dziatki. Wyciągnięty strój galowy, wnet obmyślam plan bojowy. https://forum.cdrinfo.pl/attachments...goodvsevil.gif Ja za próg wystawiam nogę, moja do mnie ... że nie mogę! https://forum.cdrinfo.pl/attachments...-angrywife.gif Wracaj stary! idź do syna, marna twoja dziś godzina. Całe dnie brzucha bolączki, sraczki, dreszcze i gorączki. Plan był piękny, patrzcie sami, ehh... .........pier****e, piję z WAMI !!! toast2 Samo życie... Wszystkiego najlepszego w 2023 :party: |
Ok. 3,5 godziny do północy.
|
No to dobrego na ten nadchodzący 2023. toast2
|
Oby gorszy nie był... toast2
|
Cytat:
|
Tobie zatem zdrowia w Nowym Roku :spoko:
I nie zapomnij o miodku. |
taaa... jak pisałem. Od dzisiaj miałem urlop i............................ rozłożyło mnie choróbsko. Co za pech...
jak by nie było, to wieczorkiem zacząłem odkażać sobie gardło Colą z wstawką. No skoro antybiotyki mi nie pomogły ;) |
No już. To najlepszego na okoliczność :spoko:
:piwo: |
To juz sie pije, czy jeszcze czekamy ?
|
Ale już można zacząć pić na okoliczność :rotfl:
Byle skończyć do sześciu kruli lol2 |
Jeszcze dwa dni. Kupa czasu. :fiu:
|
Nowy Rok 2023
Już niedługo będziemy witać Nowy Rok 2023. :party:
Życzę Wam zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia w nadchodzącym roku. :spoko: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:01. |