![]() |
Witam !
Wy się śmiejecie ale niektórzy naprawdę przywiazująsię do rzeczy ! Ja naprzykład jak sprzedawałem moja RIVE TNT2 M64 32MBSDRAM to mi się serce krajało ... Zip zanieś ja do servisu i powiedz żeby zrobili wszystko co w ich mocy żeby odżyla i zeby jaj wirtualny ogonek znowu merdał !:-D Pozdrowienia od mojego Logitech'a Cordless MauseMan Whell dla twojej strudzonej myszki ! Zobaczysz wszystko będzie OK ! Ona wyjdzie z tego ! |
Zacznij reanimację. Sztuczne oddychanie usta-usta i rytmiczny masaż serca :) :-D :-D
To tytułem żartu oczywiście. Pozdrawiam |
No co wy, tak meczyc myszke. Ja nawet psa, wyprowadzam bez smyczy.
Inna rzecz, ze ja tez ratuje swoja myszke wszelkimi sposobami. Po prostu pasuje mi idealnie. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Ja pzyznaje sie niegrzebalbym w takim uzadzeniu bo nie mam az takich zdolnosci manualnych, powierzylbym to zadanie komus kto ma do czynienia z podobnymi rzeczami, ZURIT to jest jakas mysl... jesli naprawiaja telewizory (i piloty do nich przy okazji) naprawia Ci tez myszke... wez caly zestaw i skocz do nich... zazwyczaj przy przyjmowaniu do naprawy zepsutych uzadzen oszacuja Ci wartosc naprawy i czesci zamiennych i bedziesz widzial ile nmasz zaplacic... jesli bedadzie to polowa ceny, kup sobie cos lepiej nowego... moze przepros sie na jakis czas z myszka kablowa pozdrawiam:) |
Spróbuj wymienić nadajniki podczerwieni (diody) na nowe. Pewnie wzrosło im napięcie progowe i nie chcą emitować wiązki przy standartowym zasilaniu. Tak się nieraz dzieje.
|
Sądzisz, że w takim zakładzie naprawią myshkę? Ile może średnio kosztować naprawa?
Dodam, że mycha w ogóle nie działa... Zdechła...:'( |
ZuRT - zaklad naprawy radio-TV.
|
Cytat:
|
Nie musi byc sklepowa, ale musi byc oryginalna! Inaczej? Pewnie mozna sie dogadac, ja swoja reperuje w tzw. ZURCIE, styki pod klawiszami, ew luty.
|
Czytałem regulamin serwisu na stronie www.media-tech.pl . Niby firmowy serwis to jest rozwiązanie, ale mysh nie jest tak do końca "sklepowa" i nie ma gwarancji. Z tego regulaminu nie dowiedziałem się, czy gwarancja jest potrzebna do naprawy? Czy serwis ten naprawia sprzęt bez okazania gwarancji albo dowodu zakupu (za dodatkową opłatą oczywiście)?
|
Re: Re: Re: Re: Re: Moja mysz (komputerowa) kopnęła w kalendarz. Jak ją reanimować?
ZIP jesli elektronicznie mysz Ci nawalila, chyba Ci nie pomozemy, jakis serwis predzej,
moim zdaniem szkoda inwestowac w takie bezprzewodowe myszki, klawiatury, kablowe sa rownie dobre i wytrzymale, moja kablowa na COMie jest sobie juz ponad 2 lata, co prawda firma Logitech to jest firma pozdrawiam:) |
Re: Re: Re: Re: Moja mysz (komputerowa) kopnęła w kalendarz. Jak ją reanimować?
Nie lepiej to kupic sobie wzmacniacz i pare dobrych glosnikow, niz kupowac takie plastkowe pudelka i oczekiwac ze to bedzie ladnie gralo?
ha! pozdrawiam:) |
Re: Re: Re: Moja mysz (komputerowa) kopnęła w kalendarz. Jak ją reanimować?
Cytat:
zawyczaj jak slucham to tak ok 1/3 mocy na poczatku dzialaly bardzo ladnie ale pozniej :( teraz mysle o glosnikach firmy JAZZ - faktyczna moc 200 WATT subwofer 100 watt + 5 x 20 watt wedle testow i opisow na zachodnich stronach glosniki sa rewelacyjne a przy tym cena calkiem znosna ... przynajmniej w pronoxie |
W moim A4-Techu wystepowaly podobne problemy. Do tej pory nie doszedlem do tego, co powoduje takie dziwne zachowanie. Przelutopwalem nawet diody, bo w pionie mysz byla O.K, ale to rowniez nic nie dalo. Bylem zmusziony do wymiany urzadzenia, ale w razie czego zostawilem stara, moze kiedys na to wpadne i komus sprzedam:) Czy ktos z was ma moze pojecie, co moglo na plytce sie wypalic?
|
Przed chwilą odlutowałem "cieniutkie druciki" łączące płytę z pojemnikiem na baterie i przylutowałem normalny, mocny kabel. Ustawiłem diody LED w prostej pozycji, wyczyściłem rolki i kulkę. Po tych zmianach włączyłem mysz, działała chwilę dobrze, następnie zaczęła zacinać się w pionie, potem już zupełnie nie poruszała się w pionie, aż wreszcie stanęła w bezruchu. Teraz jush wcale nie działa!
Mysh jest radiowa, spoczywa około 30 cm od odbiornika. |
Sprawdz plytke, mogly puscic luty albo jakies styki. Delikatnie patyczek i spirytus. Przede wszystkim styki emitera. Mysz jest na podczerwien? czy radiowa? Moja na podczerwien jest b. czula na kurz w okolicy rolek.
|
To chyba myshka nawala, bo potrząsałem nią nieco podczas wyjmowania baterii...(( ((
Odbiornik jest OK, bo jak już pisałem, mycha chwilowo nadaje, po czym nagle wyłącza się na amen. Poza tym klawiatura współpracująca z odbiornikiem działa poprawnie. Czy ktoś może mi podać, co zostało uszkodzone w tej myshy? |
ZIP zobacz jeszcze odbiornik... myszka moze byc w porzadku
pozdrawiam:) |
Re: Re: Moja mysz (komputerowa) kopnęła w kalendarz. Jak ją reanimować?
Cytat:
|
Witam !
Logitech Cordless Desktop Pro czyli profilowana mysz i klawiatura bezprzewodowa w jednym z gw 5 wiosen = 0 problemów ! Tylko przy czestym graniu w myshy trza wymieniać 2xAAA co dwa miechy ale to nie problem ! Co do twojej myszki Zip to chyba jush cmentash jej tylko został :( |
Chyba musisz oglosic jej zgon! Uzywalem bezprzewodowej myszy Chincostam ze stacja dokujaca, oddalem potrzebujacym, najpierw przewijala tylko lewo, potem padla. W serwisie (RTV) stwierdzili, ze to albo licznik przy rolce, albo plytka. I tak sie nie oplacalo reperowac. Sam uzywam A4Tech,bezprzewodowej z kulka, 3 przyciski + 2 rolki. Wymieniam jedynie styczniki pod lewym klawiszem wyklikane przy grach (Diablo!+Unreal!) po 12 zl/wymana. Oplaca sie! Nowa=~150zlp?
|
Re: Re: Moja mysz (komputerowa) kopnęła w kalendarz. Jak ją reanimować?
Cytat:
Przed chwilą przyszedł do mnie kolega i powiedział, że najczęściej w myszkach wyginają się diody LED. Rozkręciłem mysz, patrzę, a tu obydwie diody są przekrzywione. Wyprostowałem je, założyłem spowrotem obudowę i mysz zaczęła działać (!), ale po chwili znowu zdechła!!!(( (( (( |
Re: Moja mysz (komputerowa) kopnęła w kalendarz. Jak ją reanimować?
Cytat:
BTW sam mam z Mediatecha glosniki 5.1 i po roku zaczely brzeczec tak, ze nieda sie na nich sluchac niczego - do dzis sobie pluje w brode ze sie pospieszylem i nie kupilem glosnikow z Logiteha - akurat nie bylo. |
Moja mysz (komputerowa) kopnęła w kalendarz. Jak ją reanimować?
Posiadam bezprzewodowy zestaw klawiatura+mysz firmy Media Tech, model MT134. Ostatnio zaczęły się problemy z mychą. Najpierw kursor z oporem przesuwał się w poziomie, czyszczenie rolek i kulki nic nie dało. Po kilku dniach pracy mysz przestawała w losowych momentach działać (pozostawał tylko restart). Aż wreszcie wczoraj, przy wyjmowaniu baterii mycha umarła:'( (( . Może ktoś ma jakieś sugestie, co z tym fantem zrobić? Co się mogło stać?
Baterie są sprawne, mycha leży wystarczająco blisko odbiornika, nie ma urządzeń, który zakłócałyby fale radiowe - po prostu warunki pracy są idealne. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:13. |