![]() |
Małe zużycie procesora ????
chciałbym się zapytać jaka nagrywarka zużywa najmniej procesora.
W rankingach , nie we wszystkich nagrywarkach jest uwzglednione zużycie proca.z góry dziękuje za pomoc. |
nie martw sie nie zużyje ci go za wiele:-D
|
Nagrywarka obciąża procesor ale nie można mówić że go zużywa dosłownie.:-D
|
Jak już to uzywa, a nie zuzywa :-D W testach na cdrinfo.pl masz napisane ile kazda zabiera mocy procesora. Ale we wszystkich (bez tych na PIO4) jest dosc podobnie i jest to zwykle niski odsetek (nie liczac nagrywarek dzialajacych na PIO4).
|
Oczywiście miałem na myśli użycie , wykożystanie , a nie zużycie.:-D
|
Czyli użycie procesora zależy od trybu w jakim pracuje ,tak ???
Jak jest na pio4 to dużo używa ,a na UDMA nie ???? |
Cytat:
Żeby jak najmniej obciążyc CPU należy włączyć DMA , ustawic nagrywarkę w tryb pracy UDMA i zdefragmentować dysk ... / to tak na marginesie / |
Czyli z tego wynika ,że trzeba kupić nagrywarke pod UDMA.
Dobrze myśle ??? |
Cytat:
Dobrze ! Tylko zwróc uwagę nie tylko na interface nagrywarki ale tesh na inne parametry .. bo jak wejdziesz do sklepu i powiesz poprosze nagrywarke na UDMA to troche moga na Ciebie dziwnie spojrzeć ! |
a czemu się tak boisz o wykożystanie proca? wykożystywane proce czują się z tym dobrze;)
|
wqrwia mnie to,że podczas nagrywania zajmuje tyle procesora.
potrzebuje przyokazji zrobic jeszcze inne rzeczy.W chwili obecnej mam LG 16*10*40 i jak sie nagrywa to nic się nie da zrobić. |
Cytat:
to ci pomożemy! Norwalnie to nagrywarka zabiera mi max 8% z 1200MHz Zaistaluj IDE DRIVERS Do swojego czipsetu i masz po kłopocie! |
Cytat:
a jak nie ma burnproofa, to nic nie można robić bez względu na moc proca. |
Mam nagrywarke GCE-8610B i ma burnproof.Sprzedałem ją i chce kupić taką , która nie bedzie mi zużywać w takim stanie procesora jak ta co mam teraz.
|
To trzymaj sie z dala od LG (to jedyne aktualnie produkowane z PIO4) i zawsze pamietaj o uaktywnieniu UDMA w biosie/systemie no i potrzebnych sterach - bedzie dobrze.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:21. |