Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Winda 2000 czy XP ?! Mam dylemat systemowy (https://forum.cdrinfo.pl/f5/winda-2000-czy-xp-mam-dylemat-systemowy-13433/)

Ormianin 02.12.2002 19:06

Winda 2000 czy XP ?! Mam dylemat systemowy

Tak sie zastanawiam, zainstalowana mam winde 2000 z SP3 i hula sobie to milo juz ze 2 lata, tymczasem dostalem legalnego (a co?) XPka i korci mnie aby system postawic na nowo, w sumie jadra windy 2000 i XP to wlasciwe to samo, bajerki w postaci ladnej szaty graficznej XP jakos mnie nie ciagna, ale korci mnie zdrowo aby system postawic...
winda 2000 dziala stabilnie i problemow z niczym nie mam...
pytanie: zostawic?
pytanie: zainstalowac XP?

podobno jak dziala system dobrze, nie komplikowac sobie zycia i zostawic co jest... tak mowia niektorzy... a co WY na to?

Druss 02.12.2002 19:09

Ja bym to zlal, winda 2000 to rewelacja pod wzgledem stabilnosci, ja jestem za tym zeby zostawic.

+++LeWaP+++ 02.12.2002 19:12

zawsze możesz mieć 2 systemy, ale ja bym też został przy 2000 skoro wszystko działa... jak mówisz...

kizio 02.12.2002 19:12

Zostaw!!!!!!!!!!!!!!!!

Zostaw winde 2000 SP3

Osobiście mam XP'ka oraz 2000 SP3 i zatanawiam się na wyrzuceniem XP'ka

Ale decyzja należy do ciebie

:o :o :o Mam 100 postów (ŁAŁ:) )

paput2000 02.12.2002 19:24

Też mam win2000 sp3 i niedawno dla próby zainstalowałem sobie XP - zaczeły się problemy ze sprzętem, sterownikami itd. bardzo szybko powróciłem do 2000. Jeżeli system jest stabilny i w zasadzie nie wystepują żadne problemy to jest to najważniejsze.
Wielu osobom polecam instalcje 2000.

Franc 02.12.2002 19:47

Ja mam XP równo od roku i nie sprawiał i nie sprawia zadnych problemów
Trzeba poświecić tylko z godzinę i poustawiać wszystkie pierdoły (które za sprawa Bila ciągle wyskakują i nachalnie proszą o skorzystanie z ich pomocy itp.)
Wcześniej miałem 2000 (i 98 na jednym dysku) nie miałem zastrzeżeń z wyjątkiem (na początku) braku sterowników do niektórych urządzeń
Lubię sprawdzać nowości więc przesiadłem się na XP i tak zostało.
Problemem są gierki do nich lepszy jest XP, a do innych zastosowań większych różnic nie ma

TOMMYx 02.12.2002 20:14

No właśnie, jak to jest z tym Win2k ?
Wszystko na nim dobrze działa? :)
Nie ma problemu ze sprzętem, z rozpoznawaniem?
W sumie w gierki nie gram, ale czasami, raz (no może dwa) na rushki rok jakiś RTS czy nawet :) FPP sobie odpalam.
"Obsługuje" gierki ? :)

Ja również od roku siedzę na XP (najpierw Pro ENG, później Pro PL, obecnie Home PL).

A Windows 2000 nigdy nie instalowałem, chociaż czasami myślałem o tym :)

Czekam na Wasze opinie. :)

BD 02.12.2002 21:16

Re: Zostaw!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
Zostaw winde 2000 SP3

a nie boisz sie niespodzianek jaki wnosi SP3 do twojego systemu ...

Weron 02.12.2002 21:21

Odkad wyszedl xp to zarzucilem go i nie narzekam.
Napewno juz nie wrocilbym na 98.
2000 takze mialem ale w nim dziwnie chodzil mi IE(jakos wolno). Nie wiem czemu, wiec zrezygnowalem z niego.
Moje zdanie jest takie :
Jak ktos ma 2000 i na niego nie narzeka to niech przy nim pozostanie.
Do systemu caly czas wychodza rozne poprawki i uaktualnienia wiec smialo mozna na nim pracowac.
Natomiast jesli ktos ma XP to nie widze wiekszego sensu aby instalowac 2000.
Co do mitow o tych niby *******ach i kolorowych bajerach w XP to przeciez mozna to wylaczyc i wyglad bedzie podobny do tego z 2000.
XP ogolnie to ulepszona wersja 2000 i napewno w przypadku gier lepiej sie sprawuje gdyz o ile sie orientuje to 2000 raczej byl przeznaczony pod aplikacje biurowe i serwerowe a takze polozone w nim nacisk na wieksze bezpieczenstwo naszych plikow.

mapsajm 02.12.2002 21:39

mam xp. jestem zadowolony, ale... z tymi windami, to jest tak, że jak działają - nie psuj.

TOMMYx 02.12.2002 21:55

Re: Re: Zostaw!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:

BD napisa***322;(a)

A jakie wnosi ? ? ? :)

Ormianin 02.12.2002 22:21

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)
No właśnie, jak to jest z tym Win2k ?
Wszystko na nim dobrze działa? :)
Nie ma problemu ze sprzętem, z rozpoznawaniem?
W sumie w gierki nie gram, ale czasami, raz (no może dwa) na rushki rok jakiś RTS czy nawet :) FPP sobie odpalam.
"Obsługuje" gierki ? :)

Co do gierek na windzie 2000 to te nowe chodza przyzwoicie, wiekszosc starych tez nie ma problemu, natomiast zapomnijcie o grach dosowych... graczem namietnym nie jestem, ale od czasu do czasu lubie jakas starsza pozycje... dla dosowych odpalach startowa z win98 na partycji z FAT32...
Reszta oprogramowania chodzi przyzwoicie, nie narzekam,... w sumie polubilem tego windowsa... na systemy z rodziny 9x/Me juz nie powroce,... XP neci mnie jedynie subiektywnym szpanowaniem, oraz ciekawi... systemu chyba na razie nie zmienie... do pracy ktora wykonuje (CAD, Microstation) obecna winda jest extra :)

pozdrawiam

Ormianin 02.12.2002 22:24

Re: Re: Zostaw!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:

BD napisa***322;(a)

Teraz kiedy "nalozylem" SP3 nie zastanawiam sie specjalnie... mam tylko jeden problem czasem, zamykanie windowsa... ktoras z latek wchodzi w konflikt z czyms, czego nie potrafie tymczasem zlokalizowac... wiec system nie zamyka sie prawidlowo... poza ta niedogodnoscia system pracuje prawidlowo i stabilnie

Bagjo_ 02.12.2002 22:36

Proponuje zostac przy 2000 .
A mialby ktoś może cd keja do windowsa 2000 pl, jezeli tak to prosze na mejla.

Weron 02.12.2002 22:45

Cytat:

Bagjo_ napisa***322;(a)
Proponuje zostac przy 2000 .
A mialby ktoś może cd keja do windowsa 2000 pl, jezeli tak to prosze na mejla.

Hehe,
Ja nie mam serialu bo jest on niepotrzebny.
Jak odpowiednio zintegrujesz SP z win 2000(musi byc takze odpowiednia wersja).
To podczas instalacji nie bedziesz musial podawac serialu po prostu bedzie nie potrzebny.
Jakby ktos chcial linka to nie pamietam:(
Ale przeszukujac moje posty na jamie mozna go znalezc.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:14.