![]() |
Poszukuje speca w Linuksie!
j/w! Chciałbym się dowiedzieć jak się instaluje różnago typu programy w Linuksie Mandrake 9.1! Plese Help!
Zaraz się chyba.... |
Do tego nie jest potrzebny zaden spec :)
Powiedz co chcesz zainstalowac.Najlepeij podaj nazwe pliku. |
chce zainstalować wtyczkę Macromedia Flash Player 6.0!! I nie wiem jak!
|
Cytat:
Tego typu rzeczy roznie sie instaluje jesli jest to ztarowane to wypakuj i pzreczytaj readme albo install. Tam napewno jest opisana instalacja. |
kizio - a LinuxRoot? nie pytales tam? :)
|
kizio - zadaj pytania tego typu za przeproszeniem osmieszasz nasza "ekipe", otoz, jesli ta wtyczka jest wpo staki rpm'u to wpisz: rpm -ivh nazwa_pliku.rpm , lub zainstaluj przez X'y ... kliknieciami..., zas jesli jest spakowane powiedzmy tar.gz to rozpakuj: tar -zxvf nazwa_pliku.tar.gz
nastepnie wejdz do rozpakowanego folderu: cd nazwa_folderu Potem uruchom jakis plik ./config ./instaluj lub cos w podobie, pozniej uruchom make, a nastepnie make install i spoko bedzie wszystko OK ;] |
Cytat:
|
Cytat:
|
Już se poradziłem! Thx. for ALL!
|
LINUX root - hehehehe :D :D :D niema jak forum linuxowe :D :D :D Heh....
|
już jest OK! Ale czy ktoś mógłby mi podać linka do plugina Shockwave flash player????? I jeszcze mam pytanie: Jak z konta zwykłego usera przesiąść się na konto root'a??? jak się wyloguje to mam tylko 1 konto do zalogowania się czyli zwykłego usera! Nie mam możliwości zalogowania się do konta root'a! HELP!
|
kizio, bo konto root'a jest niewidoczne, a jesli chcesz w terminalu zwyklego usera, przejsc to piszesz komende su a potem haslo
pozdro ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Centrum sterowania>system>menedżer logowania>użytkownicy i teraz wszystko jasne pozdrawiam |
I koleiny problem! Ściągnąłem sobie kadu (linuxowy Gadu-Gadu) w pakiecie .rpm i kliknąłem 2 razy i zainstalowałem! I teraz jak uruchomić ten kadu????
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:57. |