![]() |
Cytat:
|
Mój LG 8320 (przerobiony na 8400 IBM) ma kość Atmel i zarówno Mtkflash jak i Mtkwinflash obsługują go bez najmniejszego problemu. Jeden i drugi program obsługuje zarówno pliki *.hex jak i *.bin. Mtkflash obsługuje hex domyślnie, a dla plików bin trzeba dać mu przełącznik /b
|
Kiedys bodajrze Sorbo napisal jak przeflashowal swojego LG na AMTELU mtkflashem i wzbudzil powszechne zainteresowanie.
|
Re: UDAŁO SIE!!!!
Cytat:
Czytam twój post i nie mogę uwierzyć :o MTKFlash i kość ATMEL ...:chytry: Ale no cóż ...MTK Flash ponad wszystko!! cieszę się ,że się udało.|| |
Re: UDAŁO SIE!!!!
Cytat:
Pozdrawiam. |
UDAŁO SIE!!!!
Witam ponownie !
Udało mi sie reanimowac CDROM - sam w to nie wierze ale jednak i chcialem sie podzielic wiadomosciami w jaki sposob to osiagnąłem. Po pobraniu BIOSu ze strony ktora mi podales przekonwertowalem plik *.hex do pliku bin i po prostu uzylem programu MTKFlash, ktory rzekomo nie obsluguje kosci ATMELA (!!) i zrobilem write flash. Po niespelna 20 sekundach moj CDROM ozyl!!! Upgrade z wersji 1.00 od 2.00 udal sie w 100%. Uzylem MTK Flasj wersja 1.48. Pozdrawiam MarekS |
[QUOTE]MarekS napisa***322;(a)
[B] Cytat:
Sorki. PS Natomiast jesli chodzi o hex to nie wiem. Moze ktos inny ci pomoze. Albo poszukaj na tym zagranicznym forum o biosach, moze jest tam odpowiedz.LInk jest na stronie glownej cdrinfo |
[QUOTE]Weron napisa***322;(a)
[B]Z exe wyciaga sie bios do binu programem litefirm. Witam. Chyba niedokladnie przeczytales mojego posta bo ja napisalem o plikach z rozszerzeniem *.HEX a nie *.EXE. To jest duuuuza różnica,prawda? >Natomiast nie ukrywam, ze wykazales kompletny brak przygotowania przed aktualizacja biosu w napedzie. Masz racje. Nie przgotowalem sie bo zapomnialem zrobic kopii zapasowej starego BIOSU :( Ale bede probowal az do skutku. Pozdrawiam MarekS |
Z exe wyciaga sie bios do binu programem litefirm.
O ile dobrze pameitam bylo to opisane we wczesneijszych postach i jak sie rozejrzysz to nawet znajdziesz ten program dolaczony jako zalacznik oraz krotka instrukcje obslugi. Ale nie wiem jak sprawa wyglada z LG. Czy on tez sie do tego nadaje. Ja mam lite-ona wiec sila rzeczy lg nigdy za bardzo mnie nie interesowalo. Natomiast nie ukrywam, ze wykazales kompletny brak przygotowania przed aktualizacja biosu w napedzie. I ponosisz teraz smutne tego konsekwencje. Ale probuj moze ci sie uda. Zycze powodzenia :) |
CDROM dead
>A potem normalnie tak jakbys mial sprawny cdrom mtkflashem sprobuj go wgrac.
Ale ten pie...ony mtkflash domaga sie pliku binarnego a ja wszedzie znajduje tylko pliki hexadecymalne (*.hex)z nowym biosem. Nie mam pojecia skad brac binarke? Na oficjalnych strona lg sa tylko hexy. :( A moze przekonwertowac hex-->bin? i bedzie dobrze? POzdrawiam MarekS |
CDROM dead
>MarekS - mozesz rozkrecic tego cd i zobaczyc co tam jest za kosc
Juz wiem. To jest kosc o nazwie ATMEL :( OK. dzieki - sprawdze ten BIOS i jak bede widzial jakies efekty to dam znac. Ale problem jest taki ze jak podepne naped pod Secondary Master to nawet BIOS nie laduje sie nie mowiac juz o systemie. Dopiero jak podepne pod Secondary Slave to jest OK. Pozdrawiam MarekS :) |
Cytat:
myslalem ze to soft glownie do nagrywarek. obecnie nie mam takiego cd-romu. MarekS - mozesz rozkrecic tego cd i zobaczyc co tam jest za kosc jest --------------------- po czasie skad brales bios ja znalazlem je tu ale nie wiem ktory model dokladnie masz to po 1, a po drugie to maja one chyba wlasne programy flashujace (na 2 przypadkowo sciagniete oba mialy) http://forum.rpc1.org/dl_firmware.ph...&manufactor=16 pzdrwm Nikita_Bennet |
MTK Flash tylko do chip-ów MediaTek ...:cisza:
A co wiem ...niektóre CD-Romy LG są na kości Atmel . |
Cytat:
lg 52max 8520B - dziala dwa lata u kumpla lg 40max - kupilem 6 miesieczny mialem przez rok, sprzedalem (u goscia dziala do dzis) po mojemu nie sa zle, przynajmniej osobiscie nie mialem z nimi problemow. ale moze postawmy eot jesli idzie o rozmowy na temat jakosci bo znowu bedzie wojna a te forum to nie smietnik. inna bajka. MTK Flash'em flashuj sie cd-rom'y? ja flashowalem swoj 40x ale nie pamietam nazwy bo bylo to dawno. pzdrwm Nikita_Bennet |
Cytat:
Wiec nie sadze, zeby ktos probowal nawet tego bronic. Mowie w tym przypadku o modelu x52, ktorego specjalizacja jest lamanie plyt.|| |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:27. |