![]() |
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj złodzieje mają świadomość, że jak ukradną telefon z modułem GPS to mogą bardzo łatwo wpaść. Ba telefony bez takiego modułu też można namierzyć z dużą dokładnością - potrzeba tylko kopnąć policje w dupe aby zajęli się sprawą. |
k***a
A zauważyłeś, jaką datę ma ten ostatni wpis? |
Do ostatniego wpisu - w polsce gine szacunkowo 70 tysięcy a nie milion telefonów. Jednak 70tysiecy to i tak bardzo dużo.
Można się zabezpieczyć przed zgubieniem i kradzieżą - jest wiele serwisów np: Namierzanie Telefonów |
Cytat:
skad wiem - coz sam zmienialem jak przylazili z takimi sluchawami. pzdrwm Nikita_Bennet |
wszelkie dane z logów telefonów stacjonarnych i gsm są w Polsce udostepniane tylko na żądanie sądu (każdego) lub prokuratury
policja ma swoje wtyki i jak chce to wszystko dostanie nieformalnie - w Warszawie w ciągu najwyżej kilku godzin |
operatorzy robia wszsytko zeby zarabiac na zlodziejach
ps. w polsce co roku ginie MILION telefonow... |
Pytam bo kuzynowi ukradli komórkę. Czy jak pójdzie do Ery to mogli by namierzyć telefon czy musiałby przedstawić powody itp.
Pzdr. |
Cytat:
po prostu mam mala skrzynke. thx za pliki - jak zobacze czego brak to sie zglosze do kogos pzdrwm Nikita_Bennet |
Witam wszystkich !!!
Sieć komórkowa identyfikuje położenie abonenta z dokładnością do sektora. Sieć non-stop monitoruje połozenie abonenta w kilku BTS-ach. Chodzi między innymi o dynamiczny przydział mocy. Teoretycznie mozna by wyznaczyć połozenie na podstawie pomiarów mocy w sąsiednich BTS-ach, ale w mieście to nie ma większego sensu. Miałem kiedyś okazję szukać kogoś po komórce i operator udzielił nam informacji tylko odnośnie sektora na terenie którego znajdował się aparat resztę musieliśmy zrobić sami.... |
poslalem co mialem
ps. ktos kto mial konto na wp.pl przeladowal konto - po odbior zgubionych plikow prosze zglosic sie do innych osob ktorym to wyslalem - czyli tych wymienionych w tym watku wlasnie doszlo ze nikita tez ma przeladowane - ludzie czysccie skrzynki - nie bede tego raz jeszcze wysylal |
refereat plodzilem na papierze niestety - postaram sie znalesc konspekt - tam mam liste zrodel (sa dostepne w sieci bo to pismo IEEE Networking i IEEE Computing) i zapodam linki badz cale pdf - ale to moze potrwac pare dni
ps. jakbym znalazl drukowany gotowiec to mala uwaga - to jest po ang |
Miło widzieć ZIP-a !
Pozdrawiam! |
Również chętnie bym poczytał :) Jeżeli można to rynio140@wp.pl
Pozdrawiam |
-Sid-The-Rat - - Chetnie tez bym sobie przeczytal to i owo o tym namierzeniu. Technologiczny belkot mi nie straszny :) Link lub mail na krzysiex@idea.net.pl bylby bardzo mile widziany :)
|
Cytat:
dokladnie tak. poloz przy glosniku, monitorze i zadzwon na te komorke - ekran zacznie migotac, w gosnikach tez uslyszysz dzwieki. zostaw go na dluzszy czas w takim miejscu a zobaczysz ze czest powtarzaja sie takie objawy a nikt do ciebie nie dwoni anie nie sle sms'a - to przekazniki (bts czy siakos tak - nie pamietam bo pamiec ma dobra ale krotka) sprawdaja co jest w ich zasiegu. @ -Sid-The-Rat=> mozesz zapodac linkdo tego referatu ew nikita_bennet@z.pl - poczytalbym sobie pzdrwm Nikita_Bennet |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:14. |