Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   !!! Platinum vs Verbatim !!! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/platinum-vs-verbatim-24968/)

michal_zb 28.08.2003 19:06

!!! Platinum vs Verbatim !!!

pomożcie które płytki wybrać...

Maciej 28.08.2003 19:14

u mnie nagrywają się obydwie dobrze ...mała ilość błędów C1 ...;)
to jeszcze zależy od jakiego producenta są owe nośniki.

paja 28.08.2003 19:32

nagrałem 25 Platinumów i żadna bez błędu nie tylko raz 1 piosenki za pierwszym razem nie czytało ale płyta jeszcza ciepła po nagraniu potem wszystko było OK.
Polecam Platinumy

ME 28.08.2003 19:37

Zdecydowanie Verbatim

mallow 28.08.2003 20:28

a mnie platinumki zawiodly (verbatimki tez) bo nagralem nimy wszysko ok ... 0 bledow wszedzie zielono ale instalka z tej plyty nie chce mi sie odpalic i podczas instalacji jakiegos pliku ni moze wczytac

CIAPEK 28.08.2003 22:55

Platinumy są dobre, ale zdecydowanie Verbatim w tym porównaniu jest faworytem :spoko:

-Sid-The-Rat=> 28.08.2003 22:57

takie porównanie to wogóle pomyłka - verbatim stoi półkę wyżej, albo dwie - wiec Verbatimy... są niewiele droższe - a warto

Martin_TP 28.08.2003 23:32

Dokladnie. Verbatim to wyzsza klasa produktu. A porownianie to to jak czy wybrac Mercedesa czy Daewoo :> Z Platinum juz dawno zrezygnowalem bo zaczely sie z nimi problemy. To samo z dlugo lezacymi.. poprostu z czasem dane zaczely z nich wyparowywac, a cos takiego nie zdazylo sie jak dotej pory z Verbatimami z tego samego okresu. Aktualnie Verbatimy tez sie duuzo lepiej palily, praktycznie zero odrzutow i jak trzeba ida bez zajakniecia na max speed, czego o Platinum nie mozna powiedziec.

pawelblu 29.08.2003 18:09

Dokladnie porownanie jest chybione bo to wogole nie ta liga.
Ogolnie Verbatim >> Platinum (rowniez Platinium :) )
Jezeli chesz uzywac plyt dobrych to i tak wolalbym TDK Metalic. Choc Verbatim od TDK Metalic jest o tyle lesze ze masz pewnosc co do producenta TY a Metalici robia rozni producenci.

A jezeli chodzi o plyty z nizszej polki to ja z Platiumow przesiadlem sie na Xeniony a z Xenionow (jak przestali sprowadzac) na Esperazy Silver-Silver.

Wiec jak chcesz cos drozszego to moze i wez tego Verbatima a jak chcesz cos tanszego to lepiej poszukaj czegos innego niz Platinum bo IMO nie jest wart swojej dzisiejszej ceny.

epol 29.08.2003 21:42

Platinum - gry, filmy
Varbatim - ważne dane, mp3, progsy

WhiteMan 30.08.2003 11:37

a ja inaczej poradze platinumy do mp3 sa doskonale i jest wysoka jakosc dziwku a veratimy do pozostalych

pawelblu 30.08.2003 12:48

Cytat:

WhiteMan napisa***322;(a)
a ja inaczej poradze platinumy do mp3 sa doskonale i jest wysoka jakosc dziwku a veratimy do pozostalych
:D :D :D
"jakosc dzwieku" ("dziwku" - :D ) skompresowanej mp3 (czyli zwyklych data Mode1) zalezna od jakosci plyty - ciekawe :)
A nie uwazacie ze platinumy sa za drogie jak na swoje "sredniactwo" ktore prezentuja ??
Co do Verbatimow ("veratimow") to sie chyba w mniejszym czy wiekszym stopniu zgadzamy :)

-Sid-The-Rat=> 30.08.2003 13:05

jasne ęe nie jest zaleęna - bo to data, z normalną komputerową korekcją - i jakość plyty (poza skrajnościami) nie ma nic do rzeczy - przy wstrząsach i podskokach również

verbatimy to pastele albo któreś azo - na crystalach zawiodłem się znazcnie

Banana Coctail 11.09.2003 21:49

Sam korzystam z Verbatim'ów (cake 50 cd's) zero problemów wszystkie płytki dobrze się wypalały, platinum też dobre ale możesz je dawać tym których nie lubisz. idealne płyty z wyższej klasy jakości to : veratim, tdk, esperanza i kodak. a dobre i tanie to datex (świetne płyty 800-870 mb) miodzio

koj 12.09.2003 00:05

Do: sid the rat. Dlaczego nie Verbatim crystale??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:26.