![]() |
Cytat:
może da się np poobłamywać i spiłować radiator na płasko i dokleić taki do chipsetu za jakieś 12 pln || lub może da się poobłamywać niektóre części radiatora i wstawić sam wiatrak ? ostatecznie może da się jakoś odkleić... ale jak to nie mam pojęcia |
Stanęło na tym, że sprawiłem sobie HIS'a Radeon 9000 Pro 64 MB - jest wydajniejszy od 9200 (wiele osób mówiło mi, że modele ze 128MB pamięci są mniej wydajne więc zostałem przy 64MB). Wrażenia jak na razie dobre - tylko coraz bardziej daje mi o sobie znać mała liczba pamięci RAM w moim kompie :(
|
Cytat:
a najgorsze jest to ze wiatraczek mi sie sypie, tak to bym juz wymienil radiator i wstawil cos innego, no ale nie mam na kolki moze ktos ma taki maly wiatraczek do radka, albo wie gdzie mozna dostac, ale tylko o wiatraczek mi chodzi bo dla takiego gowna nie bede calej karty odsylac :blee: |
a 'nowe modele' sa oglednie mowiac - badziewne...
|
RACJA! te karty schodza jak ciepłe bułeczki i blokują sprzedaż nowszych modeli.. więc kupujcie ostatki bo już niedługo w sklepach ich wogole nie będzie
sąsaid kupil herculesa 9100 w komputroniku i chodzi wyśmienicie ale jedynym mankamentem jest przylejony do chipsetu radiator... natomiast w sapphire jest dociśnięty za pomoca plastikowych zatrzasków |
niestety to jest problem - i bedzie jeszcze gorzej - w wawie w duzych sklepach juz nie maja - ja trafilem w mniejszym gdzie zachowaly im sie jakies moze 3 sztuki
zawsze mozesz jeszcze sprobowac kupic przez net z siriusa czy komputronika (choc wiem ze mozna miec opory przed takimi zakupami) |
Problem jednakże polega na tym, że dość trudno jest mi znaleźć we Wrocławiu tego Radeon'a 9100... :(
|
ja też bym polecał radeona 9100 64DDR 128bit
Sapphire / Hercules / HIS |
Cytat:
Onmagarol |
Cytat:
|
Bardzo solidnie zastanawiam się nad zakupem karty Saphire Radeon 9200 ze 128MB pamięci ze 128 bitową szyną. Uważacie, że to dobry pomysł?
|
kosci sa 64bitowe - ale sa lutowane parami po obu stronach plytki co daje w efekcie 128bit szyne danych - i to o te 128 bit musisz walczyc, 64 bit to jak roznica miedzy gf4 ti a gf4 mx - niby prawie to samo a jedno do rakieta a drugie to zlom
karte 128 bit (jesli nie wierzysz sprzedawcy, co jest dobrym objawem) poznasz po kosciach ramu umieszczonych po obu stronach plytki |
Cytat:
|
OK - dzięki za pomoc :) Myślę jednak, że w kartach takich producentów jak Saphire nie powinno być takich problemów, nie?
|
Zapomniałem dodać w poprzednim poście...
Unikaj kart z 64-bitową magistralą danych!!! Nawet o tym nie myśl. Wcześniej pisałem, porównując jedynie karty ze 128-bitową magistralą danych. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:29. |