![]() |
Cytat:
A nie wiesz moze gdzie on mialby powstac? I ewentualnie kiedy? Kiedys slyszalem jakies informacje ze ma byc, ale jak na razie nie widac zadnych postepow;). |
Ps. No moze przydalby sie jeszcze Media Markt, bo takiego porzadnego sklepu "elektronicznego" nie ma.[/QUOTE]
Będzie |
Fakt - ceny w tych małych sklepikach są droższe... ale jak wspomniałeś jest w nich lepsza i milsza obsługa - nie ma za to panienek jeżdżących na wrotkach ;) Ale tak bardziej serio - wiadomo, że ludzie wolą wysoczyć sobie raz w tygodniu na zakupy do marketu, aby później dokupowywać tylko pieczywo w tych mniejszych sklepach.
Ludzie są kuszeni przez markety różnymi promocjami, którym niekiedy trudno się oprzeć. Małe sklepy nie bardzo mogą sobie na takie promocje pozwolić. Jest z pewnością grupa ludzi, którzy mimo wszystko dokonują zakupów w tych mniejszych, zaufanych sklepach. Wydaje mi się jednak, że grupa tych ludzi systematycznie się zmniejsza... |
Nie mam nic przeciwko osiedlowym sklepikom, ale przeciwko cenom w nich juz niestety tak. Fakt, ze kupuje sie o wiele przyjemniej, mozna pogadac z obsluga, ale w momencie jak mam za durna bulke zaplacic 60 gr (market - 25 gr) to trace szacunek. Nie wspomne o piwku ( min 50 % drozsze). Dlatego rad nierad przyzwyczailem sie do cotygodniowych wypadow do marketu, aczkolwiek tylko na szybkie zakupy, a nie na zwiedzanie.
Co do Auchana to zauwazylem, ze sa dosc dobrze zaopatrzeni w zachodnie browarki i dobre wina. Natomiast miesa we francuskim markecie nie kupie (przyrzeklem to sobie pare lat temu przechodzac kolo zielonego i cuchnacego mieska w Carrefourze i zdania nie zmienie). |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wlasnie!
Powinno sie propagowac czysto polskie, rodzime nazwy, ktore cos jednak oznaczaja. np Biedronka, Społem, Zatoka. Co to niby znaczy OBI, albo Ikea?? |
fakt, za***icie widac to spedzanie wolengo czsu w galerii dominikanskiej we wrocku. a czy sie podoba... to zupelnie jak telewizja. nic lepszego/innego do glowy nie przychodzi to sie akurat tak spedza czas....
|
oszolom to popularna i oficjalna nazwa tego supermarketu - glupki z marketingu nie wzieli pod uwage ze obca nazwa niekoniecznie jest dobra reklama w naszym zacofanym kraju, ze czasem wywoluje skutek calkiem odwrotny - no i wywolala
tak samo gratuluje autorom nazw kilku warszawskich centrow handlowych - francuski zna 2.5% naszego spoleczenstwa - reszta krzywi sie na widok tych idiotycznych kombinacji literek i raczej sie tam nie uda na zakupy bo potem bedzie: 'a gdzie to kupiles?' hmm... 'w ablebleablublu...'... ps. a jak sie wam podoba nowa moda na spedzanie wolnego czasu nazywajaca sie 'centrum handlowe shopping'? kiedy tylko udaje sie do najwiekszego w europie centrum handlowego po najtansze alkohole w miescie to widze wrecz STADA nastoletnich panienek, odstawionych tak ze przez tapete nic nie widac, krazacych po tym cetnrum bez wiekszego sensu... co sie tam dzieje? |
Cytat:
Pozdro;) --UPDATE-- Chyba powtórzyłem to samo co wszyscy mówią:) U mnie w mieście nie ma takiego cuda:D |
No we Wrocku roi się od tych wszystkich supermarketów - Centrum Korona (z Geantem, Castoramą i Cinema City), Selgross, L'Eclerc, Carefour, Makro, Tesco (w sumie dwa), jeszcze jedna Castorama, OBI, Galeria Dominikańska (kupa sklepów + Media Markt). Teraz jeszcze Oszołom (z Leroy Merlin czy jak to się tam pisze + drugi Media Markt). Momentami ma się tego dość - czasem wolę pójść do zwykłego polskiego sklepu - bo po co mam wspierać jakichś tam na przykład francuzów, którzy nas w Unii nie chcą :P Ale tak bardziej serio - mimo wszystko jakoś nie odczuwam tego, aby przez te super-hiper-markety podupadało tak dużo mniejszych sklepów (część z nich może mieć kłopoty - nie przeczę) - a na pewno ich właściciele sami zaopatrują się w Makro czy Selgrossie...
|
Ja tam niestety jestem zmuszony co jakis czas jechac. Mama pracuje w szkole i co jakis czas dostajemy talony na jakams tam sume, teraz tez na swieta wpadly. Troche mnei to denerwuje, bo zamiast dac mi kase to daje taki swistek i ma spokuj, a ja musze sie martwic co z tym zrobic. Przewaznie konczy sie kupieniem 50sztuk CDR na hali :)
|
w poznaniu tez sa, tez tak na nie wszycy mowia, a jeszcze nigdy tam nie byle :D zreszta - dla mnie zla lokalizacja, a ze sklepow gigantow macro i selgros sa i tak najtansze (no i spokojniejsze - mniej natertnych "promocji" i zero babcin macajacych wszystkie ziemniaczki zanim kupia jedna salate :P )
|
Cytat:
U mnie tez jest taki 'sklep', ale powiem Ci ze bardziej warto jest odwiedzac te wszystkie sklepiki ktore sa poza glowna hala :P |
Oszolom to ogolnopolski slang, w gdansku tez jest znany pod ta nazwa :)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:01. |