![]() |
Cytat:
a tak BTW to znów jak co roku dzieki CIH'owi wpadło trochę grosza do kieszeni :) lubię to żyjątko / i niefrasobliwośc userów różnej maści wind ;)/ pozdro |
Cytat:
|
Ja mialem to badziewie chyba z 6 razy i zawsze w koncu trzeba bylo formacik zrobic bo winda siadala, ale zeby on taki grozny byl ten wirus to nie powiem.
|
najlepszym rozwiązaniem jest format no jesli to nie pomaga to mozna sobie zrobic partycje od nowa :-) spotkałem się z takim przypadkiem,ze cih się trzymał po sformatowaniu dysku
|
U Qmpla po wyleczeniu komputera z CIH'a pozostało jedynie przeinstalować IE (Kaspersky go praktycznie wyciął), fakt komp stał się wołowaty, pomogła reinstalacja WindyME, ale bez formatowania.
|
Cytat:
pozdro |
AVP KASPERSKY !!! No. 1
|
O kurde no to miałem fart że tylko system sie rozwalił...
A wszystko ze sprzetu zyje ... Ale człek uczy sie całe zycie !! PZD_RW Laser! |
Cytat:
co do trwalego zniszczenia płyty to jest to około 50zł w plecy / flashowanie bipsu w zewnętrznym programatorze / albo zabawa w hot plug :) z innym działającym bliżniavczym modelem uszkodzonej płyty i naszym nadpisanym przez wiruska epromikiem jako aktorami ;) /ale tu możemy / jak nam ręka zadrży albo coś pójdzie nie tak podczas zamianki/ i drugą płytę skasować i to raczej na amen :(/ pozdro |
Wirus win95.cih (Czernobyl) jest dosyć groźny bo:
- potrafi skasować zawartośc dysku twardego - potrafi flashować BIOS (trwale uszkodzenie płyty gł.) - uszkadza i zaraża pliki exe, niszczy Windowsa Najlepiej jest go usuwać Norton AntiVirusem lub MKS-em |
Cytat:
pozdro |
Zgadzam się miałem zaifekowanego kompa tym świństwem i chociaż antyvir "wszystko wyleczył" to i tak systemik do zmiany bo wszystko tak chodziło że pożal sie Boże więc jeśli możesz to polecam formacik i reinstalke !
PZD_RW Laser ! |
Cytat:
ALE NA SZCZĘŚCIE TYLKO EXE :) ps kaspersky jest bardzo dobrym wyborem pozdro |
... robiłem to u kumpla, gwarancja 100%, dyskietki ratunkowe z Kaspersky'ego (3 sztuki bodajże), są zrobione pod Linuxa, więc ich CIH nie zainfekuje.
|
musisz zarzucic antywira(najlepiej mks ) z dosa bo w windzie pliki wyleczone sa ponownie infekowane, albo zrobic dyskietke startowa z mksem
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:34. |