Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LiteOn 812S i kiepskie płyty (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-812s-kiepskie-plyty-32976/)

kopar 24.03.2004 19:26

LiteOn 812S i kiepskie płyty

Problem polega na tym, że ów liteon 812S spala mi płyty platinum (CD) praktycznie za każdym razem oraz esperanze (DVD) tylko niektóre, verbatimy pali mi bez zarzutu... nagrywarka jest ok, wymieniali mi w serwisie ma kilka dni ... spotkał się ktoś z czymś takim, czy to jest normalne... ??

czopochrup 24.03.2004 20:17

to nie jest normalne bo platinumki CD pla sie bez zarzutu u mnie mialem samsunga 8 8 32 mam 52 32 52 i mam toshibe 16 10 iles tam :P i sie pala bez zarzutu a ihc uzywam bo sa dobre ;)

kopar 25.03.2004 00:42

więc

Może ktoś wie w takim razie czemu tak się dzieje, zaznaczam, że palę je z maksymalną prędkością - 40x, a teraz próbowałem wypalić ostatniego platinuma z 16x i jest spoko, wypalił się legancko, weryfikacja bez zarzutu... ludzie może wiecie co jest grane, pozatym myDVD pokazuje mi maxa z 48x w cdr mimo że nominalana wartość = 48x może to przez force aspi)
verbatimów wypaliłem kilka i jest ok, dvd esperanze średnio pół na pół (ale jak każdy wie jest to pewien chłam w dziedzinie dvdrek, jutro zakupię trochę nowych płytek z "górnej półki" i zobaczę, może ktoś ma liteona 812S i wie coś na ten temat... pomocy. próbowałem jużwiele... nie powtarzając zapraszam na przejrzenie mojego topiku z w dziale cd...

Jabson 26.03.2004 17:04

Co do esperanz... shit shit i jeszcze taz shit, tak samo DVD jak i CD. Platinki ok, ale ogolnie nigdy sie nie sugruj tym co jest napisane ca CD/DVD jesli chodzi o predkosc ani tym na co program do nagrywania pozwala. Wiele plyt ma 48x, 52x, a na prawde juz po przekroczeniu 24x sie wywalaja. Tylko plytki z gornej polki trzymaja paramtery. Polecam wypalac CD z 24x a DVD 4x, lub 2x te najtansze (<ale to moje zdanie)

pozdro!

kopar 26.03.2004 18:23

no właśnie chłopaki wypaliłem dzisiaj kolejne 2 verbki (1 cd i 1 dvd) i wszystko cacy, ale sprawa jest chyba taka:

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=32930

w sumie to ok, bo i tam po tym wszystkim co się naczytałem o esperanzach i innych dvdkach mam olbrzymie opory by wypalać na czymś innym niż verbatim, tdk etc.

waska0 28.03.2004 12:20

posiadam 812s u mnie lepsze plyty pala sie bez zarzutu.zrobie dzisiaj probe na platinum i esperanzi x40 dam ci znac.

kopar 28.03.2004 13:21

byłbym ci bardzo wdzięczny, z tymże może byćsprawa typu : płyty z giełdy :) u mnie ale sprawdź... u mnie platinumy padają... a esperanze dvd miałem z tego gorszego wypustu :)

pawelblu 28.03.2004 15:32

Cytat:

Napisany przez kopar
byłbym ci bardzo wdzięczny, z tymże może byćsprawa typu : płyty z giełdy :) u mnie ale sprawdź... u mnie platinumy padają... a esperanze dvd miałem z tego gorszego wypustu :)

No to co ze plyty z gieldy ???
One sa z tej samej hurtowni co te ze sklepu :)

kopar 28.03.2004 15:45

w gwoli wyjaśnień była któregoś miesiąca afera z nośnikami zgiełdy na WGE... nie pamiętam szczegółów ale była jakaś akcja z lewymi nośnikami i tyle...

pozdrawiam...

waska0 28.03.2004 16:16

na esperanzach nagralem bez problemu w locie ale tylko 24 razy /takowe posiadalem/platinum 40x rowniez poprawnie.moje zdanie na temat esperanz jest negatywne uwazam je za badziewia/a wszczgolnosci cdrw hi-speed/

pawelblu 28.03.2004 16:28

Cytat:

Napisany przez kopar
w gwoli wyjaśnień była któregoś miesiąca afera z nośnikami zgiełdy na WGE... nie pamiętam szczegółów ale była jakaś akcja z lewymi nośnikami i tyle...

pozdrawiam...

O to ciekawe bo na WGE sa normalne sklepy (sam pracuje w sklepie z WGE) i to samo tyczy sie CGK, choc IMO na tej drugiej jest juz mniej legalnie ;) (ale tez nie sa to jakies lewizny).

kopar 28.03.2004 16:41

moze mialem peha z platinumkami nie wiem... a jak testy na kprobe ?? napisze cos wiecej pozniej...

SKY 30.03.2004 22:26

Moim zdaniem płytki CDR są juz dopracowane i tylko czasami zdażają się z nimi problemy. Natomiast DVD+-R to juz inna bajka. Dużo czasu upłynie zanim osiągną poziom CDR. No i to mnie boli, że trzeba kupować tylko markowe płyty. Są dosyć drogie.
Wszystki tańsze płytki DVD raz palą sie ok a juz te z innej partii są do bani. Mimo tego , że niby ta sama firma.

LWN 31.03.2004 00:00

LiteOn i Esperanza

Wydaje się,że Liteon źle znosi esperanze DVD+R. Mam 852S i zachowuje się podobnie tzn.partaczy średnio co drugą bez wyraźnych powodów /a może i są, ale jakie ?/ Natomiast Hawki-R pali 10/10 bez błędow.Odzyt w kompie i w stacjonarnym Philipsie 737 bezproblemowy.
PS.Esperanzy -RW wogóle nie toleruje a +RW jak czasem.
Pozdrawiam.LWN

wiesmus 31.03.2004 13:55

platinum

Plytki nalezy sprawdzic przed nagraniem w jakims info progsie
czesto napisy mowia, ze jest 52x itp a prawda jest taka, ze 32 lub mniej

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:25.