![]() |
Cytat:
|
i te 8.5 to pewnie beda jeszcze wielkosci 8.0
|
ile GB?
chyba ktos tu przesadza :) googluj :) |
DL oznacza Double Layer
Double - podwójny (w wolnym tłumaczeniu) Layer - warstwa czyli dwuwarstwowe, czyli 8,5 GB Trochę inicjatywy, a sam byś znalazł DOPISANE: żeczywiście trochę przesadziłem z wielkością :D powinno być 8,5 BG Pozdrawiam Sławek |
emm moze mie ktos oświecic co to za nośnik DL ?? :D , szukalem (przyznaje dosc pobierznie :P ) i niebardzo znalazlem informacji na ten temat :)
|
Z tego co wiem to robi je AML i mam na nich nagrane mase filmów na nec i jest gicior. Nagrywane co prawda x4 jeszcze wtedy na oryginalnym 1.06, teraz paliłem taka x8 i tez jest ładnie :) Takze chyba nie masz sie czym martwic.
|
Ja nie kupilbym Espery +R. Fakt ze -R SE jest nie do pobicia w przedziale cenowym ok 2.50, ale te +R maja spora konkurencje, a same nie sa tak pewnym wyborem. Ot chocby duzo lepszy Platinum +R za niewiele wiecej. Ale popal je troche i zaobacz jak bedzie ... i kto je robi ...
|
Wlasnie dokonalem zamowienia na 11 sztuk Esperanza dvd+r. Co powiecie na te plytki? One sa pakowane po 1 sztuce w slimie.
Mam nadzieje ze te Espery i moj NEC 2500A pozwola mi nagrac film dvd. Co o tym sadzisz Esiek i pawelblu? |
Mam NECa i LiteOna - te plyty ktore podalem chodza swietnie na obu.
|
heh, z tego co czytalem to masz nec-a...a to delikatnie zmienia punkt widzenia :(
|
Cytat:
|
Cytat:
co prawda dopiero zaczynam zabawe z wypalaniem, ale na prawie 100 plyt przeze mnie wypalonych, dziala jakies 30 wiec...(esperanze 2 rodzaje, platki 2 rodzaje i skye). Imo ustabilizowany SL bedzie gdy plytki beda po 1 pln, tak jak teraz CDRy... |
verbatim juz sprzedaje 10x DVD+R + 1x DL jako bonus w amerykanskich hipermarketach - duzo ludzi kupiilo ten Pack i wypalilo na necu ND2500A i dziala
Imho zanim nosniki DL stana sie powszechne zdazysz zmienic nagrywarke 2 razy - kup teraz niec albo liteon - bedziesz mogl spokojnie wypalac DLki z predkoscia 2.4x - a po co wiecej ? wiecej ebdziesz chcec za 2 lata jak nagrywarki DL beda tanie jak barszcz... na dzien disiejszy dobra nagrywarka @DL to najekonomiczniejsze i najlepsze rozwiazanie.... |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:46. |