Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   PROBLEM Z FORMATEM "REAL PLAYER PRESENTATION",ORAZ MPEGAUDIO (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-formatem-real-player-presentation-oraz-mpegaudio-36896/)

Meloman 13.07.2004 21:02

Cytat:

Napisany przez pykson
chodzi mi o to, ze moze ten mpegaudio jest mptrojka albo mp2 i wystarczy zmienic rozszerzenie na mp2 lub mp3 i bedziesz mial to mp3 bez konwersji. MOZE bo dalej nie wiem co to jest to mpegaudio

sciagnij Windows Commandera, albo Total Commandera, klawisz F6 to zmiana nazwy, tam zmienisz rozszerzenie z tego .mpegaudio na mp3

powodzenia

No i co PYKSON-temat już cię nie interesuje?
Daj znać,czy namacalnie sam sprawdziłeś i czy udało ci się jakimś CUDEM
przekonwertowć te formaty,o których tyle już pisałem... :help:

Meloman 11.07.2004 11:04

Cytat:

Napisany przez pykson
chodzi mi o to, ze moze ten mpegaudio jest mptrojka albo mp2 i wystarczy zmienic rozszerzenie na mp2 lub mp3 i bedziesz mial to mp3 bez konwersji. MOZE bo dalej nie wiem co to jest to mpegaudio

sciagnij Windows Commandera, albo Total Commandera, klawisz F6 to zmiana nazwy, tam zmienisz rozszerzenie z tego .mpegaudio na mp3

powodzenia

Wejdź np.na Altavistę i powiedzmy ściągnij jakiś kawałek ze zbioru mp3 i innych formatów,przypuścmy niech to będzie Gazebo i jego słynny przebój "I Like Chopin" w drugim linku poszukiwań.Zobacz to rozszerzenie:.ram/rm,taki niby Real Media Audio,często też występuje inna nazwa Real Player Presentation w innych plikach muzycznych o takim samym rozszerzniu.
Teraz spróbuj to zgrać na jakąś płytkę-tu robi się problem.
Co do mpegaudio,to nie jest taki proste bo Nero odrzuca te pliki jako"nieoczekiwany format pliku"...To na razie tyle.
Spróbuj,jak chcesz się przekonać przekonwertowć(pytanie czym?)takie pliki
o rozszerzeniu .RAM,ram,rm/różnie to się nazywa-skrót na pewno pochodzi od Real Audio/
pozdr
Meloman :pisze:

pykson 10.07.2004 22:19

powodzenia

Meloman 10.07.2004 19:32

Cytat:

Napisany przez pykson
Błagam, nie odchodź!!!

i jeszcze jedno: to nie Ty zamykasz dyskusje, a robi to MODERATOR

NIECH BĘDZIE "MODERATOR"...

MUSZĘ-NAPISZ do mnie wiadomość,

Meloman 10.07.2004 19:30

Do Pykson-ciekawe Jak Mam ZmieniĆ Rozszerzenie .mpegaudio?jeŻeli Wiesz,to Napisz-bo Ja Nie Wiem.istotniejsze Jest Dla Mnie Konwersja
Real Player Presentation/niby-realaudio/ Do Mp3-to Jest Wyzwanie...
DziĘki Za PrÓby Pomocy!

pykson 10.07.2004 19:28

Błagam, nie odchodź!!!

i jeszcze jedno: to nie Ty zamykasz dyskusje, a robi to MODERATOR

Meloman 10.07.2004 19:22

Do wszystkich aktywnych i nie-aktywnych uczestników dyskusji

CO PRAWDA NIE UZYSKAŁEM TU ŻADNYCH WIĄŻĄCYCH ODPOWIEDZI,GŁÓWNIE INTERSOWAŁA MNIE KONWERSJA REAL...DO MP3,ALE ZAWSZE SĄ POCZĄTKI POSZUKIWAŃ.SZKODA,ŻE JEST TU TAK NIEWIELU ZNAWCÓW PROBLEMATYKI AUDIO-MOŻE SIĘ ZNAJDĄ NIEBAWEM...ZAMYKAM TĘ DYSKUSJĘ ,BO POD KONIEC ZROBIŁO SIĘ DOŚĆ JAŁOWO...
DO MODERATORA-może to nie "czat",ale... MAŁO-AKTYWNE FORUM jest jeszcze bardziej bezpłciowe-tak gwoli wyjaśnienia...
NIE WSPOMNĘ O WIELU ??? GŁUPKOWATYCH DYSKUSJACH O NICZYM W TYM DZIALE OFF-TOPIC-WARTO SIĘ IM PRZYJRZEĆ...
POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH!

pykson 10.07.2004 19:14

Meloman
ehhh, piszesz o jakims mpegaudio a pewno chodzi Ci o zwykle mp3 i mp2 tak?
mpeg audio to nie format a standard kodowania i w ogole nazwa grupy nalezacej do MPEG, zajmuje sie aspektami audio we wszelkich standardach MPEG.

napisalbys jakie jest rozszerzenie tego pliku co to go nie mozesz rozkodowac, byloby prosciej.
jezeli faktycznie jest to *.mpegaudio to sproboj zmienic rozszerzenie na *.mp2 lub *.mp3 i wtedy przekonwertowac.

to, ze sluchasz jazzu i muzyki powaznej nie oznacza jeszcze, ze "rozwiales moje watpliwosci", bo ich po prostu nie mam, a "powazny" to pewno jednak jestes.
problem jest "NIEROZWIAZANY" bo jest dopiero drugi dzien na forum, nieraz trzeba czekac tydzien zeby cos sie z tego urodzilo, czego Tobie nie zycze

Y@nkee_PL 10.07.2004 18:39

Meloman... to nie czat tylko forum
nie pisz, ze zaraz sprawdzisz, tylko pisz juz po sprawdzeniu
uzywaj opcji 'Edytuj'
I PRZECZYTAJ REGULAMIN !!

Meloman 10.07.2004 17:38

3) mpeg audio-nie słyszałeś o takim formacie?pełno ich w sieci,vide Altavista/np.w dziale MP3/
pozdrawiam

Meloman 10.07.2004 17:22

Real Player Presentation

witam ponownie!

do pyksona-pozdrowienia są szczere,jestem poważnym gościem,który interesuje się akustyką,muzykologią,kulturą i sztuką,stąd ten mój nick-namiętnie słucham głównie jazzu i klasyki/np.muzyki dawnej na instrumentach z epoki/,więc mam nadzieję,że rozwieje to twe wątpliwości.Sam wrzuciłeś dośc niesympatyczny "tekst"-jestem nowy,więc nie ma po co pisać o jakiejś
"nadprodukcji"postów-nikomu nie przeszkadzały/ją moje uwagi,także prywatne,więc mam nadzieję,że już się"wyluzowałeś"?

poza tym temat jest nadal NIEROZWIĄZANY

1)nie ma żadnego linuksa
2)dostałem od kolegi z Japonii wiele cennych nagrań,bardzo rzadkich rarytasów z klasyki ale właśnie dla wszystkich dziwnym formacie,sądzę jednak,że może to być jakaś odmiana RealAudio-jakość jest doskonała jak na nagrania z klasyki
3)

pykson 10.07.2004 16:51

jednak w sieci gdzies kilkakrotnie pisano, ze ten aopen obsluguje zmiane bitsettingu, ale nie wiem w jaki sposob, moze wystarczy zaznaczyc ta opcje przy wypalaniu w nero

co to za rozszerzenie: ".mpegaudio" pracujesz na linuxie albo bsd?

P.S. na forum pewno jest ktos, kto ma taki palnik jak Ty, wiec mozesz wrzucic posta o zmianie bitsettingu na forum w dziale DVD/VCD, tam szybciej uzyskasz odpowiedz

a co do pozdrowien, to czuje ze sa one nieszczere, ale co tam, nie ma sie co obrazac :D, i tak mialem racje ;)

grzeniu 10.07.2004 16:34

Mowiac szczerze nie trafilem jeszcze na taki format wiec trudno mi dac jednoznaczna odpowiedz. Skoro mowisz ze masz juz dziesiatki roznych konwerterow i nic, to moze sprawdz jeszcze Foobara2000 - ten odtwarzacz ponoc odtwarza (i konwertuje przynajmniej do wav) wszystko. Nic wiecej madrego nie przychodzi mi do glowy.

Meloman 10.07.2004 16:28

Pozdrawiam wszystkich biorących udział w dyskusji,także pyksona
-co prawda,temat nie został rozwiązany pozytywnie,ale może innym razem.Zainteresowanych proszę o e-maile.
pozdr!
Meloman!

Meloman 10.07.2004 16:19

Cytat:

Napisany przez @ndy

to nic nie daje
mam dziesiątki takich konwerterów-one są słabe:WMA-MP3 itp...
ja mam pliki muzyczne z rozszerzeniem .ram/Real Player Presentation/,oraz
.mpegaudio.
Te konwertery mają tylko kombinacje wewnątrz mp3,wma,wav itp.

meloman

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:08.