![]() |
Szykuje się kolejna niespodzianka w sprawie Internetu w PL :/
Kolejna wspaniała informacja - po ogłoszeniu limitów przez TPsiaków. Ale to było raczej pewne...
Za wp.pl (www.wp.pl): "Rozpoczęło się posiedzenie rządu, na którym rząd zajmie się m.in. wystąpieniem Komisji Europejskiej w sprawie naruszenia przez Polskę prawa wspólnotowego w zakresie podatku VAT na Internet. W połowie lipca wiceminister finansów Igor Chalupec poinformował, że Polska do początku września musi udzielić odpowiedzi na listowne "zapytanie" KE, dlaczego nie obłożyła dostępu do Internetu stawką podstawową VAT 22%. Polska nie uzyskała w negocjacjach członkowskich prawa do stosowania niższej stawki na Internet. U nas obowiązuje 7-procentowa stawka tego podatku..." Szykuje się kryzys internetowy dla zwykłych śmiertelników (czytaj normalnych nie nadzianych użytkowników)??? |
no poprostu bedziemy placili o 22% wiecej za neta a limity zostana po staremu :|
|
Ale radiówkom to nie grozi???
|
dla mnie moze vat na net wynisic nawet 50% - tylko niech ceny za ta usluge beda na tyle niskie, zeby czlowiek nie musial sie gimanastykowac z kasa zabardzo
|
hm, musze zajrzec czy przy przedluzaniu umowy i zwiekszaniu transferu nie podpisalem umowy na kwote brutto ||
KE jakos nie zauwazyla ze w polsce mamy najwyzsza stawke podstawowa - co z tego ze na net wszedzie jest podstawowa (oprocz polski) skoro w polsce jest ona w cholere wyzsza... chwilami mnie ta Unia wq*** z tymi swoimi pomyslami :| |
50%??? Nie przesadzaj. VAT nie powinien być większy niż 7% moim zdaniem. A 15% to już absolutny max. Ale tak to jest jak sobie ustaliliśmy VAT na 22%... :/
|
mr_spock@ ... ma racje - zreszta oto sie uni rochodzi
|
E lipa bedzie. Ale mam nadzieje ze nie bedzie źle :D Głowa do góry...
|
****a!
|
Codziennie same dobre nowiny, nie? :P
|
dzisiajmnie szlag trafil... zobaczylem na stronie tpsa jakis bzdurny pdf o jakiejs nagrodzie.... nie pamietam dokaldnie co to bylo,ale chodzilo o to ze neostrada jest NAJTANSZYM stalym dostepem do netu w europie!!!
to wola o pomste z nieba |
Qrde jakby nie mieli sie czym zajac :klnie:
|
Dzisiaj rano na TVN24 w serwisie informacyjnym o 6:30 słyszałem informację na temat VATu na Internet. Była oczywiście mowa o tym, że wejdzie on w życie i że PL może dostać niezłą karę od UE. Ale co ciekawsze dla mnie - zastanawiali się nad problemem wzrostu cen w związku ze wzrostem/wprowadzeniem* (* niepotrzebne skreślić :P) podatku 22%. Powiedzieli, że niektórzy operatorzy zapewniają, że koszty dla zwykłego użytkownika wcale nie muszą wzrosnąć - a TPsiaki podobno zapewniają, że klienci nie odczują różnicy w cenie - gdyż ją TP SA bierze na siebie :D Ciekawe tylko ile w tym prawdy :P
|
Cytat:
|
Hmm taka ale firmy moga odliczyc Vat natomiast smiertelnik juz nie :( a "kochana tpsa" ;/ to raczej nie nie uszczupli swoich zasobow "finansowych" a kto by chcial sobie odjac kasy ;/ no chyba ze pod 'rygorem kary smierci" obysmy tego nie odczuli po kasie :( a znajac nasz rzad podatek Vat 22% pewnie pod choinke dostaniemy albo zaraz po Nowym Roku ;/
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:08. |