![]() |
Ja proponuje sprawdzić temperature procka,większość dodawanych coolerów wystarczy na styk i wykonując nawet proste czynności np.Winamp,filmy czy net
może sie przegżewać procek i stąd blue screeny . To tylko moja uwaga !! |
Chciałeś chyba napisać Codeshit ^_^ :D
|
No i masz winowajcę kłopotów, co się zwie CODEGEN !!
Uciekaj od tego pseudozasilacza i kup co najmniej jakiegoś MODECOM'a. Robią dobre zasilacze w przyzwoitej cenie. |
Po prostu masakra. Taka zasiłke do takiego pc. W tamtej firmie pracuja jacyś imbecyle.
|
Witam
Otworzyłem obudowe i okazało się że mam zasilacz Codegen 350W. Podczas oglądania stron internetowych nie restartuje się. Tylko podczas oglądania filmów divx oraz ripowania dvd na dysk twardy. Mam nadzieje że to tylko wina zasilacza. Jutro jadę do serwisu. Ciekawe co powiedzą? Pozdrawiam |
Cytat:
|
Istotny jest Producent zasilacza. Naklejka z mocą nic nie mówi... jeśli jest to jakiś Codegen, Rubikon, Megabajt etc. to na pewno moc, którą ma podaną na naklejce jest fikcją. Zresztą moc zasilacza to nie wszystko. Liczy się też jakość energii "produkowanej" przez zasilacz. Większość tanich zasilaczy ma z tym problem, co może często prowadzić do zniszczenia niektórych elementów komputera. To akurat znam z autopsji :)
Zasilacze byle jakich Producentów mają przede wszytkim kłopoty przy wszelkiego rodzaju programach testujących wydajność komputera z powodu gwałtownego zwiększenia apetytu na moc przez komputer. I wtedy albo są "wyskoki" do Windows'ów, restarty, zwisy... Nie podejrzewam, żeby Winamp powodował na tyle duże obciążenie dla procesora, żeby ten nagle obciążał zasilacz do tego stopnia, ze ten nie wyrabia i następuje restart, czy zawieszenie systemu, ale... Radzę mimo wszystko sprawdzić stabilność komputera na jakimś markowym zasilaczu (np. ModeCom, Chieftec). W internecie naprawdę na różnych stronach już tyle razy temat był wałkowany, że szkoda po raz kolejny rozwodzić się na ten temat. Masz poniżej linka do artykułu traktującego o jakości parametrów energii, testów zasilaczy etc. Albo wyciągniesz z tego artykułu jakiś wnioski, albo nie. http://www.benchmark.pl/artykuly/tes.../strona-1.html |
Witam wszystkich i dziekuje za odpowiedzi.
Jeżeli chodzi o zasilacz to ma on 350W. Ciekawa sprawa z tym restartowaniem. Jeżeli nie wykonuje żadnych czynności na komputerze nie restartuje się. Jak tylko włączę np. Winampa lub cokolwiek innego następuje restart. Pozdrawiam |
mozliwe, ze jest zwarcie plyta glowna - obudowa.. mialem IDENTYCZNY przypadek i tego wlasnie byla wina...
pozdro ;) |
Stawiam na zasilacz.
Napisz, jaki zasilacz masz (moc i Producent), bo jest to bardzo istotny element komputera. |
A jaka zasiłka? Może być daremna i nie wyrabia przy takim sprzęcie.
|
podkręcony procek i zasilka takie efekty dają pamięci zaś dają blue screena wiem bo sam wojuję z moim zlomem aby wybrać maxymalne fsb aby zasilka nierestowala a muszę jeszcze 10 dni się męczyć i przesiadka na tagana 480 wat;( ateraz muszę się rąbać z niskim fsb bo 220 przy mnożniku 9,5 inaczej za duże mam wachania napięcia przez zasilkę i resety
|
dla mnie to wygląda na walniętą płytę główna- miałem tak u siebie na nówce.
może tesz być RAM-też tak miałem |
Cytat:
PS. Sorka za wcześniejszy post ;) pomyliłem topici |
napewno coś na lini hardware, dobrze także sprawdzić ustawienia w Biosie daj na Default.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:12. |