![]() |
Cytat:
Cytat:
a tak z grubsza to im mniej PI i PIF tym lepiej i wiekwsze prawdopodobienstwo poprawnosci dzialania plytki, ale niektorym takie z duza (czytaj wielkimi gorami po 1000) iloscia bledow chodza lepiej niz takie "bezbledne" (cztyaj malo). Wszystko zalezy od twojej stacjonarki |
A czy możesz mi zgrubsza wytłumaczyć o co chodzi z tymi współczynnikami PI i PIF w tych testach i co obrazyją te wykresy ???
|
Czyli puki co to niema co palić DL a jeżeli chodzi o palenie jednowarstwówek to wiem że można tak odchudzić orginalne DVD9 coby weszło na DVD5 bez straty jakości, zostawić tylko jedną scieżkę z napisami wywalić dodatki itd. czy można tak zrobić z każdą płytą DVD9 ?
|
na razie sa tylko +RDL
1633 nie ma wlasnej (posiadam jak pisalem 451@832), lecz kupilem ostatnio taka kolesiowi i pali bardzo ladnie plusy i minusy jednowarstwowe. Jest caly topic o paleniu na 1213@1633 i 1633 :czytaj: DL jeszcze nie palilem bo drogie, wiec na razie sie nie oplaca co do zmiany warstwy i przestoju to nawet na oryginalach jest napisane ze zmiana warstwy moze spowodowac freeza na 2-3 sekundy. Wszystko zalezy od odtwarzacza jaki posiadasz i jego nazwijmy to korekcji bledow. |
Właśnie przeczytałem sobie artykół o DL na stronie cdrifo i widzę że wypalanie na DL to nie taka prosta sprawa płytki drogie puki co i można palić tylko na R+ no i jeszcze problem ze zmianą warstwy podczas odtwarzania coby nie było przerw w oglądaniu itp.
Czy paliłeś już taką płytkę na 1633. |
aby cos takiego wypalic (oryginal) na plytke DVD+R-DL i wtedy potrzeba ci jest nagrywarka z DL, ale zeby wypalic to na jednowarstwowa to nie, ale ceny sa tak zblizone ze lepiej kupic tego litka 1633
plytke oryginalna da sie przerobic (czytaj zrobic kopie bezpieczenstwa) na DVD-+R za pomoca wielu programow np. clone DVD2, dvdFab, DVD2DVDr robi sie to bezproblemowo, a co do bitsettingu to ustawiasz dopiero podczas wypalania |
Witam ponownie i wracając do tematu czyli płytka taka z wypożyczalini jest dwuwarstwowa i żeby ją np: wypalić trzeba nagrywarę DL czyli np: Litek 1633. Czy prubowałeś kiedyś taki numer zrobić da się bezproblemowo ?? I czy po nagraniu takiej płytki DL da się ją przerobić tak jak jednowarstrwową ma DVD ROM coby stacjonarka czytała ??
|
http://www.videohelp.com/dvdplayers
to strona (ta powyzej) i nagrywaj na markowych nosnikach - wieksza pewnosc poprawnego dzialania :) |
Dokończę jutro bo muszę zmykać do jutra wszystkim :papa:
|
te tloczone to sa przeciez dwuwarstwowe (w znaczacej wiekszosci przypadkow), bo dodatki, film i inne *******y to zajmuja duzo wiecej niz 4,38 GB
|
Szukałem ale nie mogę nic namierzyć w instrukcji nic nie pisze o takich płytkach a czy te z wypożyczalni tłoczone mogą być dwuwarstwowe ?
|
to musisz poszukac w necie moze ale nie musi
ktos zna strone z odtwarzaczami (mi wypadla z glowy) - opisana wiekszosc playerow ze specyfikacjami co z czym i jak |
Mam jeszcze jedno pytanie za 100 pkt. czy stacjonarne DVD odtwarza płytki dwuwarstwowe DVD9 zdaje mi się.
|
Cytat:
i nastapi :samozapl: topicu |
Cytat:
Coś a la non1.0? ^_^ |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:14. |