Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Płyta ECS i muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f5/plyta-ecs-muzyka-414/)

Laser 04.06.2002 20:17

Witam !

A ja mam podcziwego stabilnego BX'a na płycie Microstara i nie wiem co to znaczy że komp sie zawiesza.

Jak ktoś myśli inaczej to niech się wstrzyma bo go BABCIĄ postraszę :-) :-) :-0

Skubana nerwowa coś ostatnio !!

Laser 04.06.2002 20:17

Witam !

A ja mam podcziwego stabilnego BX'a na płycie Microstara i nie wiem co to znaczy że komp sie zawiesza.

Jak ktoś myśli inaczej to niech się wstrzyma bo go BABCIĄ postraszę :-) :-) :-0

Skubana nerwowa coś ostatnio !!

TOMMYx 04.06.2002 02:27

Hm, ja także mam płytę K7VZA i sprawuje się ok.
Działała pod 98SE, pod Me i teraz działa pod XP i wszystko jest w porządku, z dźwiękiem też nie miałem nigdy kłopotu.
Pozdrawiam. TOMMYx

ThanatoS 22.05.2002 19:06

Ja też mam płytę K7S5A i jest super, mój kolega ma płytę na VIA i jest mały problemik, kupił sobie GF4 MX 440 i okazało się, że ta karta nie chodzi na VIA, a szczególnie na DDR. Ja przetestowałem na swojej płycie i szło jak burza.

Ice 22.05.2002 02:38

Cześć Wszystkim !!!
Moim zdaniem płyta ECS K7S5A nie jest taka zła. Sam ją posiadam i jestem bardzo zadowolony. W dodatku zaktualizowałem bios przez co uzyskałem możliwość podkręcenia procesora I jak na razie nie miałem z nią żadnych kłopotów. Dla chętnych dołączam Amiflash i bios, który pozwala na zmiane częstotliwości magistrali i pamięci.

Druss 21.05.2002 00:32

K7S5A to dobra plyta tylko trzeba wiedziec jak ja zainstalowac, nie kazdy to potrafi i potem placze ze mu windows sie wywala, do tego dochodzi jeszcze ostatni update biosa i wszystko chodzi jak marzenie, gorzej jest z wersja K7S6A, z ktora mialem wiecej problemow. A z sadem wyjdzie, mi wyszlo straszonko poniewaz sami mi zrobili ekspertyze i mialem dowod na papierze przy odbiorze niby naprawionej plyty, takze nastepnym razem juz nie bylem uprzejmy i musili zwrocic mi kase, czyli 699zl za plyte ktora teraz kosztuje 499 i to wersja z chipsetem kt266A :)

keza 20.05.2002 22:25

Cytat:

macio (20-05-2002 21:47):
Więkrzość moich znajomych posuwa na ECS z VIA już dość długo. Nie zauważyłem żadnych problemów i różnic z innymi płytami (reszta znajomych :)).
Witam
Znam jednego gościa, który ma K7VZA i problemy z win'98 se. Wyskakują mu jakieś błędy i miał problemy z OpenGL. Nie mów mu, że to dobra płyta ;)
Wiem od znajomego, że ta K7S5A ostatnio ma dużo zwrotów w serwisie ( może jakaś wadliwa seria ) choć zajęłą 3 miejsce w teście Chipa. Ale przede wszystkim chyba, że względu na cenę.
W życiu nie kupie już takiej płyty. Mój problem polegał na tym, że system się uruchamiał co 2 raz i to na wszystkich systemach. Teraz na MSI jest ok.
Pozdrawiam

macio 20.05.2002 21:47

Więkrzość moich znajomych posuwa na ECS z VIA już dość długo. Nie zauważyłem żadnych problemów i różnic z innymi płytami (reszta znajomych :)).

keza 20.05.2002 20:52

ECS to największy szajs ostatnich lat. Miałem takiego jednego na Sis'ie (K7S5A) i poszła zaraz do zwrotu. Te na VIA wcale chyba nie są lepsze.
Co wy na to ?

Pozdrawiam

macio 20.05.2002 16:42

mam tą płytę ECSa z muzyką, chodzi w porządku z podpiętą wieżą, jak i na zwykłych głośniczkach. leć złorzyć reklamacje :)

ThanatoS 20.05.2002 15:23

Na SAD i szklarnię nie pójdą od razu trzeba postraszyć, że przylecą UFOki.
A tak poważnie, straszenie sądem nie zawsze daje dobry skutek. Jakby nie chcieli wymienić zawsze znajdą punkt umowy gdzie się okazuje, że nie muszą tego robić. A sprawa w sądzie może potrwać nawet ze 4 lata.
A ty nie będziesz miał ani sprzętu ani pieniędzy

Pozdrawia ThanatoS

dragal 20.05.2002 14:39

kolego Druss nowy na forum i juz doradza straszenie "SADEM" ja bym do tego jeszcze dodal szklarnie, postrasz szklarnią :)

Druss 20.05.2002 09:42

Ja mialem ten sam problem ale z plyta epox 8kha, 5 razy mi sie tak zrobilo az wkoncu wysiadl na amen jeden kanal i teraz mam w serwisie, ekspertyza wykazala wade plyty. Mam zasilacz awaryjny UPS takze nie mowic mi tu ze to przez listwe zasilajaca. Poprostu czekaj az ci siadzie do konca lub idz z reklamacja do serwisu, tylko nie daj sie zwiesc walcz do konca, postrasz sadem bo inaczej ci nie wymienia :)

Pedros 13.05.2002 13:50

Nawet nie dopuszczam myśli, że masz sprzęt podłączony bez listwy zasilającej :) Ale jeśli tak jest... to szybko to zmień :)

dragal 12.05.2002 23:11

... dzwonek i gniazdko do ktorego podlaczona jest listwa ( musi byc z bolcem, no i dobrze podlaczone)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:22.