Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   zhakowane gadu... :( (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zhakowane-gadu-42881/)

epol 16.11.2004 17:18

Oj az strach pomyslec, ze moge stracic moj nr gg ((

A tobie moge zlozyc tylko kondolencje.

Ziele 16.11.2004 16:50

Cytat:

Napisany przez mr_spock
z gg to rozne cuda sa... przez jakis czas podczas rozmowy konferencyjnej z 2 kumplami dolaczal sie do nas jakis typ ktorego zaden nie mial na liscie

Też tak miałem i to nie jeden raz :D

3|\/|3$s 16.11.2004 16:44

zgadza sie z serwerami GG ostatno cos sie tryntyni ;-/
mnie tez ostatimi czasy spotykaja sytuacje ze jestem wpychany do konferecji z osobami ktorych nawet nie znam , i nie mam na liscie..
wracajac do bezpieczenstwa w GG to:
pewnym zabezpieczeniem jest zrezygnowanie z opcji "zapamietaj haslo w programie"
bo:
kiedy kozystamy z tej opcji program szyfruje haselko i umieszcza je w pliku Config.dat
bardzo latwo jest je z tego pliku wyciagnac a nastepnie rozszyfrowac
pozdro600

gallus 16.11.2004 16:31

Cytat:

Napisany przez Smartek
to jeszcze nic, WCZORAJ! mialem konferencje z okolo 14osobami [!] - zadna nie miala NIKOGO na liscie.. to jest mozliwe?!
pozdro ;)

Ja miałem to ~5 razy i też nie wiem o co chodzi, a najgorsze jest to, że nie dostaje żadnego zapytania czy chcę w tym uczestniczyć tylko jestem baz przyczyny wrzucany do tej konferencji... :buu:

Smartek 16.11.2004 16:14

Cytat:

Napisany przez mr_spock
z gg to rozne cuda sa... przez jakis czas podczas rozmowy konferencyjnej z 2 kumplami dolaczal sie do nas jakis typ ktorego zaden nie mial na liscie

to jeszcze nic, WCZORAJ! mialem konferencje z okolo 14osobami [!] - zadna nie miala NIKOGO na liscie.. to jest mozliwe?!
pozdro ;)

mr_spock 16.11.2004 15:07

Pagerus 16.11.2004 08:41

Cytat:

Napisany przez bakupl
A więc wszyscy się przesiądźmy na tlena :)

Święte słowa :piwo:

bakupl 16.11.2004 08:27

A więc wszyscy się przesiądźmy na tlena :)

Ziele 16.11.2004 00:24

A mi gadu nie działa juz od 2 tygodni. Co dziwne bez problemu sie łącze na konto z tlena albo z PocketGadu (na pda). Macie na to jakąś rade? robiłem reinstala gg i nie pomogło.

gallus 15.11.2004 23:50

a ja sobie kiedyś pościągałem pliki config z kazy i emula :D
a gg też idzie zahackowąć, przez umiejętość wyciągania różnych danych :)

47 15.11.2004 23:29

Cytat:

Napisany przez bakupl
Czasami są błędy GG, że zakładasz nowy numer a masz już istniejący kogoś....;p

Potwierdzam, chciałem pogadać z kumplem z Chełma, a tu sie okazało że to jakiś koleś z drugiego końca Polski, jak widać GG coraz bardziej się sypie
Pozdro

KarolluZ 15.11.2004 22:48

@zelea...no zhakować owszem można gg... u mnie w sieci robili takie rzeczy... jak na przykład jeden kolega prosił drugiego o podesłanie pliku [config.dat] ponieważ tego pliku mu rzekomo brakowało aby gg odpalić. Potem natomiast wyławiał z pliku hasełko do numerku i miał już kolesia jak na dłoni... jeszcze tylko zostało zmienić adres maila, na które ma zostać podesłane hasełko i już... nie wiem czy jakoś można się przed tym zabezpieczyć... ja ze swojej strony czegostakiego nie praktykuje [to znaczy włamów] bo to chamstwo... zatem pozostaje mi tylko przesłać szczere wyrazy współczucia...

Predi 15.11.2004 22:14

brrrr wyrazy wspolczucia

3|\/|3$s 15.11.2004 21:56

no tak to jest...
tymbardziej ze teraz to taka moda na bycie Hakierem ;]

kizio 15.11.2004 21:47

Tak miał mój kumpel.... do teraz mam jego "stary" kogos nowy numer :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:22.