![]() |
plytki 870
Mam pytanie. Mam plytke 870 mb a niedawno sciagnolem 13 albumow zapakownych zipem. Waża one 893. Czy uda mi sie wypalic te 893 mb na plytke 870 i czy da sie to potem normalnie odczytac z CD-ROMu ? Czekam na odpowiedz i thx z gory. Mam nagrywarke LG 48 X 24 X 48.
|
Cytat:
Mianowicie odczytuje wszelkie płytki tylko do około 820 MB :( PS Nagrać się powinno ale musisz włączyć overburning i sciągnąc najnowsze nero aby wykorzystać z niego opcje short lead in i short lead out.... Dzięki temu zaoszczędzisz około 10MB i Twoje dane się zmieszczą. PS2`Mam nadzieje że to jakaś firmowa płyta.... bo z przepalaniem cd 870 MB za 1,60 to nie radze.... ui jeszcze jedno: nagrywaj x16-24 :) |
No nie wiem czy ci się uda, bo to 870 MB jest uzyskiwane tak jakby przepalaniem, a nawet jeśli byś nagrał te 893MB to byłyby duze problemy z odczytem, no bo przecież są problemy z odczytem płyt 800MB, 870 MB a co dopiero z takim czymś, a niech się jeszcze porysuje to już wogóle...
Lepiej kupić drugą płyte i nagrać to dwie CD a jak chcesz to mieć na jednej to nagraj na DVD. |
Dokladnie. Podziel to na dwie plytki po ok 450 MB. Co ci zalezy:)
|
Cytat:
|
płyta kosztuje około 1zł ...chyba cię stać na dodatkowy wydatak ? :)
i zrób jak pisze smykus_likas |
Witam.
Da się.Po prostu.overburning na overburningu-to rzecz,która się udaje.Zwyczajnie. Ja pykałem na 870mb- 873,876 i 879 .(Litek ltr24102B,52327S). Te płyty odczytują moje napędy : MSI 52,AsusDVD16,Aopen 56,SamsungCDRW TS-H 292A i oczywiście LTR 52327S Tych płyt nie czyta mój napęd : ,,L G .... i wszystko w temacie. Ale dzisiaj specjalnie kupie parę płytek i spróbuję huknąć jak najwięcej danych na 870.Tak dla sportu. Giena |
Jest szansa że na jakiejś markowej płycie (patrz verbatim) może mu sie udać to zrobić.
Osobiście bym chociaż spróbował :) |
Cytat:
|
Cytat:
I zauwazcie jeszcze jedno. Im plyta "bardziej" markowa tym mniej udaje sie nadpalic |
Cytat:
Ja i tak zawsze kupuje te najtańsze :cool: |
Ha Ha Ha 882 !!!(na razie tylko tyle ).
Płyta Omega 870mb multispeed. Ale będę walczył dalej. Giena |
Witam.
Specjalnie nie edytuje posta,żeby sie pochwalić. Dzisiaj pyknąłem 890 mb na płycie Datex czerwona 870mb x48 oraz 894 MB !!! także na takiej samej płycie. Nagrywarka wiadomo (Liteon 832S),nero 6.6.0.3.,prędkość x8. Odczytują te płytki w 100%:LTR 52327S,Samsung 292A,MSI52,Samsung dvd 16,Aopen 56,Asus dvd 16 no i wiadomo,że Litek 832S. NIE ODCZYTUJE WIADOMO !!!! LG 52. Czyli normalne napędy odczytują. CZYLI DA SIĘ !!!PO PROSTU.OVERBURNING NA OVERBURNINGU-TO RZECZ,KTÓRA MA SIĘ PRAWO UDAĆ.ZWYCZAJNIE. GIENA |
Wiedziałem, że się uda :)
|
Cytat:
:najlepsz: i gratulacje. Tak trzymac :spoko: bedzie z ciebie moderator :spoko: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:08. |