Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Moja nagrywarka nie czyta pirackich Cd-romow!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/moja-nagrywarka-nie-czyta-pirackich-cd-romow-48039/)

U_R_W_I_S 13.02.2005 14:00

Nie mam zbyt dobych doswiadczen jesli chodzi o serwisy, strasznie długo to trwa! Ale pewnie tak zrobie skora, nikt nie zna rozwiazania!!!!

El_Visek 13.02.2005 11:07

W miejscach gdzie grubiej jest od PIF przy nagrywaniu jakiś proces zjadł mi transfer, bufory prawie całkowicie się opróżniły, myślę że to stąd ta większa ilość błędów. Płyta nie jest ideałem ale w porównaniu do moich wcześniejszych zmagań z tym palnikiem to niebo. Aha, wydaje mi się że ktoś o tym pisał, że Qscan działa tylko na persji PRO nagrywarki? Prawda to? Chyba w najnowszej wersji biosu OEM wprowadzili obsługę Qscan.

El_Visek 13.02.2005 11:02

Do serwisu bym oddał. Tylko biosik orygianlny tak jak koledzy piszą wgraj

KrEtYn 13.02.2005 03:32

No , LG dobry sprzęt.
Jak ci się znudzi wypalanie to w serwisie przerobią ci na kuchenkę mikrofalową to sobie i obiad podgrzejesz.

Wg mne BenQ,PIONEER,NEC ewentualnie LITEK. (tych trzech kolejność przypadkowa :mruga: ).

Chyba, że masz pociąg do kuchni.

A samsunga do serwisu, jak nie naprawią to wyślą do żółtków i niech się oni martwią co zmajstrowali.

Oktawian89 13.02.2005 03:01

czlowieku jesli masz gwarancjie to oddaj ja do serwisu , a jesli nie to zagadaj do kolesia ktory Ci to sprzedal !! a jesli to nie poskutkuje sprzedaj ja na alegro !! i kup LG lub nec te sprzety dopiero wymiataja , nie wspominam o plextorze :)))

B@rtek 12.02.2005 22:38

Cytat:

Napisany przez U_R_W_I_S
Niefortunnie urzyłem słowa pirackich, chodzi mi oczywisice o jakiekolwiek kopie nie będące tłoczone oryginalnie:) A mowiac powaznie, jaka moze byc róznica miedzy płyta nagraną masowa (bo takie włąsnie mi czyta, z wszelkich gazet itp.) a tą ktora ja sobie nagram.

@Urwis jak masz jakąś gwarancje to wal do serwisu :taktak:

Ja swój HDD kupiłem też na allegro i normalnie gwarancję mam w sklepie w Warszawie ale nie muszę wysyłać sprzętu do nich tylko mogę także iść do punktu serwisowego Samsunga :D :)

Teraz co do twojego pytania:

Płyty z filmami DVD (wersje BOX0 to są naprawdę oryginalne płyty :taktak:

Te z gazet niczym się nie róźnią od takich jak my nagrywamy :D

Jedynie mają ładny nadruk ale pochodzą ze słabej tłoczni i są kiepskiej jakości (chodzi o to aby koszt produkcji był jak najniższy) :taktak:

Mają jedynie zmienione ID aby widniały jako oryginalne, tak aby każdy sprzęt to przeczytał :taktak:

Czytałem artykuł o tym :D

U_R_W_I_S 12.02.2005 22:30

Niefortunnie urzyłem słowa pirackich, chodzi mi oczywisice o jakiekolwiek kopie nie będące tłoczone oryginalnie:) A mowiac powaznie, jaka moze byc róznica miedzy płyta nagraną masowa (bo takie włąsnie mi czyta, z wszelkich gazet itp.) a tą ktora ja sobie nagram.

adax 12.02.2005 22:03

Cytat:

Napisany przez U_R_W_I_S
Posiadam nagrywarke DVD samsung Tsh 552b.

Problem polega na tym ze nie czyta mi pirackich płyt Cd-rom. Nie mage takze nic nagrac na płytach Cd-rom, poniewaz czysta płyta takze nie jest przyjmowana. Jesli chodzi o nosniki DVD wszystko działa idealnie!! Dodam jeszcze ze nagrywarke mam 4 miesace i przez pewien okres wszystko działało idealnie. Potem upgredowałem Biosa i po pewnym czasie zauwazyłem ze nie czyta mi Cd-romow. Powró do wczesniejszej wersji biosa nie pomogł!!

Prosze o rady!!!

z góry dzieki!!

@ U_R_W_I_S ''Problem polega na tym ze nie czyta mi pirackich płyt Cd-rom :pirat: i dobrze że nie czyta ! :>

:mruga:

U_R_W_I_S 12.02.2005 20:31

Cytat:

Napisany przez JarasMSR
albo przywróć, jeśli się da, stary bios, skoro na nim wszystko działało...

Pwrót nie pomógł, boje sie ze moze to cos z lasera, nie jestem specjalista w tych sprawach dlatego prosze o rade. Moze cos podobnego komus juz sie zdarzyło.

Mysle ze nie ma to mimo wszystko związku z uszkodzeniami fizycznymi, w takim wypadku nagrywarka nie czytałaby takze płyt oryginalmych

JarasMSR 12.02.2005 20:07

albo przywróć, jeśli się da, stary bios, skoro na nim wszystko działało...

B@rtek 12.02.2005 16:04

Cytat:

Napisany przez U_R_W_I_S
Serwis raczej nie wchodzi w gre. Kupiłem ja na Allegro!!!!

Ale poczekaj :taktak:

Masz jakąś gwarancję?

Może być nawet pisemna :D

Wejdź na stronę www.samsung.pl i poczukaj punktu serwisowego w twoim mieście :taktak:

Maciej 12.02.2005 15:18

Cytat:

Napisany przez U_R_W_I_S
Jestem własnie po testach na innym kompie i reakcja identyczna, DVD chodza bardzo ładne, CD-romki ani rusz.

To już chyba nic nie poradzę, możesz próbowac jeszcze wyczyścić optykę lasera.

U_R_W_I_S 12.02.2005 14:29

Cytat:

Napisany przez Maciej
no tak ...samsung :blee:
na początek sprawdż tego samsunga na innym kompie ;)

Jestem własnie po testach na innym kompie i reakcja identyczna, DVD chodza bardzo ładne, CD-romki ani rusz.

U_R_W_I_S 12.02.2005 12:31

Serwis raczej nie wchodzi w gre. Kupiłem ja na Allegro!!!!

B@rtek 12.02.2005 12:07

Wgraj oryginalny bios i pędź do serwisu :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:26.