![]() |
Czy dzieje Ci się to przy wszystkich prezróbkach tzn przy wszystkich przerabianych plikach.
|
kolejny problem z cce 2.50, pierwszy przebieg konczy sie normalnie po prawie 2h, rozpoczyna sie drugi przebieg i po uplywie okolo 2 h wyskakuje mi cos takiego :
"cce encoding failed:***Could not writeto the file <H:\.........\Encoded_Video_CCE_NTSC.mpv?>*** [Windows error code:0x70112]" co mam zrobic zeby wreszcie dokonac przerobki avi na dvd - POMOCY |
Dzieki za plik za chwile uruchomie kodowanie zobaczymy co sie t\stanie ale i tak dzieki za wsparcie
|
Ilość załączników: 1
Zainstaluj patcha dla wersji 2.5 (w załączniku)
|
Mam pytanie do Was blagam kolejny dzien walcze z CCE 2.50 staram sie przerobic film avi na dvd wg Cobry i Jego opisu. W nandubie wyciagam avi i laduje do fitcd. Potem w CCE mam klopot - w timecode pokazuje mi ciagle 01:00:00:00 - mozecie powiedzeic co robic, bo potem czas kodowania to 6 godzin, potem 16 godizn i wypisuje mi taki monit:
cce encoding failed: Error: Video check-sum is different from that of previous pass. Source video data or time code may be be different Please check video tape or the information file ---information--- Current: check sum=00c2f7f8 Previous= check sum=00c3c34a |
Moim zdaniem również CCE 2.5 jest szybszy, byc moze ma to jakis wplyw na jakosc ale nie zauwazylem.
A link do tych stronek dostałem od Robsa w innym poście. |
Cytat:
Fajna strona A może jesteś zorientowany czy cce 2,7 jest szybszy od 2,5 czy mniej więcej to samo Ja w tej chwili robię drugi film używając cce 2,67 i już mogę stwierdzić że na wersji 2,5 konwersja praebiega szybciej |
Mozna uzyc np:
The Film Machine D.I.K.O tu jest opis: http://www.dvd-guides.com/content/view/24/59/ A w ogóle to zajrzyj tu: http://www.videohelp.com/convert.htm |
Cytat:
|
Mnie wystarcza ta wersja wraz z CCE do 2.67, poza tym są jeszcze inne programy:)
8 ) |
Cytat:
|
wersje 2.7 nie dziłają z DVD2SVCD, program sie zawiesza tez to mam.
|
Cytat:
|
Tez czasem odnosze takie wrazenie, dlatego zostane chyba przy CCE 2.5 testowalem wersje od 2.5 do najnowszej 2.7 i rzeczywiscie 2.5 chyba czasem jest szybsza.
|
Cytat:
Mam pytanie: wydaje mi się że na wersji 2,67 dłużej mi enkoduje niż na wersji 2,5 czy zwracałeś na to uwagę? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:40. |