![]() |
Cytat:
zdejmuje zabezpieczenia i kopiuje zawartość na HDD możesz skopiować wyłącznie sam film (lecz z wszystkimi ścieżkami audio i napisami) skopiować całość w postaci plików skopiować tworząc obraz płyty DVD (tu potrzebna jest partycja NTFS tolerująca pliki o wielkości przekraczającej 4GB) można również wyciągnąć samą ścieżkę dźwiękową np z koncertu dzieląc ją na pojedyncze utwory (wymagana jest wtedy jednak przeróbka BeSweetem) ma możliwość wypalać filmy na krążkach DVD ale kompresji nie robi a co do błędów spróbuj zrobić obraz krążka Alcoholem 120% najlepiej mieć wtedy partycję NTFS i ustawić w opcjach programu aby nie dzielił pliku - najwygodniej wybrać profil kopiowania WŁASNY i zaznaczyć IGNORUJ BŁĘDY ODCZYTU później zamontować obraz w napędzie virtualnym i sprawdzić efekt kopiowania |
Cytat:
|
Czy DVD Decryptor robi obraz filmu w skali 1:1 czy odrazu kompresuje film 9GB do romiaru 4,5 GB. Jeśli nie to czy jest taka opcja aby on to robil i jak ja uaktywnic?
A jest jeszcze inny program do porysowanych i blednych folmow bo tamtym nie styka:( |
Zeby miec menu w shrinku musisz wziac Full Disc. A co do bledu to pewnie jakis blad przy nagrywaniu lub zrysowana. Sprobuj programem BadCopy, może się uda.
|
Oki tak zrobie. Ale przy okazji mam jeszcze inny problem.
Dostałem od kumpla film na DVD - kopie oczywiście:). Jak ja próbuje teraz skopiować tą jego kopie to wysakauje mi błąd. DVD Shrink wywala bład dotyczący CRC. Nero natomaist nie potrafi też skopiwoać płytki w locie. A DVD Dectyptor wywala będy na 68%. Może ktoś mi pomóc? Czym przegrać tą kopie. Nawisame mówiąc to ciekawe jak gościu zrobił tą kpię że udało mu się zostawić menu. Jak ja robie to DVD shrinkiem to zawsze mi menu opcina. Dla scisłości mowa o płytkach jednostronnych. |
Cytat:
musisz zapewne zainstalować kodek XviD (w postaci "samodzielnej") można niemalże wszędzie go znaleźć |
Cytat:
|
?
|
Wsyzcho piknie tyle ze te filmy sa xvid. I jak odpalam vD to wywala mi napis ze odn tych plikow nie obsluguej i ze potrzebne mi sa jakies kodeki. I co tu robic?
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
wskazujesz w SOURCE (1 część filmu)i DESTINATION a poniżej w COPY MODE z listy wybierasz JOIN klikasz NEXT SELECT THE TITLE... i na NEXT wybierasz ścieżynę i napisy i NEXT teraz wybierasz drugą część filmu - NEXT SOURCE - i typ łączenia materiału NO SEAMLES - powoduje że powstaną 2 części oddzielone od siebie fizycznie: VTS_01_1, 2 (pierwsza część) VTS_02_1, 2 (druga część) SEAMLES - części zostaną fizycznie zespolone: powstaną tylko VTS_01_1, 2, 3, 4 i klikasz na JOIN SELECT THE TITLE... drugiej części i NEXT znów wybierasz ścieżkę i napisy, tym razem 2 części - należy wybrać te same jeśli to jest łączenie 2 części tego samego filmu i NEXT pojawią się teraz na liście 2 pozycje tak można połączyć więcej niż 2 części np 4 odcinki jakiegoś serialu TV poniżej przykładowa fotka robiłem na jednym materiale tylko aby jakiś pogląd był :) |
Cytat:
Cytat:
|
No właśnie takich odpowiedzi oczekiwałem a nie wymądrzania się - poszukaj sobie.
Ten spsoób na VirtualDUB to sprawdze i wrazie problmów (choć dzięki waszym wyjaśnieniom ich pewnie nie bedzie) odezwe się! |
Cytat:
|
a jeśli opcja szukaj jest ci obca i nie wiesz, iż opiera się ona na słowach kluczowych, a nie całych frazach, zawsze możesz zrobić po jednym DVD z każdej z płyt CD a następnie połączyć je za pomocą DVD2One...
|
uruchom VirtualDuba
wybierz File/Open video file... i podaj pierwszą część jak wczyta wybierz File/Append AVI segment... i podaj drugą jak drugą wczyta to wybierz Video/Direct stream copy i na koniec File/Save as AVI... lub Audio/Save as AVI... (zależy od wersji VDModa) i wskaż miejsce na plik ---------------- edytowane: ktoś mnie uprzedził |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:31. |