Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Zabezpieczony PDF przed zmianami once again ;-) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zabezpieczony-pdf-przed-zmianami-once-again-53686/)

andy 24.06.2005 17:33

Zabezpieczony PDF przed zmianami once again ;-)

Witam!
Mam plik w PDFie. Jest zabezpieczony przed zmianami znaczy: drukowaniem, zmienianiem i konwertowaniem [można go przeglądać]. Potraktowałem go takimi programami jak:
Advanced PDF Password Recovery v2.21
&
PDF Password Remover v2.2
Ale dokument po odbezpieczeniu jest pusty. Znaczy nie pusty tylko strony są puste. 134 str. bez niczego :(
Próbowwałem przetransformować go programem Abby PDF Transformer ale wywala że dokument jest zabezpieczony. Już nie wiem co robić.

P.S. Przeglądać można go tylko w Adobe Acrobat 7 lub Adobe Reader 7.
Foxit podczas próby otwarcia pyta o hasło :| A Adobe Reader 5.05 wywala jakiś dziwny błąd :|

Wiecie jak to ominąć ?

loki7777 24.06.2005 17:55

Wyślij mi na maila jesli nie za duzo ok 1 mb:)Do zwrotu będzie w poniedzialek lub jutro;) dinolokix@o2.pl

andy 24.06.2005 18:00

Niestety dokument zajmuje ~38MB.

Ziele 25.06.2005 11:54

Otwórz to PDFReaderem (było juz na forum) to bez problemu wydrukujesz.

andy 25.06.2005 13:28

A możesz mi dać linka do tego PDFReadera bo google nic nie może znaleźć:|

mgit 25.06.2005 13:39

Cytat:

Napisany przez @ndy
A możesz mi dać linka do tego PDFReadera bo google nic nie może znaleźć:|

:O A to co ;)
google znachodzi tego od cholery 8 )

gallus 25.06.2005 13:42

Jak to nic nie znajduje... 3 strona :P
http://www.google.com/search?hl=pl&b...tnG=Szukaj&lr=

andy 25.06.2005 13:48

Hmm @mgit to co podałeś to mi znalazło wcześniej:P tylko to nie jest program. Ściągnołem rozpakowałem a tam plik o rozszerzeniu st:|. Chodzi o pierwszy link.
@gallus ale Ziele chodziło o program który się nazywa PDFReader a nie Acrobat Reader czy jakieś tam inne.
Edit Dopiero teraz zobaczyłem że napisałes "3 strona":niepow: Właśnie ściągam i zaraz sprawdze jego działanie.Oby się udało.

Jak pisałem wcześniej dokument jest zabezpieczony przed modyfikacją. Czyli żadne drukowanie kopiowanie nie pójdzie w żadnym programie.

loki7777 25.06.2005 14:11

Ilość załączników: 2
Idzie pdfreader, tak jakby ktos nie znalazl

andy 25.06.2005 14:19

@loki7777 nim nawet się nie da go otworzyć:(
I jak napisałem wcześniej Foxitem nie dało rady, a mam nowszą wersje od twojej.
A do tego co podał linka gallus wywala błedy podczas otwierania:(

Ten dokument moge otworzyć tylko w Adobe Acrobat 7 & Adobe Reader 7.
Inne programy jak Foxit, PDF Reader wywalają błedy podczas otwierania dokumentu.
Próba deszyfracji[usunięcia restrykcji] nie udaje się. Po potraktowaniu tego PDFa niżej wymienionymi programami otrzymuje pusty dokument. Każda ze stron jest czysta.
Użyte programy to:
Advanced Password Recovery Pro v2.21
PDF Password Remover v2.2

I nie piszcie żebym próbował wydrukować go w Adobe Acrobat 7 lub innym programie do odczytów pdfów gdyż ten dokument jest własnie przed tym zabezpieczony, jak i przed modyfikacją, zaznaczaniem, kopiowaniem itp. :(

andrzejj9 25.06.2005 15:07

Możliwe, że po prostu nowe dokumenty zrobione specjalnie do Acrobat Reader 7.0 są już inaczej zabezpieczone i stare programy nie dają sobie z nim rady. Jedyne, co w takim razie przychodzi mi do głowy, to poszukać (albo poczekać, bo może ich po prostu jeszcze nie być) programów dostosowanych specjalnie do tej wersji.

andy 25.06.2005 16:45

@andrzej masz racje. Plik został zabezpieczony dla wersji 7 i tylko przez nie może zostać otwarty:( No nic trzeba czekać na update programów do usuwania restrykcji.

Air 30.09.2005 10:50

Witam

Pilnie potrzebuję skopiować parę rysunków z pliku pdf, ale jest on zabezpieczony, a ja nie mam możliwości ściągnięcia programu, któy umożliwi mi kopiowanie rysunków. Kto jest teraz w domu lub w pracy i ma taki program proszę o kontakt.

andrzejj9 30.09.2005 15:19

Cytat:

Napisany przez Air
Witam

Pilnie potrzebuję skopiować parę rysunków z pliku pdf, ale jest on zabezpieczony, a ja nie mam możliwości ściągnięcia programu, któy umożliwi mi kopiowanie rysunków. Kto jest teraz w domu lub w pracy i ma taki program proszę o kontakt.

Mogę spróbować, ale nie obiecuję, że będę jeszcze długo przy komputerze. Ale może akurat, więc jeśli aktualne, to podeślij.

Air 30.09.2005 15:23

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Mogę spróbować, ale nie obiecuję, że będę jeszcze długo przy komputerze. Ale może akurat, więc jeśli aktualne, to podeślij.

Dzięki, ale już sobie poradziłem.

:piwo: za dobre chęci

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:13.