Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   MultiDVD - jak to zrobić? (https://forum.cdrinfo.pl/f106/multidvd-jak-zrobic-55395/)

tabsik28 12.08.2005 19:20

MultiDVD - jak to zrobić?

Chcem wzucic pare gierek na plyte dvd tylko nie wiem jak.Czy mozecie mi to wytłumaczyc w przejrzysty sposób tak zebym zrozumial bo nie bardzo jestem dobry w tym co mam zamiar zrobic.Z toturialu beriona nic nie moge zrozumiec i jak mozecie to podaicie linka do Multiloader Generator 1.2 mam Multiloader 1.41 ale chyba jest zly bo brakuje tam pliku SYSTEM.cnf a tak wszystkie sa jak mozecie to podajcie tez linka do dobrego multiloadera 1.41

Berion 12.08.2005 19:42

@tabsik28
Ortografia, styl, gdzie są znaki diaktryczne?! Na drugi raz wywalę taki temat.

Programy można zassać z Alucard.cc
Czego nie rozumiesz? Czego dokładnie?

edit:
@PioWit
poprawiłem :)

tabsik28 13.08.2005 18:06

nie moge znalezc Multiloader 1.41 i Multiloader Generator 1.2 jak mozesz to wklej linka

Berion 13.08.2005 22:23

Cytat:

Napisany przez tabsik28
nie moge znalezc Multiloader 1.41 i Multiloader Generator 1.2 jak mozesz to wklej linka

Jutro wrzucę na serwer.

tabsik28 14.08.2005 11:31

To jak wrzucisz to podai linka do Multiloader Generator 1.2 .A Multiloader Generator to CDVDGEN?bo jak tak to ja mam

Berion 14.08.2005 12:07

Cytat:

Napisany przez tabsik28
To jak wrzucisz to podai linka do Multiloader Generator 1.2 [...]

XD
Multiloader Generator v2.0
Multiloader v1.41

Są na głównej.

Cytat:

Napisany przez tabsik28
[...] A Multiloader Generator to CDVDGEN?bo jak tak to ja mam

LOL

tabsik28 14.08.2005 13:52

DO BERIONA
Postępuje zgodnie z twoim opisem skopiowalem 4 pliki z multiloadera i wszystkie pliki z trzech gier do jednego folderu MULTIDVD (tylko te gry wszystkie sa spachowane na dvd-r) i zawiesilem w punkcie 4 z MLGen wziełem generate i niewiem co mam tam wpisywać.wyskakuje pierwsze okienko(game name)tam co mam wpisac nazwe gry czy nazwy 3 gierek następnie jest 2 okienko(insert name of 1st elf file)co wpisac? MULTILOA.ELF (plik z multiloadera) czy może pliki z gier 3 okienko(give a description on the 1st game)niewiem co wpisac 4 okienko(give the name of the 1st game image)tez niewiem co wpisac puzniej jak klikne ok to wyskakuje to samo tylko 2nd.Wes mi prosze ja cie napisz co mam powpisywac w MLGen.

Berion 14.08.2005 14:47

@tabsik28
Przecież wszystko jest napisane w tutorialu. Dokładnie i pokolei:

Cytat:

Napisany przez Berion
Uruchamiamy program i klikamy na "Generate". Pojawi się nowe okienko. Wpisujemy w nim nazwę, pod którą będzie widniała nasza gra itp.

No jak myślisz? Co to może znaczyć?

Cytat:

Napisany przez Berion
Następnie klikamy na ok. Pojawi się kolejne okienko. Tym razem wpisujemy nazwę pliku licencyjnego (zgodną z rzeczywistością) np. SLES_510.43 Jeśli to nie jest gra to podajemy nazwę *.elf'a np. PS2OS.ELF

Tu chyba nie ma co komentować...

Cytat:

Napisany przez Berion
W ostatnim okienku podajemy nazwę naszego pliku graficznego, który będzie utożsamiony z daną grą itp. np. SPYRO.JPG

opcjonalnie

Cytat:

Napisany przez Berion
Jeśli nasza kompilacja zawiera mniej niż sześć "składników", resztę "project'ów" można odklikać "ok" (program pozostawi puste miejsce w *.xml'u).

Czyli jeśli ty chcesz wrzucić tylko trzy gry to musisz podać te dane trzy razy (ofkoz dla każdej gry inne). Czyli:
  • 1.) Insert first game name
    Czyli np. Zenek & Ziuta 3 - The Adventure in The Kabacki Forest

• 2.) insert name of first elf file
    Czyli np. SLUS_999.99 lub Z&Z3.ELF (nazwa musi być zgodna z tą z pliku)

• 3.) Give a description of the first game
    Czyli np. Trzecia odslona fantastycznej serii opowiadajacej przygody mlodego malzenstwa. W tej czesci postanowili spedzic wolny weekend na obrzezach lasow kabackich...

• 4.) Give the name of the first game image
    Czyli np. ZIUTA.JPG (o ile taki sobie zrobiłeś)

I tak postępujesz dla każdej z trzech gier, które chcesz umieścić na płycie. Rozumiesz? :)

tabsik28 14.08.2005 19:16

A co mam zrobic jak w dwóch gierkach jest ten sam plik MODULES

Berion 14.08.2005 20:22

Cytat:

Napisany przez tabsik28
A co mam zrobic jak w dwóch gierkach jest ten sam plik MODULES

Przekopiować moduły (np. *.irx) z obu do jednego. Gra się będzie odwoływać tylko do cdrom0: \MODULES\nazwa_pliku.format

Wrzuczasz wszystko do jednego gara :)

tabsik28 14.08.2005 22:07

Berion napisz mi czemu tak jest nagrałem 3 gry na płyte wkładam ja do konsoli i wyskakuje mi cos takiego reading:cdrom0:WMULTI.XML:1 (w konsoli )a przez pierwsze dziesięc razy działao.

Berion 14.08.2005 23:11

Cytat:

Napisany przez tabsik28
Berion napisz mi czemu tak jest nagrałem 3 gry na płyte wkładam ja do konsoli i wyskakuje mi cos takiego reading:cdrom0:WMULTI.XML:1 (w konsoli )a przez pierwsze dziesięc razy działao.

A po Polsku można?
Co rozumiesz poprzez "pierwsze dzisięć razy działało"? ??? :O

"reading:cdrom0:WMULTI.XML:1" ??? Masz jakiś błąd w *.xml (i skąd "W" w nazwie?)

AssasinX 14.08.2005 23:47

o lol żeby tak łatwej żeczy nie rozumiec :|

Lekcja @Beriona jest poto zrobiona żeby nie pytac sie jego tylko wszystko jest polei na temat ;)

tabsik28 15.08.2005 12:42

Jak nagrałem tą płytę to ona na początku działała a potem nie niewiem skąd te W się tam wzieło ale jak wkładam tą płytę do nagrywarki to jest tam plik MULTI.XML bez W.Spodziewam się konkretnej wypowiedzi na ten temat.

Berion 15.08.2005 15:33

Cytat:

Napisany przez tabsik28
Jak nagrałem tą płytę to ona na początku działała a potem nie niewiem skąd te W się tam wzieło ale jak wkładam tą płytę do nagrywarki to jest tam plik MULTI.XML bez W.Spodziewam się konkretnej wypowiedzi na ten temat.

Nie mam zielonego pojęcia :O

Może uszkodziłeś (rysa, cokolwiek) tą płytę ??? A wcześniej się boot'owała do menu; mogłeś wybierać gry?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:38.