![]() |
Podkręcanie Radeona X550
Siema:
Od niedawna mam karte Radeona X550 256/128 mega.I chciałe się dowiedzieć gdzy jak bym ją podkręcił to była by duża różnica i z jakimi kartami lepszymi byłby porównywalny,chce to wiedzieć bo bym chciał sobie ją podkręcić.... pozdro... :respect: :respect: :respect: :respect: |
Poco masz ta karte podkrecac ona jest dobra i ci prawie kazda gra chodzi na full.I po mojemu to nie ma sensu jej podkrecac
|
Riva Tuner 2.0 RC działa na Ati sprawdzone spwrawdź na googlarce
ps ja juz oddawno to mam na dysku trzeba było wpaść i szkoda że to ATi bo jest takie coś jak CoolBits czy jakoś tak |
ati tray tool
sprawdzisz od razu arty :) |
Cytat:
|
a moeze mu cos przycina? albo ma 20 fps? a chce miec 25 zeby grac normalnie ?:)
|
Ja bym uwazal bo te nowe grafiki nie kreca sie za dobrze!! Atitools i powolutku do gory tak o 2MHz i test na 3DMark. Jak dla mnie to po 10MHz zacznie krzaczyc!! Powodzenia i radze zabezpieczyc ramy radiatorami no chyba ze juz ma!!!! :D Albo zastosuj sie do mojego podpisu :D
|
specjalnie dla kolegi poszukałem http://www.nvision.pl/content.php?article.58.9 o i prosze, teraz można kręcić tego demona szybkości ;)
|
A skoro już przy tym jesteśmy - czym najlepiej podkręcić (spróbować, ale myślę, że zapas mocy jest spory) kartę Gainwarda GeForce IV Titanium 4200 i jak sprawdzić, czy można zostać przy wyższych ustawieniach bez szkody dla karty?
|
ściągnij coolbits i podkręcisz rdzeń oraz pamięci z poziomu sterownika. A stabilność/przekłamania sprawdzić można za pomocą np benchmarka 3Dmark.
|
Cytat:
A jeżeli nie ma żadnych artefaktów i ten np. 3DMark przechodzi cały, to mogę uznać, że na takich ustawieniach karta może bedpiecznie chodzić? |
teoretycznie tak
bo moze ni byc artow ale moze byc za cieplo dla niego i moze pasc - tyle ze wcale nie musi |
Cytat:
|
everest
ti powinno miec czujniki |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:35. |