![]() |
Czy tak Można ???
Witam. Kupiłam sobie nagrywarkę DVD i mam pytanie czy można na płytę DVD nagrać filmy w formacie VCD? Może w Nero wybrałabym - Utwórz DVD z danymi i zwykłe DVD dałoby radę to odczytać ???
|
trzeba by nagrać obrazy płyt vcd (jako dane) i odtwarzać na komputerze po podpięciu pod napęd wirtualny.
|
Czyli tak nie będzie działało, nie odczyta tego odtwarzacz DVD - uruchamiam Nero, wybieram Utwórz DVD Z Danymi, wrzucam pliki VCD i nagrywam?
|
niestety vcd nagrane normalnie jako dane nie działają.
|
A jako DVD Video lub cos innego. Można wogóle nagrać VCD na płytę DVD i odtwarzać na stacjonarnym DVD? Bo wiem że zwykłe AVI na płytkę DVD można nagrać i odtwarzać na DVD które czyta DivX-y
|
A czemu nie nagrasz tego VCD na plyte cdr?
Zakladam ze twoj stacjonarny DVD czyta plyty cdr, bo chyba kazdy czyta? Przerobka tego na dvd video nie ma sensu ze wzgledu na kiepska jakosc formatu VCD. Po prostu VCD nie ma sensu w ogóle brać do rąk. |
Tak z czystej ciekawości chciałam się dowiedzieć czy coś takiego zadziała
|
Ach ta kobieca ciekawość :>
|| |
Cytat:
|
Cytat:
Po negatywie? :> :mruga: |
Cytat:
Jeśli pliki są zgodne ze standardem VCD, to łatwo można je nagrać na płytę DVD, tak aby nie było problemu z odtworzeniem na stacjonarce. Wystarczy wykonać ich authoring (tak jak przy robieniu zwykłego DVD) za pomocą odpowiedniego programu. Polecam prosty w obsłudze TMPGEnc DVD Autor. Opis znajdziesz TU. Pliki dodajesz za pomocą przycisku "Add File" na zakładce "Soure setup". Reszta tak jak przy zwykłym DVD. Pliki stworzone przez program (katalog VIDEO_TS) pozostaje nagrać w Nero jako DVD-Video. pozdrawiam |
Wielkie dzięki za pomoc. Zrobię jak napisałeś. A jeśli chodzi o przerobienie avi na dvd to korzystam z tego samego programu co przy tworzeniu vcd - TMPGEnc. tylko tu wybieram DVD - Pal i dalej postępuję tak jak przy tworzeniu VCD? Do dodawania napisów mogę użyć ffdshow?
|
|
Cytat:
|
Mam pytanie chciałam w TMPGEnc przekonwertować avi do MPEG-2 ale wyskoczył mi taki błąd: MPEG-2 encoding function has expired. Używam zwykłego TMPGEnc nie żadnego plus. Co mam zrobić?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:07. |